A DVTK nyerte a borsodi rangadót

2023. augusztus. 05., 21:04   |    

A DVTK nyerte a borsodi rangadót

Az újonc Diósgyőr 4-2-re győzött Mezőkövesden az OTP Bank Liga második fordulójának szombati mérkőzésén, amelynek második félideje ötvenperces csúszással kezdődött, mert a szünetben a felhőszakadás elárasztotta vízzel a pályát.

OTP Bank Liga, 2. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC–Diósgyőri VTK 2–4 (0–2)
Mezőkövesd, v.: Vad II.
gólszerzők: Drazic (48., 76.), illetve Bárdos (4.), Vancas (35.), Lukács (69.), Edomwonyi (88.)
piros lap: Kállai (79.)
sárga lap: Vajda (41.), Pillár (45+4.), Kállai (49., 79.), Beriasvili (59.), Hudák (84.), Lukic (94.), Kojnok (97.), illetve Vallejo (94.)

Mezőkövesd Zsóry FC: Piscitelli – Kállai, Lukic, Pillár (Beriasvili, a szünetben), Filip (Zahary, a szünetben) – Illés (Hudák, 70.), Brtan, Vajda (Kojnok, 89.) – Prudnyikov (Nahirnyij, a szünetben), Drazic, Cseke

Diósgyőri VTK: Sentic – Farkas, Szatmári, Bárdos, Stephen – Vallejo, Holdampf – Lukács (Gera, 91.), Klimovics (Obounet, 69.; Csorbadzsijszkij, 83.), Vancas (Acolatse, 69.) – Edomwonyi

Sokkal bátrabban és határozottabban kezdett a DVTK, mint a nyitófordulóban, ennek nyomán hamar vezetést szerzett egy szögletet követően. A miskolciak az előny birtokában sem vettek vissza a tempóból, állandó letámadásuk rendre zavart keltett a hazai védelemben, így sok labdaszerzésük volt, viszont újabb gólt nem tudtak elérni. A Mezőkövesd nem tudott mit kezdeni ellenfelével, egyetlen lehetősége az volt, amikor a gólszerző Bárdos majdnem saját kapujába is betalált fejjel, de a labda a keresztlécre pattant. A vendégek az ivószünet után is fölényben futballoztak, sorra dolgozták ki a helyzeteket, így előnyüket megérdemelten duplázták meg, amikor Vancas takarásból kilőtte a bal alsó sarkot. A szünet előtti percekben elkezdett zuhogni az eső, de semmit sem változtatott a játék képén.

Amíg a csapatok az öltözőben voltak, a felhőszakadás elárasztotta vízzel a pályát, amely így 15 perc után játékra alkalmatlan volt, így a játékvezető elhalasztotta a folytatást. A második félidő végül ötvenperces csúszással kezdődhetett el.

A matyóföldieknek jót tett a hosszú szünet és a hármas csere, mert teljesen más felfogásban folytatták a találkozót, erőfeszítésüket pedig hamar siker koronázta Drazic nagyszerű labdaátvételének és hajszálpontos lövésének köszönhetően. A hazaiak határozottan jobban alkalmazkodtak a nem ideális körülményekhez, záporoztak a lövések a vendég kapura, de vagy célt tévesztettek, vagy Sentic védett. A piros-fehérek aztán váratlanul visszaállították a kétgólos különbséget az első félidőben agilisan futballozó Lukács találatával. A gól megtörte a Mezőkövesd lendületét, Drazic mégis újra szépíteni tudott, de az egyenlítésre már nem volt reális esély, mert az utolsó tíz percre Kállai kiállítása miatt emberhátrányba kerültek a kék-sárgák, sőt a DVTK a hajrában végleg eldöntötte a három pont sorsát.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Pontot vesztett a Vasas, lőtávolban az ETO
Bajnokságok / Kupák
Bebiztosíthatja a feljutását a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi és debreceni győzelem a szombati játéknapon

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS