A DVTK a Paks ellen is nyert, fehérvári siker Kecskeméten, pontot szerzett Újpesten a Mezőkövesd

2024. március. 16., 19:56   |    

A DVTK a Paks ellen is nyert, fehérvári siker Kecskeméten, pontot szerzett Újpesten a Mezőkövesd

A DVTK 2-1-re legyőzte a Paksot az OTP Bank Liga 25. fordulójának szombati játéknapján. Az Újpest és a Mezőkövesd 2-2-es döntetlent játszott egymással, a Fehérvár FC 1-0-ra nyert a KTE otthonában.

Újpest FC-Mezőkövesd Zsóry FC 2-2 (0-0)
Gólszerzők: Ljujic (84., 11-esből), Csoboth (86.), illetve Cseke (50.), Karnyickij (92.)

A gól nélküli első félidőben a házigazda Újpest nagy fölényben futballozott, túl sok veszélyes helyzetet azonban ez nem eredményezett. A vendégek mélyen visszahúzódva védekeztek, így gyakorlatilag feladták a támadások lehetőségét, az első játékrészben még csak gólszerzési próbálkozásuk sem volt. Aztán a fordulást követően rögtön gólra váltotta első lehetőségét a Mezőkövesd, Drazic gyönyörűen robogott el a bal oldalon, majd egy csellel bevárta a társakat és kihagyhatatlan helyzetbe hozta a korábbi újpesti Csekét, aki a léc alá lőtt. A kapott gólt követően újra átvette a kezdeményezést az Újpest és gyakorlatilag a lefújás pillanatáig nyomott. A nyomás a 83. percben büntetővé érett, a csereként pályára lépő Csoboth harcolta ki a 11-est, amit Ljujic értékesített - a támadó szeptember óta először volt eredményes. Bő egy perccel később újra Csoboth volt a főszereplő, tökéletes ütemben érkezett egy beadásra, és október óta az első góljával megszerezte a vezetést a lila-fehéreknek. Úgy tűnt, ez három pontot érhet a fővárosiaknak, azonban a vendégek a 92. percben Banai kapus hibája után egyenlítettek.

Diósgyőri VTK-Paksi FC 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Jurek (19.), Klimovics (72.), illetve Könyves (2.)

A tolnaiak már bő másfél perc után előnybe kerültek Könyves Norbert remek egyéni teljesítményének köszönhetően. A házigazdák a kapott gól után szinte azonnal támadásba lendültek, és Jurek Gábor szabadrúgás utáni bombagóljával csakhamar az egyenlítés is összejött nekik. A játék képe ezt követően sem változott, a DVTK futballozott kezdeményezőbben, ez a labdabirtokláson és a kapura lövések számán is meglátszott, de a szünetig újabb gól nem született. A második félidőben sokkal eseménytelenebb volt a játék, visszafogottabb volt az iram és ez a helyzetek számára is rányomta a bélyegét. A 69. percben kettőt cseréltek a borsodiak: beállt Pernambuco és Vladislav Klimovics, szűk három perccel később pedig előbbi beadásából utóbbi talált a hálóba. A hátrányba került paksiak a hátralévő időben többet tettek az újabb találat megszerzéséért, mint korábban, de nem jártak sikerrel. A miskolciak már öt tétmérkőzés óta veretlenek, a tolnaiakat pedig 2020 februárja után győzték le ismét.

Kecskeméti TE-Fehérvár FC 0-1 (0-1)
Gólszerző: Christensen (32.)

Jó iramban kezdődött a mérkőzés, mindkét csapat támadólag lépett fel, a hazaiak tűntek valamivel veszélyesebbnek. A kiegyenlített első húsz perc után a félidő derekán néhány percre beszorította ellenfelét a Kecskemét, közel állt a gólhoz, de nem sikerült betalálnia. A Fehérvár szórványos ellentámadásokat vezetett, s kissé váratlanul az egyik ilyenből megszerezte a vezetést: Christensen a 16-os jobb oldaláról eresztett el egy nem túl erős lövést, amelybe Varga Bence belepaskolt, de a kezei között végül a hálóba gurult a labda. A vendégek 362 perces és közel egy hónapos bajnoki gólcsendjüket törték meg ezzel. Az első játékrész hajrája is a hazaiaké volt, de a Fehérvár vonulhatott előnnyel a pihenőre. A szünet után nyomás alá helyezte a fehérváriak kapuját a hazai csapat, a védelem azonban jól zárt, illetve a válogatottba is meghívott Tóth Balázs többször bravúrral hárított. Az 55. percben csereként pályára lépett Fiola Attila, aki sérüléséből felépülve több mint öt hónap után kapott ismét játéklehetőséget. A hajrához közeledve az iram kissé visszaesett, a Fehérvár elsősorban az eredmény tartására törekedett, a Kecskemét pedig fáradni látszott. Az utolsó negyedórában nagyon sok volt a hiba, a játékmegszakítás, a reklamálás, teltek a percek, ez pedig a székesfehérváriaknak kedvezett, akiknek sikerült megőrizniük előnyüket a lefújásig - Tóth a 96. percben még védett egy nagyot. A vendégek sorozatban elszenvedett három vereség után nyertek ismét és  közel egy hónap elteltével voltak újra eredményesek a bajnokságban. A hazaiak idén először kaptak ki saját közönségük előtt.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS