A DVTK-nak egy, a Honvédnak három pontot hozott a hajrá

2015. november. 28., 20:08   |    

A DVTK-nak egy, a Honvédnak három pontot hozott a hajrá

A Videoton FC egy gólt és három pontot szerzett az MTK elleni hazai rangadón, a Ferencváros szintén otthon tartotta a három pontot, a DVSC-Teva ellen elért 3-0-ás győzelemmel.

Szombathelyi Haladás - Újpest FC 0-3 (0-2)
Vezette: Solymosi Péter
Gólszerző: Hazard a 10., Litauszki a 31., Diagne a 60. percben

Két korai hazai helyzet után a 10. percben vezetést szerzett az Újpest: egy jobb oldali beadást követően Heris elé pattant a labda, az ő lövése még kapufa lett, de a kipattanót Kylian Hazard 10 méterről a hálóba továbbította (0-1). A szombathelyiek nem tudtak felpörögni hátrányban, a 31. percben érkezett az újabb újpesti találat, egy bal oldali szöglet után Diagne lövésébe Litauszki Róbert tette bele a lábát 2 méterre a kaputól, és továbbított a hálóba (0-2). A vendégek nemcsak magabiztosan őrizték előnyüket, hanem végig irányították a mérkőzést, és a 60. percben beállították a 0-3-as végeredményt: Balogh Balázs beadását követően Diagne lőtt a bal alsó sarokba (0-3).

Videoton FC - MTK Budapest 1-0 (0-0)
Vezette: Bognár Tamás
Gólszerző: Oliveira a 82. percben

Az első félidőben egyik csapat sem kockáztatott sokat, kiegyenlített volt a mérkőzés, de néhány helyzet így is kialakult a kapuk előtt, az MTK valamivel közelebb állt a gólszerzéshez, egy kapufát is lőtt. A második félidő elején Kanta József szabadrúgása után a jobb oldali kapufa mentette meg a hazaiakat, majd néhány hazai szöglet jelezte a Vidi enyhe mezőnyfölényét, ám a vendégek játékában is benne volt a gól. A 72. percben Gera Dániel megkapta második sárgáját, ezzel emberhátrányba kerültek a kék-fehérek. A 81. percben kihasználta az emberelőnyt a fehérvári együttes, egy szöglet után Filipe Oliveira 20 méterről lőtt a hálóba (1-0). A 88. percben Varga Szabolcs kiharcolt egy büntetőt az MTK-nak, de Kanta József lövését kivédte Danilovic kapust, így a házigazdák megtartották az előnyüket, és megszerezték a három pontot.

Vasas - Puskás Akadémia 2-4 (1-3)
Vezette: Vad II István
Gólszerző: Ádám 22., Czvitkovics 74., ill. Debreceni 34. (öngól), Bacelic-Grgic 36., Tischler 41., Tischler 85.

A bajnokság két leggyengébb formában lévő csapatának összecsapásán az első 20 percben a sereghajtó Vasas állt közelebb a gólszerzéshez, Kenesei Krisztián a keresztlécet találta el szabadrúgásból. A játékrész felétől felpörögtek az események, bő negyedóra alatt négy gólt is láthattak a nézők. A Vasas szerzett vezetést, Kenesei beadását követően Ádám Martin 8 méterről lőtt a hálóba (1-0), ezt követően azonban a Puskás Akadémia percei következtek, a 34. percben egy bal oldali beadás után Debreceni András fejelt a saját kapujába (1-1), két perccel később egy szintén balról érkező labdát Bacelic-Grgic továbbított a hálóba (1-2), újabb három perc múlva pedig Tischler Patrik helyezett 10 méterről a kapuba (1-3). A második félidő elején ziccert hibázott a Vasas, és az idő múlásával egyre kevesebb esélye maradt, hogy pontot mentsen. A 73. percben Remili Mohamedet kiállította a játékvezető, ennek ellenére egy perccel később szorossá tették a meccset az angyalföldiek, Ádám Martin átadását követően Czitkovics Péter emelt a kapu jobb oldalába (2-3). A 85. percben bebiztosította sikerét a Puskás Akadémia, Bacelic-Grgic jobb oldali lövését követően Tischler csapott le a labdára, és helyezett az üres kapuba helyezett (2-4).

Budapest Honvéd - Békéscsaba 3-2 (1-2)
Vezette: Szabó Zsolt
Gólszerző: Nagy a 6., Nagy a 63., Baráth a 90., ill. Vaskó a 3., Birtalan a 31. percben

A két csapat idénybeli első bajnokiján a Honvéd fölényes győzelmet aratott, de akik hasonló forgatókönyvre számítottak Kispesten, már a 3. percben meglepődtek, a vendégek ugyanis ekkor szereztek vezetést: Fábio jobb oldali szabadrúgása után Vaskó Tamás fejelt a hálóba (0-1). A 6. percben érkezett az egyenlítés, egy jobb oldali beadást követő védelmi kihagyást Nagy Gergő használt ki, és lőtt a jobb sarokba (1-1). A gyors gólváltás után visszavettek valamelyest a csapatok, de a 31. percben a Békéscsaba ismét eredményes volt, Birtalan Botond tört kapura, a védők nem léptek ki rá, a vendégek támadója pedig 10 méterről a kapuba lőtt (1-2). A második félidőben a csabaiak próbálták őrizni előnyüket, a Honvéd pedig nagy erőket mozgósított a gólszerzés érdekében. A 63. percben egy szögletet követően Nagy Gergő mintegy 30 méterről lőtt nagy gólt a bal felső sarokba (2-2), a 90. percben pedig a győztes találatot is megszerezték a hazaiak, Vernes Richárd szögletéből Baráth Botond fejelt 7 méterről a hálóba (3-2).

DVTK - Paksi FC 1-1 (0-1)
Vezette: Farkas Ádám
Gólszerző: Griffiths 87., ill. Balázs a 31. percben

Az első félóra a hazaiaké volt, de csak helyzetekig jutott a Diósgyőr, míg a 31. percben egy védelmi hibát kihasznált a Paks: Lipták veszített labdát, Bartha László szerezte meg, Koltai Tamást indította, aki beadott, az érkező Balázs Zsolt pedig 10 méterről a kapu jobb oldalába lőtt (0-1). A gólt követően nagy DVTK-lehetőség maradt ki, majd visszaesett némileg a házigazdák támadójátéka. A 65. percben Miroslav Grumic piros lapot kapott egy súlyos szabálytalanságért, de így is támadásban maradtak a hazaiak, és a 87. percben megszerezték az egyenlítő találatot, Okuka jobbról ívelt középre Georges Griffiths pedig a kimozduló Molnár kapus fölött a háló közepébe bólintott (1-1), beállítva a végeredményt.

Ferencváros - DVSC-Teva 3-0 (0-0)
Vezette: Kassai Viktor
Gólszerző: Ramirez a 66., Gera a 72., Radó a 86. percben

A Debrecen kezdte veszélyesebb lehetőségekkel a mérkőzést, a legnagyobb helyzet Balogh Norbert előtt adódott, de a vendégek támadója határozatlan volt a kapu előtt. A Ferencváros a játékrész második felére átvette az irányítást, és ugyancsak eljutott pár kecsegtető helyzetig, a szünetig azonban nem született gól. A fordulás után maradt a hazai fölény, a DVSC támadásaiból kikopott a veszély, így nem okozott különösebb meglepetést, hogy a Fradi a 66. percben megszerezte a vezetést: Ramirez kapott jó labdát a balösszekötő helyén, befelé cselezett, majd 11 méterről a jobb felső sarokba lőtt (1-0). A 78. percben a csereként beállt Radó András harcolt ki büntetőt, amelyet Gera Zoltán magabiztosan értékesített (2-0), a Ferencváros ezzel a találattal biztosította be győzelmét. A gólok sorozatának ugyanakkor nem volt vége, a 86. percben Radó András 25 méterről lőtt nagy gólt, a labda a keresztlécről pattant a hálóba (3-0), kialakítva a végeredményt.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS