A fehéroroszok ellen kezdünk a Balaton Kupán

2016. július. 27., 11:29   |    

A fehéroroszok ellen kezdünk a Balaton Kupán

Női A-válogatottunk csütörtökön 17.30 órakor lép pályára első mérkőzésén a Balaton Kupán, az ellenfél a fehérorosz válogatott lesz Balatonfüreden.

Az idei a Balaton Kupa negyedik kiírása lesz, ebben az évben a magyar válogatott mellett a fehérorosz, a szerb és a román csapat vesz részt a viadalon. A sorsolás alapján csütörtökön magyar-fehérorosz és szerb-román összecsapást rendeznek, szombaton a győztesek az aranyéremért, a vesztesek a bronzéremért mérkőznek meg egymással.

A Markó Edina vezette magyar válogatott tavaly veretlenül zárta a tornát, de így is csak a harmadik helyet tudta megszerezni, most ennél jobb eredmény elérése, vagyis a döntőbe jutás a célkitűzés. Egy éve éppen a fehéroroszokkal mérkőztünk a bronzmérkőzésen, akkor Zeller Dóra és Rácz Zsófia találatával 2-0-ra győztünk. A két tavalyi gólszerzőnk most nincs a keretben, ahogyan a légiósok nagy része sem, a mieink ezúttal zömében az itthon játszókkal vágnak neki a Balaton Kupának.

- Jó lenne végre döntőt játszani a tornán, de nagyon nehéz feladatunk lesz csütörtökön, mert egy masszívan védekező, gyors kontrákra építő, fizikálisan erős csapat lesz az ellenfelünk, amely az Eb-selejtezőkön a skótok és az izlandiak dolgát is meg tudta nehezíteni - mondta az mlsz.hu-nak Markó Edina. - A fehéroroszok kerete sokkal erősebb, mint tavaly volt, ezúttal a legjobbjaikkal érkeznek a tornára, míg nálunk több alapember is hiányzik majd. Ugyanakkor továbbra is annak a híve vagyok, hogy nem azzal kell foglalkozni, kik hiányoznak a csapatból, már csak azért sem, mert a jelenlegi keret tagjai is tökéletesen ismerik a játékunkat, és korábban mindannyian bizonyították, hogy helyük van a válogatottban.

A válogatott szerdán délelőtt utazott el Balatonfüredre, a torna helyszínére, ahol délután egy edzés áll a csapat rendelkezésére, hogy begyakorolja a fehéroroszok ellen tervezett taktikát. Az előzetes keretből Kaján Zsanett és Kocsán Petra nem állhat a szakmai stáb rendelkezésére, ezért az utolsó pillanatban az MTK-s Pinczi Anitát és a Viktóriában játszó - a válogatottban abszolút újoncnak számító - Siklér Kingát hívta meg a tornára Markó Edina.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Szőcs Réka (MTK Hungária FC)
Bíró Barbara (Viktória-Trend Optika FC)

Védők:

Szeitl Szilvia (Ferencvárosi TC)
Tálosi Szabina (Viktória-Trend Optika FC)
Mosdóczi Evelin (Ferencvárosi TC)
Papp Dóra (MTK Hungária FC)
Tóth Alexandra (Viktória-Trend Optika FC)
Szabó Viktória (SC Saarbrücken)
Tóth Gabriella (Werder Bremen)

Középpályások:

Fenyvesi Evelin (Ferencvárosi TC)
Pinczi Anita (MTK)
Diószegi Fanni (SC Saarbrücken)
Öreg Cintia (ETO)
Nagy Lilla (MTK Hungária FC)
Szuh Erika (Neuendorf-Berlin)
Magyarics Zoé (Viktória-Trend Optika FC)

Támadók:

Siklér Kinga (Viktória FC)
Szakonyi Emese (Viktória-Trend Optika FC)
Németh Loretta (ETO)
Süle Dóra (ETO)

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS