A Fehérvár végzi el a legtöbb szögletet, de a Paks a legeredményesebb belőlük

2022. szeptember. 02., 19:19   |    

A Fehérvár végzi el a legtöbb szögletet, de a Paks a legeredményesebb belőlük

Az OTP Bank Liga hetedik fordulója előtt megnéztük, hogy mely csapatok és játékosok végezték el a legtöbb szögletet a 2022/2023-as szezonban.

Ebben a mutatóban eddig a Fehérvár vezet, amely mérkőzésenként 7,52 szögletet rúg. A bajnokságban hetedik helyen álló csapatot a Debrecen (7,35) és a Ferencváros (6,2) követi a sorban. A Fehérvár ráadásul már két gólt szerzett szögletet követően, a Debrecen és a Ferencváros egyet-egyet. A leghatékonyabb csapat egyelőre a Paks, amely mérkőzésenként 4,24 szögletet végez el (a negyedik legkevesebbet a bajnokságban), de már két gólt szerzett ilyen játékhelyzet után. Hat forduló után két csapat, a Puskás és a Kecskemét nem szerzett még gólt szögletet követően.

Ami a játékosokat illeti, a legtöbb szögletet eddig Dzsudzsák Balázs rúgta (6,83-at mérkőzésenként), őt Dárdai Palkó (6,12) és Matija Ljujic (5,26) követi. A hetedik fordulóban DVSC–MOL Fehérvár bajnokit rendeznek, így érdekes lesz látni, hogy a két legtöbb szögletet elvégző játékos, Dzsudzsák és Dárdai közül, melyikük rúgja be hatékonyabban a labdát a sarokból.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS