A Fehérvár és a ZTE is a négy között

2007. október. 27., 17:11   |    

A Fehérvár és a ZTE is a négy között

Szombaton két mérkőzést játszottak le a Liga Kupa negyeddöntőinek visszavágói közül: a Győr a Fehérvárt, a ZTE pedig a REAC-ot fogadta.

Emberhátrányban egyenlített az ETO

Az első mérkőzés 1-1-es eredménye után a vendégeknek mindenképpen gólt kellett szerezniük a továbbjutáshoz. Ezt hamar meg is tették: Disztl Dávid már a hatodik percben vezetést szerzett (0-1). A győriek próbáltak egyenlíteni, s mivel a piros-kékek támadásban maradtak, jó mérkőzést láthattak a nézők. A 32. percben növelte előnyét a Fehérvár, Horváth Ádám 14 méterről lőtt a kapu bal oldalába (0-2). A győri gárda ezután tíz főre olvadt, a 35. percben Nikolov Balázs megkapta második sárga lapját, azaz számára véget ért a meccs. A házigazdák azonban nem adták fel, a 84. percben Igor Bogdanovic közelről szépített (1-2). Mindössze egy perccel ezután egyenlített is az ETO: Bojan Brovic 25 méterről bombázott a hálóba (2-2). Az emberhátrányban játszó Győr óriási hajrát produkált, de már nem sikerült megszereznie a továbbjutást érő harmadik gólt.

Továbbjutott az FC Fehérvár, 3-3-as összesítéssel, idegenben lőtt góllal.


Balázs Zsolt duplázott

A Zalaegerszeg kétgólos előnyt szerzett Rákospalotán, így nyugodtan várhatta a visszavágót. Ennek ellenére a kék-fehérek nekiugrottak ellenfelüknek, s Balázs Zsolt góljával a 14. percben vezetést is szereztek (1-0). A ZTE játékosainak feltett szándéka volt, hogy kettős győzelemmel vívják ki a továbbjutást, továbbra is lendületben maradtak és a 63. percben Lukács Tihamér kettőre növelte az előnyt (2-0). A végeredmény a 72. percben alakult ki, amikor Balázs Zsolt megszerezte második találatát is (3-0). A REAC a háromgólos hátrányon kívül emberhátrányba is került: a 75. percben Pusztai Olivér megkapta második sárgáját, s ezzel együtt természetesen a piros lapot is.

A ZTE kettős győzelemmel, 5-0-s gólkülönbséggel lépett tovább a legjobb négy közé.

A Liga Kupa negyeddöntőinek szombati eredményei:

Győri ETO FC – FC Fehérvár 2-2 (0-2)
Gólszerző: Bogdanovic a 84., Brnovic a 85. illetve Disztl D. a 6., Horváth Á. a 32. percben
Kiállítva: Nikolov a 35. percben

ZTE FC – REAC 3-0 (1-0)
Gólszerző: Balázs Zs. a 14., Lukács T. az 53., Balázs Zs. a 72. percben
Kiállítva: Pusztai a 75. percben


(Fotó: nb1.hu)


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS