A DVSC nyerte a forduló rangadóját

2011. augusztus. 14., 20:20   |    

A DVSC nyerte a forduló rangadóját

Az OTP Bank Liga 5. fordulójának vasárnapi mérkőzésein győzött a Debrecen, az Újpest pedig döntetlenre mentette a mérkőzést Kaposváron.

A Debrecen őrzi hibátlan mérlegét

 

DVSC-TEVA – Videoton FC 2-1 (1-1)

Vezette: Kassai Viktor (Erős Gábor, Kispál Róbert)

Gólszerző: Kulcsár a 3., Ramos a 47., ill. Korhut (öngól) a 41. percben

 

Kétség kívül az eddigi legnagyobb rangadót rendezték az OTP Bank Liga 5. fordulójának vasárnapi nyitómérkőzésén Debrecenben, 9000 néző előtt. A hazaiak száz százalékos mérleggel várták a címvédő székesfehérváriakat, akik a két fordulóval korábbi, Kaposvár elleni vereség után a múlt héten javítottak a Diósgyőr legyőzésével. A hajdúságiak nem tétlenkedtek sokáig, már a 3. percben megszerezték a vezetést, Kulcsár Tamás a tizenhatosról pazar mozdulattal emelte át a labdát a kint álló Tomás Tujvel kapus fölött (1-0). A találkozó első húsz perce érdekesen alakult, a hazai gól ellenére a vendégek fölénye volt érezhető. Ennek meg is lett az eredménye még a félidő előtt, a 41. percben öngóllal egyenlített a Videoton. André Alves beadásába a menteni igyekvő Korhut Mihály lépett bele szerencsétlen mozdulattal, a labda végül Nenad Novakovic kapus hátáról pattant be (1-1). A második játékrész szinte ugyanúgy kezdődött, mint az első. Egy jobb oldali szöglet után a 47. percben Luis Ramos mellre vette a labdát és balról a felső léc alá bombázta azt, ismét előnyt szerezve ezzel a Debrecennek (2-1). A második 45 perc már kevésbé szólt a látványos játékról, kemény mezőnymunka folyt a pályán, a lelátón azonban fantasztikus hangulat uralkodott egészen a rangadó végéig. Ünneplésre a hazai közönségnek volt oka, ugyanisNicola Mitrovic kihagyta a vendégek utolsó nagy helyzetét a 87. percben, így a DVSC továbbra is veretlenül tartja a lépést a Győrrel, s jobb gólkülönbségével a tabella éléről várhatja a következő fordulót.

 

 

Kettős emberhátrányban szerzett pontot az Újpest

 

Kaposvári Rákóczi – Újpest FC 2-2 (1-0)

Vezette: Berger József (Viszokai László, Forgács Attila)

Gólszerző: Peric (11-esből) a 7. és a 85., ill. Dvorschák a 46. és Rajczi a 88. percben

Kiállítva: Szokol a 30., Rajczi a 90. percben

 

A forduló zárásaként a hét közben edzőcserén átesett Újpest a Kaposvár otthonában lépett pályára. A fővárosi csapat eddigi szereplése várakozáson aluli volt, pont és rúgott gól nélkül szerénykedett a tabella utolsó helyéna forduló előtt. Ez a mérkőzés sem kezdődött jól a lilák szemszögéből, már a 7. percben vezetést szerzett a hazai gárda, Milan Peric váltott gólra egy büntetőt (1-0), majd a Fehér Csaba sérülése után beálló utánpótlás-válogatott, Szokol Zsolt kapott piros lapot a 30. percben. Az emberhátrány ellenére Rajczi Péter egyenlíthetett volna a 44. percben, de egy bal oldali beadás utáni erőtlen emelését a hazai kapus biztos kézzel hárította. Közvetlenül a félidő után, a 46. percben egy újpesti szöglet után Dvorschák Gábor a kipattanónál közelről nem hibázott, megszerezve ezzel az egyenlítő gólt, s egyben az Újpest idénybeli első találatát (1-1). A második játékrészben a 85. percig bírták a rájuk nehezedő nyomást az emberhátrányban játszó vendégek, ekkor ismét Peric volt eredményes egy kapusról kipattanó lövés után (2-1). Sokáig azonban nem örülhettek a hazai szurkolók a vezetésnek, ugyanis Rajczi ezúttal belőtte egy nagy helyzetét, s így döntetlenre mentette a mérkőzést az Újpest számára (2-2). Gólja után második sárgáját is megkapta a vendégek támadója, így az Újpest kettős emberhátrányban szerezte meg első pontját.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS