A döntetlen volt a sláger vb-csoportunk csapatainál

2013. augusztus. 15., 02:07   |    

A döntetlen volt a sláger vb-csoportunk csapatainál

Az európai D jelű vb-selejtező csoport hat válogatottja közül öt 1-1-es döntetlent játszott szerdán felkészülési meccsen, míg a törökök 2-2-vel igazodtak az ikszelő riválisokhoz.

Következő ellenfelünk, Románia a szeptember 6-i, magyar válogatott elleni mérkőzés helyszínén, Bukarestben lépett pályára a szlovákok ellen. Victor Piturca együttese a 43. percben Stancu révén szerzett vezetést, a szlovákok az 56. percben Sesták találatával egyenlítettek, így csoportbeli riválisunk ugyanúgy hazai döntetlennel hangolt a három hét múlva esedékes összecsapásra, mint mi.

A csoportot hibátlan teljesítménnyel vezető holland válogatott is 1-1-es döntetlent játszott, de nem hazai pályán, hanem Portugáliában, a házigazdák ellen. Louis van Gaal csapata Strootman révén jutott előnyhöz, a portugálok Ronaldo találatával a 87. percben egyenlítettek.

A törökök is igazodtak a csoport első három helyezettjéhez, és döntetlent játszottak szerdán, méghozzá Ghána ellen, hazai pályán. Pedig Burak Yilmaz és Umut Bulut góljaival már kettővel is mentek, de Asamoah Gyan második félidei duplájával az afrikaiak "ikszre" mentették a mérkőzést.

A magyar válogatott következő hazai ellenfele (szeptember 10.), Észtország a szomszédos letteket fogadta, és Kruglov révén a 68. percben került előnybe. A vendégek hat perccel később állították be az 1-1-es végeredményt.

Csoportunk leggyengébb tagja, Andorra ritkán zárja sikerélménnyel meccseit, most azonban nem akart kilógni a sorból, és Moldovában ért el 1-1-es döntetlent. Sonejee góljával 25 percen keresztül még vezetett is, majd a hazaiak részéről Dedov állította be a végeredményt.

Vb-selejtezős csoportellenfeleink eredményei:

Románia–Szlovákia 1–1 (Stancu 44., ill. Sesták 56.)
Törökország–Ghána 2–2 (Burak Yilmaz 7., Umut Bulut 28., ill. Asamoah Gyan 62., 76.)
Portugália–Hollandia 1–1 (C. Ronaldo 87., ill. Strootman 17.)
Észtország–Lettország 1–1 (Kruglov 68., ill. Zjuzins 74.)
Moldova–Andorra 1–1 (Dedov 42., ill. Sonejee 16.)

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS