A DVTK-t búcsúztatva jutott tovább a FÖRCH Női Magyar Kupában az MTK

2019. október. 14., 14:13   |    

A DVTK-t búcsúztatva jutott tovább a FÖRCH Női Magyar Kupában az MTK
Fotó: MTK Hungária FC/ Facebook

Egy mérkőzésen kellett bizonyítaniuk a női kluboknak, hogy helyük van a legjobb nyolc között a kupában. A sorozathoz a harmadik körben csatlakoztak a Jet-Sol Liga együttesei, és ketten már ki is estek. A címvédő nyolc gólt lőtt, igaz, NB II-es riválisnak.

Az MTK jutott tovább a FÖRCH Női Magyar Kupa 4. fordulójába a hétvégén. Ez azt is jelenti, hogy a sorozat egyik első NB I-es kiesője a tavalyi döntős DVTK volt. A találkozó a fővárosiak 4–1-es győzelmével zárult. A hazai pályán futballozó miskolciak dolgát nehezítette, hogy már a 13. percben piros lapot kapott Christianna Kiamou. A DVTK gólját Biljana Bradic (78.) szerezte, míg a vendégek részéről Olivera Milunovic (14.) mellett a válogatott játékosa, Csányi Diána (73., 88.) is betalált; illetve Pápai Emőke (85.) is eredményes volt, aki az U17-es válogatottal a nemrég Szombathelyen rendezett Eb-selejtező minitorna gólkirálynője lett hét góllal.

Búcsúzott a kupától a Szent Mihály csapata is, amelyet a szintén Jet-Sol ligás Astra győzött le 2–1-re. A hazaiak mindkét gólját Krascsenics Petra szerezte, az elsőt büntetőből. Papp Szidónia az 58. percben ugyan még egyenlíteni tudott, de a 71. percben az Astra eldöntötte a továbbjutást.

A címvédő Ferencváros 8–0-ra győzte le az NB II-es MOL Fehérvár FC-t, amelyet az előző bajnoki szezon végén egy hajszál választotta el a feljutástól, de a Kelen SC-vel való párharcából utóbbi került ki győztesen.

A Kelen „Zöld” csapata tehát már a Jet-Sol Ligában szerepel, a kupa 3. fordulójában pedig szoros, 4–3-as eredménnyel záruló mérkőzésen búcsúztatta az Újpestet – úgy, hogy az első félidő után még a lilák vezettek 2–1-re.

A Haladás-Viktória a Complexpress-METIS NFC ellen szerzett 7 gólt és jutott a negyedik fordulóba. Az ETO pedig a tavaly még a Jet-Sol Ligát erősítő MLE-t búcsúztatta 5–2-es eredménnyel.

Az NB II-es együttesek összecsapásán a Csepel 6–0-s eredménnyel ütötte ki a REAC-SISE Feminát. A Soroksár pedig 5–2-re múlta felül a Vasast.

A továbbjutó nyolc csapat legközelebb már csak 2020-ban csap össze, jövőre folytatódik a sorozat.

 


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS