A DVTK után az MTK is elvérzett Siófokon

2013. április. 19., 21:45   |    

A DVTK után az MTK is elvérzett Siófokon

Az OTP Bank Liga 24. fordulójának pénteki játéknapján az FGSZ Siófok és az Újpest is otthon tartotta a három pontot.

FGSZ Siófok - MTK Budapest 2-1 (0-0)
Vezette:
Németh Ádám (Kelemen Attila, Kis Zoltán)
Gólszerző: Pál a 78., Tímár a 92., illetve Tischler a 62. percben

Az első félidőben az MTK veszélyesebben játszott, és meg is szerezhette volna a vezetést, de Tischler Patrik büntetőt hibázott. A 62. percben a kék-fehérek támadója javított, Tímár Krisztián hibáját kihasználva megszerezte vezetést csapatának, október óta első bajnoki találatát szerezve (1-0). A Siófok a 77. percben egyenlített, Kiss Máté szögletét követően Pál Szabolcs 5 méterről fejelt a kapu bal oldalába (1-1). A 92. percben megszerezte a győztes gólt is a hazai csapat, egy jobb oldali szöglet után Windecker továbbfejelte a labdát, Tímár pedig 4 méterről a jobb alsó sarokba továbbított (2-1).



Újpest FC - PMFC-Matias 4-2 (3-1)
Vezette:
Farkas Ádám (Kispál Róbert, Bozó Zoltán)
Gólszerző: Kabát a 2., Kabát a 7. (11-esből), Moraes a 19., Vasziljevics a 79., ill. Wittrédi a 35. (11-esből), Simon a 81. percben

Nagy lendülettel kezdte az összecsapást az Újpest, ennek köszönhetően szűk húsz perc alatt háromgólos előnyre tett szert. A második percben egy rosszul sikerült felszabadítási kísérlet után Simon Krisztián pörgetett Kabát Péter elé, aki 14 méterről a jobb sarokba lőtt (1-0). A 7. percben a Kabát Péter elleni szabálytalanságért megítélt büntetőt a sértett váltotta gólra (2-0), a 19. percben pedig Simon fejelt le egy labdát Bruno Moraes elé, aki közelről az üres kapuba passzolt (3-0). A pécsiek sem voltak veszélytelenek, Balajcza Szabolcsnak kétszer is nagyot kellett védenie, majd a 35. percben megszületett a szépítő találat, a Miroslav Grumic buktatásáért megítélt 11-esből Wittrédi Dávid volt eredményes (3-1). A második félidő hajrájában még láthattak a nézők egy gólváltást, előbb Kabát szögletéből Dusan Vasiljevic fejelt gólt (4-1), majd a 81. percben Simon Attila állította be a 4-2-es végeredményt.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS