A DVSC-TEVA feljött a második helyre

2010. november. 13., 20:22   |    

A DVSC-TEVA feljött a második helyre

A Monicomp Liga 14. fordulójának szombati játéknapján a DVSC-TEVA 2-1-re nyert a ZTE ellen, a hajdúsági gárda győzelmével megelőzte zalai riválisát a tabellán. A Kaposvári Rákóczi a Szolnoki MÁV, a Kecskeméti TE-Ereco a Siófok, míg a Paks a Vasas otthonában nyert egy góllal, a fővárosi rangadót az Újpest nyerte meg.

Szolnokon győzött a Kaposvár

Szolnoki MÁV FC - Kaposvári Rákóczi FC 1-2 (0-1)
Vezette: Alvaro Garcia Miquel (Kispál Róbert, Butkai Zsolt)
Gólszerző: Ngalle a 60., illetve Szepessy a 2., Peric a 65. percben

A sereghajtó Szolnok a Kaposvárt fogadta a 14. forduló szombati játéknapján. A vendégek gyorsan vezetéshez jutottak, a 2. percben egy beadás után Szepessy Róbert vállalkozott lövésre 10 méterről, a labda a jobb felső sarokban kötött ki (0-1). A gól után a Rákóczi a védekezésre fordított több figyelmet, a Szolnok pedig nem tudta feltörni a vendégek hátsó alakzatát. A szünet után a hazaiak mezőnyfölényre tettek szert, és a 60. percben sikerül kiegyenlíteniük: Claudiu Cornaci beadása után Joseph Ngalle fejelt hét méterről a kaposváriak kapujába (1-1). A vendégek öt perc múlva ismét előnybe kerültek, a 65. percben Grúz Tamás játszott Milan Perichez, aki a bal alsó sarokba továbbított (1-2). A Kaposvár megtartotta előnyét, és 2-1-es győzelemmel gyűjtötte be a három pontot.


Legyőzte és megelőzte a ZTE-t a címvédő

DVSC-TEVA - ZTE FC 2-1 (2-0)
Vezette: Iványi Zoltán (Albert István, Kelemen Attila)
Gólszerző: Varga (öngól) a 6., Coulibaly a 22., illetve Simon az 52. percben

A hazaiak már a 6. percben vezetést szereztek, Yannick beadásába Varga Róbert ért bele, a labda a vendégek játékosáról saját kapujába pattant (1-0). A ZTE ugyan nem roggyant meg a góltól, de nem sikerült gyorsan egyenlítenie, sőt, a debreceniek növelték a különbséget, a 22. percben Adamo Coulibaly egy bal oldali szögletet követően fejelt a zalaiak kapujába (2-0). A szünet után szépítettek a vendégek, Horváth András hatalmas erejű lövése után a labda a kapufáról pattant ki, Simon Attila pedig közelről a hálóba passzolt (2-1). A kiegyenlített találkozón mindkét csapat előtt adódott lehetőség újabb gólszerzésre, az eredmény azonban már nem változott, a DVSC 2-1-re nyert és feljött a második helyre a tabellán.


Fordítani tudott idegenben a Kecskemét

BFC Siófok - Kecskeméti TE-Ereco 1-2 (1-1)
Vezette: Kassai Viktor (ifj. Tóth Vencel, Márton Zsolt)
Gólszerző: Mohl (öngól) a 38., illetve Foxi a 43., Tököli a 78. percben

A mérkőzés elején a Balaton-partiak irányították a játékot, de helyzetek a Kecskemét előtt adódtak. A 38. percben mégis a Siófok került előnybe, Kazuo Homma lövésébe Mohl Dávid ért bele, a labda a vendégek játékosáról került a kapuba (1-0). Még az első játékrészben egyenlített a Kecskemét, a 43. percben Foxi kihasználta a bizonytalankodó hazai védelem hibáját, és négy méterről lőtt a siófokiak hálójába (1-1). A szünet után felváltva veszélyeztettek a csapatok, de továbbra is sok volt a hiba, így gól a 78. percig nem született. Ekkor megszerezte a vezetést a vendégcsapat, Tököli Attila remek egyéni akció végén egy csellel tisztára játszotta magát, majd 16 méterről a kapuba csavart (1-2), kialakítva a végeredményt.


Fordulatos meccsen nyert a Paks

Vasas - Paksi FC 2-3 (2-1)
Vezette: Bognár Tamás (Medovarszki János, Forgács Attila)
Gólszerző: Ferenczi a 13., Németh a 36., illetve Kiss a 21., Heffler az 50., Böde a 62. percben

A Vasas a 13. percben szerezte meg a vezetést, Lázok János jobboldali beadása után Ferenczi István fejelt az ötös közeléből a paksiak kapujába (1-0). A 21. percben jött a válasz, Böde Dániel kiugratása után Kiss Tamás a tizenhatos jobb oldaláról lőtt kapásból a hazai kapuba (1-1). A 36. percig kellett várni az újabb gólra, ekkor az angyalföldi csapat ismét előnybe került, miután Németh Norbert tíz méterről emelt a vendégek kapujába (2-1). A fordulás után lendületesen játszott a Paks, és már az 50. percben kiegyenlített: Németh Norbert 20 méterről lőtt szabadrúgásból kapura, a labda a jobb sarokban kötött ki (2-2). A Paks továbbra is támadásban maradt, és a 62. percben megfordította az állást, egy formás akció végén Kiss továbbított Böde elé, aki előbb tisztára játszotta magát, majd 14 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (2-3), és ezzel megnyerte az összecsapást.


Az Újpest nyerte a fővárosi rangadót


Újpest FC - Budapest Honvéd 3-1 (2-0)
Vezette: Vad II István (Lémon Oszkár, Viszokai László)
Gólszerző: Hajdú (öngól) a 41., Böőr a 45., Rajczi (11-esből) az 53., illetve Bajner a 82. percben

Kiegyenlített játékot hozott a forduló fővárosi rangadójának első félórája, mindkét együttes a biztonságot tartotta szem előtt, keveset forogtak veszélyben a kapuk. A 41. percben Simon Krisztián húzott el a szélen, beadása az ötösön belülre érkezett, ahonnan Hajdú Norbertről saját kapujába pattant a labda (1-0). Az első félidő utolsó pillanataiban Bőör Zoltán egy igazítás után a léc segítségével vette be a vendégek kapuját (2-0), így a szünetre kétgólos hazai előnnyel vonultak a csapatok. A fordulás után tovább növelte vezetését az Újpest, az 53. percben a Haman Sadjo kezezése után megítélt büntetőt Rajczi Péter értékesítette (3-0). A hajrában szépített a Honvéd, a csereként beállt Bajner Bálint állította be a 3-1-es végeredményt.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS