A Fehérvár megtörte a Győr veretlenségi sorozatát

2008. április. 19., 22:55   |    

A Fehérvár megtörte a Győr veretlenségi sorozatát

Zsinórban hatodszor győzött a 'Vidi'

Fehérvár FC - Győri ETO FC 1-0 (1-0)
Vezette: Kassai Viktor (Vámos Tibor, ifj. Tóth Vencel)
Gólszerző: Dajic a 9. percben

A győriek az idén még nem szenvedtek vereséget, és ha a Fehérvár elleni is győzni tudtak volna, továbbra is minimális marad a hátrányuk a listavezető MTK mögött. A piros-kék gárda azonban hasonlóan jó formában játszik, és a 9. percben, Jusuf Dajic 22 méteres lövésével meg is szerezte a vezetést (1-0). A folytatásban mindkét együttes előtt adódtak lehetőségek, de a - főképp távoli - lövések után nem talált utat a kapuba a labda. A végeredmény 1-0 maradt, a 'Vidi' zsinórban hatodszor nyert, a Győr először kapott ki idén.


Keleti rangadót nyert a Debrecen

DVSC-TEVA - Nyíregyháza Spartacus FC 4-1 (2-0)
Vezette: Bede Ferenc (Szalai Zoltán, Tóth István)
Gólszerző: Huszák a 25., Takács Z. a 44., Bagoly (öngól) a 73., Leandro (11-esből) a 83., illetve Bagoly (11-esből) az 51. percben

A felázott talajon sokat hibáztak a játékosok, de a Loki így is jobban kezdett, és már az első 20 percben ígéretes helyzeteket alakított ki: az első gólra azonban a 25. percig kellett várni, ekkor Kouemaha Dorge Rostand beadása után Huszák Tamás lőtt a jobb sarokba (1-0). A 44. percben is egy védelmi hibát büntetett meg a Debrecen, Leandro de Almeida szöglete után Takács Zoltán maradt üresen és fejelt a jobb sarokba (2-0). Fordulás után Bagoly Gábor tizenegyeséből szépített ugyan a Nyíregyháza (2-1), de a hazaiak sikere nem forgott veszélyben, sőt a 73. percben Bagoly öngóljával visszaállt a kétgólos különbség (3-1). A végeredményt Leandro állította be a 82. percben - tizenegyesből (4-1).


Bátran játszott a Tatabánya

Diósgyőri VTK - FC Tatabánya 2-2 (0-2)
Vezette: Németh Ádám (Vígh Tibor, Agócs János)
Gólszerző: Simon A. (11-esből) a 68., Simon A. a 70., illetve Perez a 42., Megyesi a 45. percben

A Tatabánya bátor játékával meglepte a Diósgyőrt, a hazaiak sokáig nem tudtak mit kezdeni a vendégek taktikájával, sőt, a 42. percben hátrányba is kerültek: Balogh Zoltán jobb oldali beadása után Juan Perez öt méterről talált a hálóba (0-1). A második tatabányai gól még az első félidőben megszületett, a 45. percben Megyesi László 20 méterről bombázott a kapuba (0-2). A második félidő a hazaiak fölényét hozta, a 68. percben Simon Attila büntetőből szépített (1-2), majd két perccel később egy szabadrúgást követően fejjel is bevette a kaput (2-2), kialakítva a végeredményt.


Két büntetővel nyert a Vasas

BFC Siófok - Vasas 1-3 (0-2)
Vezette: Király Krisztián (Deutsch Szabolcs, Huszár Balázs)
Gólszerző: Gajda a 72., illetve Németh N. (11-esből) a 4., Németh N. a 13., Lázok (11-esből) a 77. percben
Kiállítva: Ambrus a 76. percben

A Vasas már a 4. percben előnybe került Siófokon, a Pandur Péter buktatásáért megítélt büntetőt Németh Norbert értékesítette (0-1). A 13. percben megduplázta előnyét az angyalföldi gárda, Németh ezúttal akcióból talált be, 11 méterről leadott lövése talált utat a kapuba (0-2). A hazaiak szépítő találatára a 72. percig kellett várni, ekkor Nagy Lajos beadása után Gajda István fejelt a kapuba (1-2). Négy perccel később Ambrus Sándor a 16-oson belül buktatta Németh Norbertet, ami kiállítást és 11-est eredményezett. A megítélt büntetőt Lázok János értékesítette (1-3).


A hajrában mentett pontot az Újpest

Újpest FC - REAC 4-4 (3-2)
Vezette: Szabó Sándor (L. Tóth Lajos, Márton Zsolt)
Gólszerző: Somorjai (öngól) a 6., Tisza (11-esből) a 28. , Tisza (11-esből) a 31. Foxi 93., illetve Nyerges a 7., Horváth G. a 21., Varga Z. az 54., Nyerges a 78. percben

Gyors gólváltással kezdődött a mérkőzés, Ivan Dudic már a 6. percben vezetést szerzett az Újpestnek - a középpályás lövése után a labda Somorjai Tamást érintve pattant a hálóba (1-0). Az egyenlítésre mindössze egy percet kellett várni, egy vendég szöglet után Nyerges Krisztián 6 méterről bólintott a kapuba (1-1). A 21. percben a vezetést is megszerezte a REAC, egy balról érkező labdát Horváth Gábor kezelt le, majd lőtt 15 méterről a kapura. A 28. minutumban a Tisza Tibor felvágásáért megítélt büntetőt a sértett értékesítette (2-2), majd öt perccel később ismét Tisza Tibort vágták fel a tizenhatoson belül, és a támadó másodszor sem hibázott a tizenegyes-pontról (2-3). A második félidő elején Kőhalmi András passza után Varga Zoltán vette be 14 méterről a hazai kaput (3-3), majd a 79. minutumban Nyerges Krisztián juttatott a hálóba egy kapusról kipattanó labdát (3-4). Az Újpest az utolsó pillanatokban szerezte meg az egy pontot érő negyedik gólt, Hajdú Norbert centerezése után Kethevoama Foxi 7 méterről bombázott a hálóba (4-4).


(Fotó: nb1.hu)


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS