A DVSC-TEVA jutott elsőként a döntőbe

2010. április. 13., 20:09   |    

A DVSC-TEVA jutott elsőként a döntőbe

Kedden játszották le a Magyar Kupa egyik elődöntőjének visszavágóját, a DVSC-TEVA a Budapest Honvédot fogadta. A két együttes az első mérkőzésen 1-1-re végzett, most azonban a Debrecen 2-1-re győzött, s így 3-2-es összesítéssel bejutott a fináléba. A másik elődöntő visszavágóján, szerdán 18 órakor a ZTE látja vendégül az Újpestet. A zalai gárda van kedvezőbb helyzetben, hiszen az első meccsen a kék-fehérek 1-0-ra nyertek a Szusza-stadionban. A Magyar Kupa fináléjára május 26-án, szerdán kerül sor a Puskás Ferenc Stadionban.

Magyar Kupa, elődöntő, visszavágó

DVSC-TEVA - Budapest Honvéd 2-1

Az izgalmas, s az utolsó percig nyílt mérkőzésen a DVSC-TEVA a 34. percben, Yannick góljával szerzett vezetést. A meccs finiséig úgy tűnt, az eredmény már nem változik, ám a 83. percben Abraham egyenlített. Hosszabbításra azonban nem került sor, mert a 85. percben Laczkó is a kapuba talált, beállítva a 2-1-es végeredményt.

A Debrecen 3-2-es összesítéssel jutott a döntőbe.

A Honvéd, természetesen jogelődjeivel együtt, hét alkalommal hódította el a trófeát (1926, 1964, 1985, 1989, 1996, 2007, 2009) és kilencszer volt a végső párharc vesztese. A kispestiek az előző három évben egyaránt a döntőbe jutottak - a háromból kétszer az aranyérmet is megszerezték - az idén azonban a négy között búcsúztak.

A párosítás továbbjutója, a Debrecen ötödször lesz finalista. A Loki legutóbb 2008-ban volt döntős (akkor éppen a Honvédot győzte le), s eddig három alkalommal (1999-ben, 2001-ben és 2008-ban) nyerte el a serleget. Megjegyzendő, hogy a DVSC-TEVA a Ligakupa döntőjébe is bejutott, sőt, még harcban áll bajnoki címe megvédéséért is.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC
Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS