A Fehérvár megkezdte a felzárkózást

2006. szeptember. 09., 21:00   |    

A Fehérvár megkezdte a felzárkózást

Szombaton három találkozót játszottak le sor a Borsodi Liga ötödik fordulójából. A ZTE idegenben, az Újpest ellen biztosította vezető helyét, a Fehérvár hazai pályán legyőzte a Vasast, a Tatabánya pedig négy gólt szerezett a Kaposvár ellen.

Újpest FC - ZTE 0-1 (0-0)

Budai II László Stadion, 3000 néző
Vezette: Vad II István (Tóth István, Szalai Zoltán)
Gólszerző: Sebők J. a 61. percben
Sárga lap: Mészáros a 82. illetve Sebők J. a 39. percben

Az első játékészt a hazai csapat uralta, az újpestiek több helyzet dolgoztak ki, mint a vendégek, de a lila-fehérek mezőnyfölényüket nem tudták gólra váltani. A második félidőben aktívabbá vált a ZTE, és ekkor kiegyensúlyozott játékot láthattak a nézők. A kék-fehérek végül egy kapushibát kihasználva megszerezték a győzelmet erő gólt és ezzel a Simon Antal által irányított gárda biztosította első helyét a tabellán.


FC Tatabánya - Kaposvári Rákóczi 4-2 (2-0)

Tatabánya, 2300 néző
Vezette: Szabó Sándor (dr. Kovács Péter, Raff Tamás)
Gólszerző: Kouemaha a 27., Megyesi a 44., Vámosi a 48., Hajdú az 57. illetve Alves az 59., Zahorecz (11-esből) a 74. percben

A Kaposvár nem kezdett rosszul, mindkét kapu előtt alakultak ki veszélyes helyzetek. A félidő közepén azonban vezetést szereztek a házigazdák, s ekkortól egyértelműen a tatabánya játszott fölényben. Több támadást vezetett, s még a játékrész vége előtt meg is duplázta előnyét. A második félidő első részében két újabb két gólt szereztek a vendéglátók, akik láthatóan meg is elégedtek az eredménnyel. A vendégek azonban nem adták, fel, szereztek is két gólt, de a hazai győzelem nem forgott veszélyben.


Fehérvár FC - Vasas 2-0 (1-0)

Székesfehérvár, 2000 néző
Vezette: Solymosi Péter (Takács Gábor, Lémon Oszkár)
Gólszerző: Mohl a 40., Fehér Zsolt a 66. percben
Sárga lap: Mohl a 30. illetve Kincses a 23., Németh N. a 30., Tóth A. az 56., Tandari a 68. percben

Az első percekben kiegyenlített volt a játék, de aztán a fehérváriak ragadták kezükbe az irányítást. Több helyzetet alakítottak ki, mint a vendégek és megérdemelten szereztek vezetést a félidő végén. A második negyvenöt percben is a házigazdák akarata érvényesült, nem volt meglepő, hogy a Fehérvár újabb gólt tudott szerezni. A Vasas ugyan nem adta fel, de ezen a napon a fehérvári piros-kékek voltak a jobbak, s Csertői Aurél együttese megérdemelten szerezte meg a három pontot.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS