A Diósgyőrnek rossz ómen a tizenegyes

2016. február. 29., 11:42   |    

A Diósgyőrnek rossz ómen a tizenegyes

Ha a DVTK eddig tizenegyesgólt rúgott az idényben, nem tudott nyerni. Lencse László immár öt csapat színeiben szerzett gólt az NB I-ben. A Békéscsaba 2004. november 6. óta először szerzett a fővárosban élvonalbeli bajnoki mérkőzésen pontot. Dusan Vasziljevics már az ötödik bajnoki góljánál tart a Ferencváros ellen. Érdekességek a 22. fordulóból.

SZOMBATHELYI-SWIETELSKI HALADÁS–DIÓSGYŐRI VTK 2-1 (1-1)
Gólszerzők: S. Wils (33.), Ugrai (92.), illetve Barczi (29., 11-esből)

– A Haladás az utolsó pillanatokban szerzett góllal nyert a Sopronban vívott első hazai mérkőzésén.
– A szombathelyiek a legutóbbi két, pályaválasztóként játszott bajnoki meccsüket megnyerték. Ilyesfajta duplázásra 2014. április vége óta mindössze egyszer voltak képesek a mostanit megelőzően.
– Mészöly Géza együttese pályaválasztóként eddig minden vidéki vetélytárs ellen szerzett gólt az OTP Bank Liga 2015–2016-os idényében, ellenben a fővárosi riválisok ellen ötből háromszor nem, s e meccsek közül egyiket sem nyerte meg. Mindez azért érdekes, mert még négyszer játszik az idényben pályaválasztóként, de háromszor budapesti ellenféllel szemben.
– Stef Wils, aki eddig minden fordulóban pályára lépett a szezonban, ősszel egy gólt sem szerzett. Tavasszal ellenben az eddigi három Haladás-találatból kettő is a nevéhez fűződik.
– Ugrai Rolandnak ez volt a második gólja az idényben, az elsőt az MTK ellen érte el.
– A Diósgyőri VTK a legutóbbi hét, vendégként játszott meccséből hatot elveszített.
– Barczi Dávid a DVTK harmadik tizenegyes-gólját lőtte a szezonban. Azokon a találkozókon, amelyeken diósgyőri játékos büntetőt értékesített, nem tudott nyerni a csapat. A támadó szeptember 26. óta az első gólját érte el.



ÚJPEST FC–DEBRECENI VSC-TEVA 1-1 (0-1)
Gólszerző: Lencse (86. - 11-esből), illetve Szakály (38. - 11-esből)

– Az Újpest továbbra is őrzi hosszú veretlenségét, de ebben az idényben ez már a hatodik döntetlenje volt a Megyeri úton.
– Lencse László megszerezte első gólját lila-fehér színekben a bajnokságban. A győri születésű támadó immár öt klub (MTK, Videoton FC, Kecskemét, Puskás Akadémia, Újpest) színeiben szerzett NB I-es gólt.
– Lencse október 24-én a Puskás Akadémia mezében is lőtt gólt a DVSC-Tevának, az a meccs is 1-1-re végződött.
– Szakály Péter tavaly május 17. óta először szerzett bajnoki gólt. Holman Dávid az első két debreceni mérkőzésén egyaránt gólt szerzett, az első idegenbelin büntetőt harcolt ki. Bódi Ádám piros lapot kapott az újpesti büntető előtt.
– Kondás Elemér csapata az eddigi három tavaszi mérkőzésből kettőn is sikerrel lőtt büntetőt.
– A DVSC a legutóbbi hét idegenbeli bajnokijából csak egyet tudott megnyerni.
– A két csapat legutóbbi három találkozója kivétel nélkül döntetlenre végződött.



MTK BUDAPEST–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 0-0

– Az MTK két lila-fehér csapattal találkozott eddig tavasszal a bajnokságban, mindkét meccse döntetlenre végződött.
– A kék-fehérek az ősszel 1-0-ra elveszített Magyar Kupa-mérkőzés után ismét nem tudtak pályaválasztóként gólt lőni a Békéscsabának.
– 2013 decembere óta az MTK mindössze másodszor játszott hazai bajnoki mérkőzésén döntetlent. Ebben az idényben először.
– Teodoru Vaszilisz legénysége tíz emberrel fejezte be a mérkőzést Grgic kiállítása (90. perc) miatt.
– Az MTK a legutóbbi hat bajnoki találkozójából csak egyet nyert meg.
– A Békéscsaba 2004. november 6. óta először szerzett a fővárosban élvonalbeli bajnoki mérkőzésen pontot. (Ebből következően: a mostani idényben először.) Akkor is az MTK volt az ellenfél.
– A csabaiak a legutóbbi négy idegenbeli bajnoki meccsükből csak egyet veszítettek el.



PAKSI FC–VASAS SC 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Lenzsér (45.), Bartha (58.), Kulcsár (76.)

– Megszakadt a paksiak öt mérkőzésből álló bajnoki nyeretlenségi sorozata.
– A hazai mérleg továbbra is jó, az atomváros csapata tavaly március 20. óta csak a Ferencvárostól kapott ki pályaválasztóként. (Kétszer is.) A legutóbbi öt hazai meccséből egyedül a Fradi ellenit nem nyerte meg.
– Csertői Aurél együttese az idényben már negyedszer szerzett legalább három gólt hazai bajnokin, mind a négy ellenfél az utolsó öt hely egyikén áll.
– Lenzsér Bence a második, Bartha László a negyedik, Kulcsár Dávid az első gólját szerezte a bajnoki idényben. Barthának ez volt az első gólja Pakson, szeptember 26. óta.
– A Vasas tavasszal még nem szerzett akciógólt.
– A piros-kékek a legutóbbi hat idegenbeli meccsükön kikaptak, 540 perc alatt mindössze két gólt szereztek.
– Az angyalföldiek immár kilenc kísérletből egyszer sem tudtak nyerni Pakson.



PUSKÁS AKADÉMIA–VIDEOTON FC 0-1 (0-0)
Gólszerző: Feczesin (94.)

– A találkozó sorsát alapvetően befolyásolta a felcsúti Pauljević kiállítása (76. perc).
– A Videoton FC először nyert bajnoki mérkőzést a tavaszi idényben.
– Horváth Ferenc legénysége, a Ferencváros elleni kupamérkőzést is beleértve, ahol ugyancsak Feczesin szerezte a gólt, négy tétmeccset játszott eddig 2016-ban. Kettőt megnyert idegenben 1-0-ra, egyet elveszített Újpesten ugyancsak 1-0-ra, egyen pedig 1-1-es döntetlen született.
– A címvédő augusztus 1. óta mindössze másodszor nyert idegenben bajnoki mérkőzést. Csak ezt a két találkozót nem veszítette el ebben a sorozatban.
– 2015. április 5. óta először nem kapott a Videoton FC idegenbeli bajnokin gólt.
– A Puskás Akadémia a legutóbbi nyolc hazai bajnoki mérkőzéséből csupán a DVTK ellenit nyerte meg.
– Minden csapat legutóbbi hat bajnoki eredményét számítva a Vidi szerezte a legtöbb pontot, a megszerezhető 18-ból 13-t.



BP. HONVÉD–FERENCVÁROSI TORNA CLUB 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Baráth (41.), Vasziljevics (56.), illetve Lamah (88.)

– A Ferencváros négy mérkőzést nem nyert meg eddig a bajnoki idényben, ezek közül hármon is fővárosi rivális ellen játszott.
– Thomas Doll együttese a legutóbbi hat idegenbeli bajnokijából csak hármat nyert meg.
– A Bp. Honvéd 2013 tavasza, közel három óta először nyert bajnoki mérkőzést a Ferencváros ellen.
– Ugyanakkor érdekes, hogy minden sorozatot beleértve, a Fradi a legutóbbi négy, a Honvéd elleni idegenbeli meccséből csak egyet nyert meg a rendes játékidőben.
– A Honvéd három elveszített mérkőzés után nyert ismét.
– Baráth Botond a második gólját lőtte a bajnoki idényben. Korábban még egyetlen szezonban sem jutott két bajnoki találatig.
– Dusan Vasziljevics, aki a mostani idényben először szerzett bajnoki gólt, 2014. szeptember 21-én, még újpestiként, szerzett már a Fradi ellen gólt 2-1-re megnyert meccsen. Élvonalbeli pályafutása során ez volt az ötödik (!) a Fradinak lőtt gólja, ami azt is jelenti, hogy NB I-es góljainak több mint tíz százalékát a Ferencváros ellen szerezte.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS