Csúcsformában a DVTK, rekordot jegyzett a Kisvárda

2020. március. 16., 12:04   |    

Csúcsformában a DVTK, rekordot jegyzett a Kisvárda

A Kisvárda először szerzett vendégként öt gólt élvonalbeli történetében. A mezőkövesdiek idén először maradtak szerzett gól nélkül otthonukban. A ZTE a legutóbbi nyolc tétmérkőzéséből csak kettőt veszített el, mindkettőt a MOL Fehérvár ellen, Székesfehérváron. Az Újpest és a Paks legutóbbi hét egymás elleni párharcából öt döntetlenre végződött, a legutóbbi hatból három 1-1-es eredményt hozott. A Diósgyőr az egyedüli csapat a mezőnyben, amely a legutóbbi öt fordulóban nem szenvedett vereséget, ebben a periódusban egyetlen gárda sem szerzett annyi pontot, mint a miskolciak. Visszapillantó az OTP Bank Liga 25. fordulójára.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI 5-0 (1-0)
Gólszerzők: Boli (38.), Isael (58.), Blažič (73.), Varga R. (85., 92.)
– A Ferencváros a Groupama Arénában 49 bajnoki találkozó óta nem talált legyőzőre, ebben az időszakban a 38. győzelmét aratta.
– A címvédő több mint egy éve, 2019. március 2án szerzett a mostani előtt legutóbb hazai bajnoki találkozón legalább öt gólt, akkor a Diósgyőrt verte meg 7-0-ra.
– A mostani szezonban csupán másodszor aratott hazai bajnokin kétgólosnál fölényesebb bajnoki sikert Szergej Rebrov együttese, az első a Paks elleni 4-0 volt.
– Dibusz Dénes tavasszal még nem kapott bajnoki mérkőzésen gólt a Groupama Arénában.
– Varga Roland mérlege különleges az OTP Bank Liga 2019–2020-as idényében: három meccsen szerzett gólt, de mindegyiken duplázott, így hat találatnál jár.
– A Ferencváros további gólszerzői közül Franck Boli és Isael is a hetedik, Miha Blažič viszont 2018 decembere óta először talált bajnoki mérkőzésen a kapuba.
– A sereghajtó Rákóczi sorozatban a nyolcadik bajnoki mérkőzését veszítette el, a legutóbbi öt alkalommal gólt sem szerzett.

BUDAPEST HONVÉD–KISVÁRDA MASTER GOOD 1-5 (0-2)
Gólszerzők: Lanzafame (52. - tizenegyesből), illetve Sassá (43.), Lucas Marcolini (44.), Rubus (62.), Cukalasz (76.), Gosztonyi (83.)
– A hatodik helyen álló Honvéd a legutóbbi négy bajnoki mérkőzésén nyeretlen maradt, a 2019–2020-as szezonban másodszor kapott ki pályaválasztóként a Kisvárdától.
– A kispestiek, akik ezúttal az Illovszky Stadionban fogadták ellenfelüket, a legutóbbi két hazai bajnoki meccsüket (a Diósgyőr és a Kisvárda ellen) 1-9-es gólkülönbséggel zárták.
– A Honvéd a mostanit megelőzően legutóbb 2002. szeptember 20-án, az MTK ellen kapott öt gólt pályaválasztóként (3-5).
– Davide Lanzafame a tizenegyedik gólját lőtte a szezonban, ezzel továbbra is egyedül vezeti a góllövőlistát.
– A Kisvárda először szerzett vendégként öt gólt élvonalbeli történetében. A korábbi csúcsot a Puskás Akadémia elleni 2019. április 6-i 4-0 jelentette.
– A kisvárdaiak tavasszal másodszor szereztek öt gólt bajnoki mérkőzésen, a legutóbbi hat meccsükből csak a két elveszítetten nem értek el legalább két gólt.
– A vendégek gólszerzői közül Sassá és Cukalasz a második, Lukas a negyedik gólját érte el. Rubus Tamás teljes eddigi élvonalbeli pályafutása során másodszor szerzett gólt, az elsőt még az Újpest játékosaként lőtte, 2011. február 26-án.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–PUSKÁS AKADÉMIA 0-0
– A két csapat tizenegy nap alatt háromszor találkozott egymással, előbb a Magyar Kupában a Pancho Arénában a vendégek nyertek, majd mindkét mezőkövesdi találkozó, előbb az MK-meccs, majd a bajnoki, döntetlent hozott.
– A Mezőkövesd a legutóbbi négy mérkőzésén mindössze egy gólt kapott.
– Kuttor Attila együttese pályaválasztóként a legutóbbi három tétmérkőzésén nyeretlen maradt.
– A kövesdiek idén először maradtak szerzett gól nélkül otthonukban.
– A Puskás Akadémia a legutóbbi négy tétmérkőzésén nyeretlen maradt.
– A felcsútiak vendégként augusztus 17. óta veretlenek az idegenbeli tétmérkőzéseiken, akkor éppen Mezőkövesden kaptak ki 1-0-ra.
– Hornyák Zsolt együttese azóta minden idegenbeli tétmérkőzésén szerzett gólt.

DEBRECENI VSC–ZALAEGERSZEGI TE FC 0-3 (0-2)
Gólszerzők: Bobál G. (30.), Stieber (38.), Radó (87.)
– A DVSC a legutóbbi öt bajnoki mérkőzéséből négyet elveszített.
– A Loki a legutóbbi hét hazai bajnoki mérkőzéséből csak kettőt nyert meg, az elveszítettek közül hármon is legalább három gólt kapott.
– Az elmúlt 365 napban a debreceniek mindössze két mérkőzésükön nem szereztek otthon gólt az OTP Bank Ligában. A két mostani újonc közül a Kaposvárral szemben augusztus 31-én, most pedig a ZTE-vel szemben. (Augusztus 17-én 3-2-re nyertek a ZTE ellen.)
– A ZTE a legutóbbi nyolc tétmérkőzéséből csak kettőt veszített el, mindkettőt a MOL Fehérvár ellen, Székesfehérváron.
– Az egerszegiek a legutóbbi három idegenbeli bajnoki meccsükből kettőt megnyertek. Másodszor arattak legalább háromgólos győzelmet vendégként az OTP Bank Liga 2019–2020-as idényében, ősszel Kaposváron győztek 4-0-ra.
– Radó András már tízgólos, a legeredményesebb magyar játékosa eddig az idénynek.
– Stieber Zoltán először szerzett gólt idegenbeli mérkőzésen a magyar élvonalban. Bobál Gergely a hetedik góljánál jár, Radóval ketten együtt éppen a felét jegyzik a ZTE bajnoki találatainak a mostani idényben.

ÚJPEST FC–PAKSI FC 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Litauszki (57.), illetve Könyves (94.)
– Az Újpest pályaválasztóként április 6. óta mindössze két bajnoki mérkőzését nyerte meg, szeptemberben a DVSC, decemberben pedig a Kisvárda ellenit.
– Idén most először szereztek pontot pályaválasztóként a lila-fehérek bajnoki mérkőzésen.
– Az Újpest és a Paks legutóbbi hét egymás elleni párharcából öt döntetlenre végződött. A legutóbbi hatból három 1-1-es eredményt hozott.
– Litauszki Róbert, az Újpest csapatkapitánya góllal ünnepelt harmincadik születésnapja előestéjén. Ez volt az első bajnoki találata az idényben.
– A Paks a legutóbbi hat bajnoki fordulóban csupán egyszer nyert.
– A zöld-fehérek vendégként két elveszített mérkőzés után szerzett egy pontot.
– A Paks legutóbbi négy idegenbeli góljából három Könyves Norbert nevéhez fűződik. A csatár hét góljával klubja legeredményesebb játékosa az idényben.

MOL FEHÉRVÁR FC–DIÓSGYŐRI VTK 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Nego (88.), illetve Tabaković (90.)
– Megtört a Vidi jó sorozata, pályaválasztóként öt győztes tétmérkőzés után veszített ismét pontokat.
– Joan Carrillo együttese három megnyert bajnoki után játszott döntetlent.
– Loïc Nego a második gólját szerezte a bajnoki szezonban. Egyik meccset sem nyerte meg a csapata.
– A hazaiak Funsho Bamgboye kiállítása (68. perc) miatt tíz játékossal fejezték be a találkozót.
– Haris Tabaković a második gólját szerezte a bajnoki szezonban.
– A Diósgyőr az egyedüli csapat a mezőnyben, amely a legutóbbi öt fordulóban nem szenvedett vereséget.
– Feczkó Tamás együttese a legutóbbi hét idegenbeli bajnoki találkozóján nem kapott ki.
– A miskolciak 11 pontot szereztek a legutóbbi öt bajnoki fordulóban, ennyit egyetlen más csapat sem gyűjtött ebben a periódusban.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC
Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS