NB I: Idegenben a két kilencpontos csapat, a Fehérvár és a Mezőkövesd

2019. augusztus. 23., 11:29   |    

NB I: Idegenben a két kilencpontos csapat, a Fehérvár és a Mezőkövesd

Öt mérkőzést szombaton, egyet – a Ferencváros Európa-liga-szereplése miatt – vasárnap rendeznek az OTP Bank Liga 4. fordulójában. Borsodi rangadót rendeznek Diósgyőrben. A Honvéd-DVSC és a Puskás Akadémia-Ferencváros mérkőzéseket közvetíti élőben az M4 Sport.

DIÓSGYŐRI VTK–MEZŐKÖVESD-ZSÓRY FC
(Szombat, Diósgyőr, DVTK Stadion, 18.00)

A Diósgyőr a Honvéd ellen győzelemmel kezdett, de azóta kétszer is kikapott, ráadásul az Újpest ellen pályaválasztóként. Egy hete, Székesfehérváron, igaz, a második félidőben emberhátrányban játszva, súlyos vereséget szenvedett. A Mezőkövesd háromból hármat nyert eddig, vendégként egyszer, Kaposváron játszott, s szerzett három pontot. A két együttes egyaránt négy szerzett gólnál tart. Nagy különbség, hogy Kuttor Attila csapata viszont csak egy; az edző szülővárosának alakulata, a mostani ellenfél ellenben nyolc gólt is kapott. 2017 augusztusa óta a Diósgyőr nyeretlen a borsodi derbin, a legutóbbi öt összecsapásból háromszor a Mezőkövesd nyert, kétszer döntetlen született. A sárga-kékek még veretlenek a DVTK új stadionjában.

BUDAPEST HONVÉD–DEBRECENI VSC
(Szombat, Józsefváros, Új Hidegkuti Stadion, 18.00)

A forduló egyetlen párosítása, amelyben két, a nyáron a nemzetközi porondon is szerepelt gárda találkozik, vélhetnénk, hogy ez a kör legtekintélyesebb összecsapása. A múlt és főleg a megszerzett bajnoki címek szempontjából feltétlenül, de a DVSC eddig, igaz, csak két mérkőzésen túl, százszázalékos, míg a Honvéd háromból háromszor kikapott. Mivel a Loki az első fordulóba kiírt, Üllői úti mérkőzését elhalasztották, most játszik először vendégként. A Honvéd két idegenbeli vereség után a Kisvárdától kapott ki pályaválasztóként. Az előző idényben egy döntetlen mellet mindkét csapat nyert egyszer az egymás elleni párharcban.

KISVÁRDA MASTER GOOD–ÚJPEST FC
(Szombat, Kisvárda, Várkerti Stadion, 18.00)

A Kisvárda eddig csak az első fordulóban játszott otthon, nyert a Paks ellen. Mint ahogyan nyert a harmadik fordulóban a Honvéd ellen Budapesten is, így – nem feledve a debreceni vereségét – hat ponttal áll. Az Újpest csak néggyel, de a legutóbbi két fordulóban nem kapott ki, s az eddigi egyetlen idegenbeli mérkőzését megnyerte Diósgyőrben. Április 6. óta az a lila-fehérek egyetlen győzelme. Nebojsa Vignjevics alakulata az előző idényben mind a három bajnoki mérkőzését megnyerte a Kisvárda ellen.

PAKSI FC–MOL FEHÉRVÁR FC
(Szombat, Paks, Paksi FC Stadion, 18.00)

A Paks egyike volt az eddigi egyetlen döntetlenre végződött mérkőzés szereplőinek, négy ponttal áll, pályaválasztóként legyőzte a Honvédot. A MOL Fehérvár háromból hármat nyert, kétszer új stadionjában, egyszer, idegenben, de megszokott albérletében győzött. Pakson a legutóbbi tizenkét mérkőzéséből „csak” háromszor tudott győzni.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI–ZALAEGERSZEGI TE
(Szombat, Kaposvár, Rákóczi Stadion, 18.00)

Biztosan megszakad a rossz széria, e forduló után már nem lesz pont nélküli mindkét újonc. A Kaposvár eddig háromszor veszített, egyszer pályaválasztóként, a Mezőkövesd ellen. A ZTE harmadszor játszik idegenben, Mezőkövesden és Debrecenben kapott ki egy-egy góllal. Az előző idényben a Merkantil Bank Ligában mindkét meccsüket a Kaposvári Rákóczi nyerte meg egy góllal.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Vasárnap, Felcsút, Pancho Aréna, 18.00)

A Puskás Akadémia értékes győzelemmel rajtolt, majd otthon kikapott – rengeteg helyzetet kihagyva – a Viditől, és vereséget szenvedett a Mezőkövesdtől is. Ha úgy tetszik: a bravúrgyőzelem után kikapott attól a két csapattól, amelyik háromból három győzelemmel áll a tabellán. Most következik egy újabb százszázalékos, igaz, eddig mindössze egy mérkőzést megnyerő rivális, a címvédő Ferencváros. A zöld-fehérek az első két fordulóban halasztottak, majd az alaptizenegyük nagy részét pihentetve, 1–0-ra verték a Kaposvárt. Várhatóan most is sokat változik majd az összeállítás a csütörtökön Litvániában szerepelt tizenegyéhez képest, pedig a Puskás Akadémia nem könnyű ellenfél: 2015 óta nem tud a Fradi vendégként bajnoki meccset nyerni ellene.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS