A DVSC nem tartja NB II-es csapatnak az MTK-t

2012. május. 01., 11:09   |    

A DVSC nem tartja NB II-es csapatnak az MTK-t

Ma 18 órától a Puskás-stadionban az OTP Bank Liga listavezetője, és a Ness Hungary NB II Nyugati csoportjának éllovasa mérkőzik meg a Magyar Kupáért.

Bár a két együttes között osztálykülönbség van, a DVSC-TEVA vezetőedzője, Kondás Elemér felhívta a figyelmet arra, hogy hiba lenne NB II-es csapatként kezelni az MTK-t, a kék-fehérek ugyanis az élvonalban is bizonyított játékosokkal lépnek pályára a találkozón.

- Az MTK-t nem szabad NB II-es csapatnak beállítani, mert bár ott küzd a pontokért, de olyan játékosokkal, akik az élvonalban is tagjai voltak a keretnek. Valamiért tavaly kiestek, valami nem működött, de ugyanezek a labdarúgók alkották a gárdát korábban is, és most óriási előnnyel vezetik a másodosztályt. Jó csapatnak tartjuk az MTK-t, egyáltalán nem szeretnénk könnyedén venni a mérkőzést - fogalmazott a hajdúságiak szakvezetője.

A fővárosiak az elődöntőben nagy meglepetésre a Videotont búcsúztatták, úgy, hogy idegenben sikerült ledolgozniuk a hazai pályán összeszedett egygólos hátrányukat. Az MTK-nak most sem lesz könnyebb dolga, a debrecenieket ugyanis ebben a szezonban sem a bajnokságban, sem a Magyar Kupában nem sikerült legyőznie egyetlen riválisának sem.

- Ellenfelünk, a Debrecen félelmetes sorozatot tudhat magáénak, hiszen a Ligakupa kivételével tétmérkőzésen még nem kapott ki ebben a szezonban - nyilatkozta az MTK honlapján Garami József. - Ez azt jelzi, hogy nagyon stabil a játékuk, és sok jó képességű játékos alkotja a keretet. Kollégám ennek megfelelően tud rotálni, ami érthető is, hiszen közel 50 mérkőzést játszottak eddig. Következő bajnoki meccsüket vasárnap játsszák, így a legjobb csapatukkal állhatnak ki a kupadöntőre. Sajnos több támadójátékosunk kiesett különböző okokból, ez alaposan megnehezíti a dolgunkat, Pál pedig két hete mozog velünk, remélem, hogy jó teljesítményre lesz majd képes. A mérkőzés esélyese természetesen a DVSC, de a játékosok nagyon akarják a sikert, és biztos vagyok abban, hogy nagyon fognak igyekezni a mérkőzésen.

Az MTK-nál Frank Richárd, Pölöskei Zsolt és Csiki Norbert sérült, Nikházi Márkra és Tischler Patrikra pedig eltiltás miatt nem számíthat a szakmai stáb. A debrecenieknél egyedül a sérült Nenad Novakovics nem szerepelhet a mérkőzésen.

A kupadöntőket tekintve a két csapat legtapasztaltabb játékosa Dragan Vukmir, aki 2003-ban, 2004-ben és 2005-ben a Ferencváros színeiben szerepelt a fináléban, ebből kettőt meg is nyert a Fradi. A Debrecen játékosaként 2007-ben és 2008-ban is kupadöntőbe jutott, utóbbi évben diadalmaskodott. A Honvéddal 2009-ben jutott fináléba és nyerte meg a sorozatot, a mostani lehet tehát a hetedik döntője, és ha az MTK nyer, meglehet számára az ötödik kupagyőzelem is.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Rangadót nyert, az élvonal kapujában a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS