A Fehérvár lesz az Újpest ellenfele a MOL Magyar Kupa döntőjében

2021. április. 15., 20:41   |    

A Fehérvár lesz az Újpest ellenfele a MOL Magyar Kupa döntőjében

A MOL Fehérvár egygólos hátrányból fordított az MTK Budapest otthonában, és 2-1-es győzelmével bejutott a MOL Magyar Kupa május 3-i döntőjébe, ahol az Újpest FC lesz az ellenfele.

MTK Budapest-MOL Fehérvár FC 1-2 (1-1)
Gól: Schön (14.), illetve Bolla (38.), Nikolics (52.)
MTK Budapest: Somodi - Alho (Kata, 74.), Perkovic, Nagy Zs., Herrera (Balázs B., a szünetben) - Cseke (Kanta, 87.), Mezei (Dimitrov, 33.), Palincsár (Miovski, 74.) - Varga R., Prosser D., Schön
MOL Fehérvár FC: Kovács D. - Bolla B., Musliu, Rus (Houri, 86.), Stopira - Bamgboye, Nego, Pinto (Fiola, 71.), Petrjak - Nikolics, Zivzivadze (Dárdai, 86.)

A mérkőzés elején a fővárosiak akarata érvényesült, több szép támadást is vezettek, egy ilyen végén szűk negyedóra után Schön Szabolcs találatával előnybe is kerültek. A gól nem változtatott a játék képén, az MTK volt veszélyesebb, a vendégeknek mégis sikerült egyenlíteniük, Bolla Bendegúz első vidis gólját szerezte. A második játékrész fehérvári góllal indult, ezúttal Nikolics Nemanja volt eredményes. Innentől nyílt sisakos küzdelem alakult ki: az MTK nagy erőket mozgósítva támadott az egyenlítésért, de egyre több pontatlanság csúszott a játékába, a Fehérvár gyors ellenakciói pedig még veszélyesebbek voltak. Bár az iram nem csökkent, újabb találat nem született, mert a színvonal valamelyest visszaesett. Hiába voltak ígéretes támadások mindkét oldalon, vagy a passzokba, vagy a lövésekbe csúszott hiba, így a hatékonyabban futballozó Fehérvár jutott a döntőbe. Szabics Imre vezetőedző együttese története során harmadszor hódíthatja el a trófeát, amelyért május 3-án a Puskás Arénában küzd meg a tízszeres kupagyőztes Újpesttel.

Az Újpest az első döntős a MOL Magyar Kupában

Az Újpest az első döntős a MOL Magyar Kupában

A tízszeres kupagyőztes fővárosi lila-fehérek 18. alkalommal léphetnek majd pályára az MK-döntőben. A szerdai meccsen a georgiai Giorgi Beridze góljával diadalmaskodtak.

Tovább

Május 3-án rendezik a MOL Magyar Kupa döntőjét

Május 3-án rendezik a MOL Magyar Kupa döntőjét

Az első számú hazai kupasorozat fináléját a Puskás Arénában rendezik meg május első hétfőjén, 20.00 órakor.

Tovább


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS