A DVTK mumusa maradt a Fradi, éllovast vert a sereghajtó

2013. november. 02., 22:19   |    

A DVTK mumusa maradt a Fradi, éllovast vert a sereghajtó

Az OTP Bank Liga 13. fordulójának szombati játéknapján megszakadt a DVTK hosszú veretlenségi és a Fradi négymeccses nyeretlenségi sorozata. Kaposváron az utolsó legyőzte az elsőt.

DVTK - Ferencváros 1-4 (1-1)
Vezette:
Andó-Szabó Sándor
Gólszerző: Futács az 1., ill. Jenner a 12., Böde a 46., Gyömbér az 52., Böde a 86. percben

A Ferencváros ellen bajnoki mérkőzésen több mint 30 éve veretlen DVTK már az 1. percben vezetéshez jutott, Tisza Tibor passzolta be a védők mögé a labdát a bal oldalon, Futács Márkó beérte, és éles szögből a bal sarokba lőtt (1-0). A 14. percben egyenlített a Fradi, Julian Jenner 19 méterről, szabadrúgásból tekert a jobb felső sarokba (1-1). A második félidőt a Fradi kezdte góllal, méghozzá egy nagyon látványosan felépített támadás végén: Somalia passzából Böde Dániel talált a kapuba (1-2). Nem sokkal később megduplázta előnyét a Ferencváros, Holman Dávid emelte a labdát a védővonalból kilépő Gyömbér Gáborhoz, aki egy átvétel után 14 méterről, a balösszekötő helyéről a kapu bal oldalába bombázott (1-3). A DVTK nem tudott újítani, a Fradi nemcsak magabiztosan őrizte előnyét, de a hajrában fölényessé tette sikerét, Busai Attila jobb oldali beadása után Böde továbbított a hálóba, beállítva az 1-4-es végeredményt.



Kaposvári Rákóczi - Videoton FC 1-0 (0-0)
Vezette:
Németh Ádám
Gólszerző: Waltner a 69. percben

A Honvédtól elszenvedett vereség és a Békéscsaba elleni nehézkes kupasiker azt mutatta, hogy a Videoton FC szezon eleji lendülete megtört, ezzel együtt a vendégek voltak a meccs esélyesei a sereghajtó otthonában. Az első félidőben a fehérváriak meglehetősen visszafogottan futballoztak, kevés veszélyt jelentettek a hazai kapura, igaz, a Kaposvár sem sziporkázott. A második félidőben aktívabbá vált a Vidi, Sándor György a kapufát is eltalálta távolról, majd Kovács István hibázott nagy helyzetben. A 69. percben váratlanul vezetést szerzett a Rákóczi, a Bőle Lukáccsal szemben elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt Waltner Róbert értékesítette. José Gomes támadókat cserélt be, de hiába szervezte át csapata játékát, a Vidi tompán játszott támadásban, és 1-0-ra elveszítette a meccset. Ez volt a Kaposvár első hazai győzelme az idényben, és José Gomes kinevezése óta ez volt az első meccs, amelyen a Videoton FC szerzett gól nélkül maradt.



Mezőkövesd-Zsóry - PMFC-Matias 0-1 (0-0)
Vezette:
Bognár Tamás
Gólszerző: Fodor az 54. percben

Az első félórában mindkét csapat a biztonságra törekedett, a pécsiek egy-két távoli lövéssel veszélyeztettek, a házigazda nem tudott helyzetig eljutni. A szünet előtti negyedórában a kövesdiek aktívabbak lettek, Bognár István, Harsányi Zoltán és Balajti Ádám is elpuskázott egy-egy lehetőséget. A második félidő 8. percében vezetést szerzett a Pécs, Mohl Dávid beadása után Fodor Ferenc öt méterről fejelt a kapuba. A Mezőkövesd ment előre becsülettel a folytatásban, de nem tudta feltörni a vendégek védekezését, így a mecsekaljaiak három nappal MK-sikerük után ismét legyőzték a borsodi alakulatot.

Puskás Akadémia - MTK Budapest 1-1 (0-0)
Vezette:
Erős József
Gólszerző: Tischler az 50., ill. Varga a 93. percben

Az első félidőben az MTK-ról szólt a mérkőzés, a kék-fehérek sokpasszos, tetszetős akciókat vezettek, de a befejezések gyengébbre sikerültek, nem volt olyan támadójuk, aki képes lett volna gólt szerezni. A fordulás után első helyzetéből vezetést szerzett a Puskás Akadémia, egy gyors támadás végén Tischler Patrik három védő gyűrűjéből, 17 méterről lőtt a kapu bal oldalába (1-0). Az MTK elkeseredetten támadott a folytatásban, de hiába játszott szépen a mezőnyben, nem találta a rést a hazai védelmen, vagy kihagyta a lehetőségeket. A 93. percben mégis megszületett az egyenlítő találat, egy előrevágott labdára a csereként beállt U19-es válogatott szélső, Varga Szabolcs startolt, majd egy rosszul sikerült hazai felszabadítási kísérlet után 16 méterről a kimozduló Hajduch kapus fölött a hálóba fejelt (1-1).



MVM Paks - Haladás 0-1 (0-0)
Vezette:
Kassai Viktor
Gólszerző: Halmosi a 77. percben

A több mint egy hónapja nyeretlen paksiak lendületesen kezdtek, de a gyors gól nem jött össze, és az első negyedóra után kiegyenlítették vált a meccs. A félidő helyzetét a Haladás hagyta ki, egy jobb oldali beadás után Halmosi Péter fejelt kapufát. A fordulás után már a Haladás akarata érvényesült, de a vendégek támadásai sokáig nem voltak igazán veszélyesek. Fordulópontot Windecker József kiállítása hozott, a Haladás perceken belül kihasználta emberelőnyét, a 77. percben Halmosi vett le egy hosszú keresztlabdát, két nagyszerű csellel becsapott két védőt, majd 12 méterről jobbal a bal alsó sarokba gurított (0-1). A paksiak erejéből nem futotta egyenlítésre, a Haladás három ponttal térhetett haza Szombathelyre.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS