A döntő méltó volt a Magyar Kupa rangjához

2007. május. 10., 13:36   |    

A döntő méltó volt a Magyar Kupa rangjához

Supka Attila sporttörténelmet írhat

A szerdai döntő minden szempontból méltó volt a Magyar Kupa rangjához. A 6900, a kedvenceit végig sportszerűen biztató szurkoló remek hangulatot varázsolt a Szusza Ferenc Stadionba. Ők - valamint a Sport Televízió nézői a két, százhúsz percig szívvel-lékekkel küzdő csapat jóvoltából izgalmas, élvezetes mérkőzést láthattak, amelynek végén tizenegyespárbaj döntötte el azt, hogy a trófea az idén Kispestre, a Budapest Honvéd klubházába kerül.

Óriási a kispestiek öröme
Supka Attila, a kispestiek vezetőedzője előző csapata ellen diadalmaskodott, és jó esélye van arra, hogy idén két aranyérmet is begyűjtsön. A Honvéddal a kupagyőzelemért járó aranyat kapta meg, és ha a DVSC-TEVA az első helyen végez a Borsodi Ligában, jár neki a Debrecen bajnoki elsőségéért kapott medáliákból is.

- Remek színvonalú mérkőzést játszottunk, a mutatott játék alapján mindkét gárda megérdemelte volna a sikert. Jó lenne, ha a bajnokságban is több ilyen színvonalú találkozót láthatnánk. Úgy érzem, a tavaszi szezonban mi megtettük a magunkét, mert voltak hasonlóan jó meccseink. Véleményem szerint azért mi nyertünk, mert jobban akartuk a sikert, lelkesebbek voltunk ellenfelünknél, amit az is mutat, hogy a hosszabbításban hátrányból, tíz emberrel tudtunk felállni – mondta a mérkőzés után Supka Attila, a kispestiek vezetőedzője, aki – ha a Debrecennek megelőlegezzük a bajnoki címet - a honi futballtörténelem első olyan szakvezetője, aki egy szezonban más-más csapattal lett bajnok és kupagyőztes is.

A debreceniek is gratuláltak

Miroslav Beránek, a DVSC-TEVA szűkszavúbban értékelte a mérkőzést. A cseh edző szerint csapata a második félidőben jobban játszott a Honvédnál, de a tizenegyesrúgásoknál nem tudtak megfelelően koncentrálni a játékosok.

A debrecenieknek ezúttal nem sikerült
- El kell ismerni, hogy az első félidő a Honvédé volt, akkor a kispestiek jobban játszottak, mint mi - nyilatkozta Miroslav Beránek. - A szünet után azonban átszerveztem a csapatomat, és sikerült jelentősen feljavulnunk. Ekkor egyértelműen ellenfelünk fölé nőttünk, de hiába szereztünk vezetést is, a hátralévő időt nem tudtuk kihúzni kapott gól nélkül. A tizenegyesek elvégzésekor nem volt más választásom, azokat kellett kijelölnöm, akik elvállalták, és ellenfeleink ezúttal sokkal higgadtabbak voltak nálunk. Nem maradt más, mint gratulálni Supka Attilának és csapatának.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS