A DVSC kiütéssel verte a Kecskemétet

2010. augusztus. 14., 22:20   |    

A DVSC kiütéssel verte a Kecskemétet

Az NB I 3. fordulójának szombati játéknapján a Szolnok a Paksot 3-1-re, a Videoton az MTK-t 3-0-ra győzte le. A Kaposvár hazai pályán egy góllal nyert a Haladás ellen, míg a DVSC négy góllal verte a Kecskemétet. A játéknap egyetlen döntetlenjét a Siófok és az Újpest játszotta.

Első győzelmét szerezte az újonc Szolnok

Szolnoki MÁV FC - Paksi FC 3-1 (2-0)
Vezette: Kovács J. Zoltán (Kelemen Attila, Demeter János)
Gólszerző: Alex a 21., Remili (11-esből) a 45., Lengyel a 94., illetve Sipeki a 63. percben

A vendég paksi gárda már az első negyedórában cserére kényszerült, a megsérült Böde Dániel helyére az egykori válogatott Lisztes Krisztián állt. A 21. percben a Paks megszerezhette volna a vezetést, de Montvai Tibor hatalmas helyzetet hagyott ki. Egy perccel később előnyhöz jutott a Szolnok, Remili Mohamed lövése után Csernyánszki Norbert még védett, de a kipattanót Alex a hálóba juttatta (1-0). A félidő hosszabbításában megduplázta előnyét a hazai csapat, Remilit buktatták a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt a sértett értékesítette (2-0). A fordulás után szépíteni tudott a Paks, a 63. percben Sipeki István 18 méterről lőtt, s a labda a hazai kapus kezei alatt suhant be a kapuba (2-1). A végeredményt Lengyel Béla egy egyéni akció végén a 94. percben állította be (3-1).


Simán nyert a Videoton

MTK Budapest - Videoton FC 0-3 (0-1)
Vezette: Bede Ferenc (Vígh Tibor, Tóth István)
Gólszerző: Alves a 10., Alves az 51., Vasiljevic a 63. percben

Az első két fordulóban hat pontot szerző MTK a harmadik körben a Videotont fogadta, és már a 10. percben hátrányba került. Andre Alves irányította a vendégek támadását, majd miután nem talált társat, maga tört előre a labdával, egyéni akciója végén a kapuba helyezett (0-1). Az első félidőben az MTK-nak több lehetősége is volt az egyenlítésre: előbb Pál András került helyzetbe, de lövése elkerülte a kaput, majd Pátkai Máté lőhetett 10 méterről tisztán, ám a léc fölé bombázott. A szünet után nem sokkal növelte vezetését a Videoton, egy jobbról érkező labdát Alves kapásból lőtt a hosszú sarokba az 51. percben (0-2). A fehérvári csapat nem sokkal később újabb gólt szerezhetett volna, de Horváth Gábor közelről rosszul célzott. Azonban a 63. percben összejött a harmadik találat, egy formás jobb oldali akció végén Dusan Vasiljevic lőtt kapásból a bal sarokba (0-3). A Videoton a második félidőben egyértelműen felülmúlta ellenfelét, és megérdemelten szerezte meg mindhárom bajnoki pontot.


Javad gólja döntött Kaposváron

Kaposvári Rákóczi - Szombathelyi Haladás 1-0 (1-0)
Vezette: Szabó Zsolt (Kispál Róbert, Viszokai László)
Gólszerző: Javad a 9. percben

A Kaposvár gárdája már a mérkőzés elején gólt szerzett, Daniane Javad a 9. percben megszabadult őrzőjétől, majd 14 méterről a jobb felső sarokba lőtt (1-0). A gól után a Haladás kezdeményezett többet, a 20. percben ki is egyenlíthetett volna, Ugrai Roland szabadrúgása a kapufáról pattant vissza a mezőnybe. A félidő hajrájában a Kaposvár Javad, míg a Szombathely Schimmer Szabolcs révén szerezhetett volna gólt, de a kapusok mindkét esetben bravúrral hárítottak. A szünet után Molnár Balázs lövése okozott veszélyt a hazai kapu előtt, a túloldalon Grúz Tamás próbálkozását Rózsa Dániel fogta. A Rákóczi a hajrában megtartotta minimális előnyét, és ezzel megszerezte a három bajnoki pontot.


A Loki kiütötte a Kecskemétet

DVSC-TEVA - Kecskeméti TE-ERECO 6-2 (2-0)
Vezette: Farkas Ádám (Szpisják Zsolt, Medovarszki János)
Gólszerző: Kiss a 18., Kabát a 33., Czvitkovics a 47., Czvitkovics a 84., Kabát a 85., Dombi a 91., illetve Foxi a 49., Foxi a 74. percben
Kiállítva: Kiss a 88., illetve Tököli a 78. percben

A DVSC a 18. percben szerezte a gólgazdag mérkőzés első találatát, egy rövid felszabadítás után Kiss Zoltán 27 méterről bombázott a kecskeméti kapu bal sarkába (1-0). A 33. percben a hazaiak megduplázták előnyüket, Kulcsár Tamás passzolt Kabát Péterhez, aki 11 méterről, fordulásból lőtt, a labda egy védőt érintve pattant a kapuba (2-0). A második félidőt kétgólos előnnyel kezdő Debrecen a fordulás után gyorsan növelte előnyét, ezúttal Czvitkovics Péter volt eredményes (3-0). A Kecskemét két perccel később szépített, a 49. percben a csereként beállt Kethevoama Foxi vette be a Loki kapuját (3-1). Foxit nehezen tartották a hazaiak, a 74. percben Tököli Attila passza után újra eredményes volt a kecskeméti légiós (3-2). Tököli a 77. percben reklamálásért sárgát kapott, a csatárnak volt már egy figyelmeztetése, így a második sárgát követte a piros is. A kiállítást követően a DVSC eldöntötte a három pont sorsát, a 84. percben Czvitkovics (4-2), egy perccel később pedig Kabát is megszerezte második gólját (5-2). A bajnokit mindkét gárda tíz játékossal fejezte be, a 88. percben Kiss Zoltán is a kiállítás sorsára jutott. A 6-2-es végeredményt Dombi Tibor állította be a 91. percben.


A hajrában egyenlített az Újpest

BFC Siófok - Újpest FC 1-1 (0-0)
Vezette: Fábián Mihály (dr. Varga Zsolt, Pápai Zoltán)
Gólszerző: Graszl (11-esből) az 52., illetve Tajthy a 85. percben

A játéknap záró meccsén a Siófok az Újpestet fogadta. Az első félidőben a fővárosi csapat volt aktívabb, Rajczi Péter elemében volt, és több alkalommal is közel került a vezetés megszerzéséhez. A hazai oldalon Sowunmi Thomas volt aktív, ám Balajcza Szabolcs kapus eszén nem tudott túljárni. A szünetre gólnélküli állással tértek a csapatok, a fordulás után azonban nem kellett sokat várni a hazai vezetésre: az 52. percben Ludánszki Istvánnal szemben szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Graszl Károly váltotta gólra (1-0). Ezután az Újpest igyekezett mielőbb egyenlíteni, ám a gólra a 85. percig várniuk kellett a vendégek híveinek. Ekkor Tajthy Tamás egy szöglet után a kipattanót óriási erővel vágta a bal felső sarokba (1-1), és ezzel megmentett az Újpestnek egy pontot.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS