A fehérváriak kiütötték a Kecskemétet

2009. július. 25., 22:32   |    

A fehérváriak kiütötték a Kecskemétet

Szombaton öt mérkőzést játszottak le a Soproni Liga első fordulójából. A Honvéd biztosan, 3-1-re győzött a mérkőzést kilenc játékossal záró Kaposvár ellen, míg a Fehérvár 6-3-ra nyert Kecskeméten. A bajnokcsapat, a DVSC-TEVA 1-0-ás vereséget szenvedett Diósgyőrben, a Paks 2-1-re kapott ki Zalaegerszegen, az MTK pedig 1-0-ás sikert aratott Pápán.

A finisre kilenc kaposvári maradt a pályán

Budapest Honvéd - Kaposvári Rákóczi 3-1 (0-0)
Vezette: Takács János (L. Tóth Lajos, Berettyán Péter)
Gólszerző: Hajdú a 47., Abraham a 66., Hrepka a 78. illetve Farkas K. a 83. percben
Kiállítva: Grúz az 50., Pest K. a 69. percben

Az első mérsékelt félidő hazai fölényt hozott, ám gólt nem eredményezett. A második játékrész azonban igen eseménydús volt, a 47. percben Hajdú Norbert 16 méterről, szabadrúgásból helyezett a kapu bal oldalába (1-0). Két perccel ezután emberhátrányba is kerültek a vendégek, Grúz Tamás megkapta második sárga lapját és mehetett zuhanyozni. A 65. percben megduplázta előnyét a Honvéd, Hrepka Ádám jobb oldali beadása után Guie-Giue Gneki Abraham fejelt közelről a hálóba (2-0). A 69. percben tovább romlott a kaposváriak helyzete, Pest Krisztián ugyanis piros lapot érően buktatta Abrahamot, így a vendégek kilenc játékossal folytatták a meccset. A kispestiek éltek előnyös helyzetükkel, a 78. percben Zsolnai Róbert adott középre jobbról, az érkező Hrepka pedig hét méterről a jobb alsó sarokba pörgetett (3-0). A zöld-fehéreknek végül sikerül megszerezniük a becsületgólt, a 83. percben Farkas Krisztián nyolc méterről gurított a jobb alsó sarokba (3-1), csökkentve ezzel a Kaposvár vereségének mértékét.


Kilenc gól esett Kecskeméten


Kecskeméti TE-Ereco - Videoton FC 3-6 (1-5)
Vezette: Szabó Zsolt (Kispál Róbert, Szalai Zoltán)
Gólszerző: Elek a 8., Nagy D. a 20., Némedi (öngól) a 21., Lipták a 27., Sitku a 45., Horváth G. az 51., illetve Litsingi a 38., Gyagya az 54., Yannick a 89. percben

A fehérváriak nagy lendülettel kezdtek, s a nyolcadik percben már vezettek is, Horváth Gábor fejese után Elek Ákos csúsztatott közelről a kapuba (0-1). A piros-kékek a 21. percben duplázták meg előnyüket, ekkor Nagy Dániel lőtt 20 méterről a léc alá (0-2). Egy perc sem telt el, és a KTE újabb gólt kapott, Némedi Norbert ért olyan szerencsétlenül a labdához, hogy az a gólvonal mögé pattant (0-3). A 27. percben újabb Vidi-gólt láthattak a nézők, Szakály Dénes jobb oldali szöglete után Lipták Zoltán három lépésről fejelt a kapuba (0-4). A 38. percben szépítettek a házigazdák, Vladan Savic szabadrúgása után Francis Litsingi négy méterről bólintott a hálóba (1-4), ám a félidő lefújása előtt ismét a fehérváriak voltak eredményesek, a 45. percben Sitku Illés fejelt a jobb felső sarokba (1-5). Az 51. percben újabb vendéggólt láthattak a nézők, Horváth Gábor 32 méterről, szabadrúgásból lőtt a hálóba (1-6). Három perccel később a hazaiak ismét faragtak a hátrányukból, Savic szöglete után Gyagya Attila hat méterről csúsztatott a kapu jobb oldalába (2-6). A 89. percben a házigazdáknak sikerült faragniuk hátrányukból, Mbengono Andoa Yannick 14 méterről lőtt a jobb felső sarokba (3-6), de a fehérváriak győzelme így sem forgott veszélyben.


A Diósgyőr legyőzte a bajnokot


DVTK - DVSC-TEVA 1-0 (0-0)
Vezette: Bognár Tamás (Takács Gábor, Farkas Balázs)
Gólszerző: Lippai (11-esből) a 94. percben

Az első negyvenöt percben kiegyenlített játékot és nagy taktikai csatát láthattak a nézők, ám - bár mindkét együttes alakított ki helyzeteket - gól nem született ebben az időszakban. A második félidőben sem lett kisebb a harc, mindkét gárda megszerezhette volna a győztes gólt, s ez végül a diósgyőrieknek sikerült. A 93. percben Szilágyi Péter a gólvonalon kézzel ért a labdához, a megítélt büntetőből Lippai Ákos a jobb alsó sarokba helyezett (1-0). A mérkőzés ezzel véget is ért, a Diósgyőr bajnokveréssel kezdte az új idényt.


Egygólos zalai győzelem

ZTE FC - Paksi FC 2-1 (2-0)
Vezette: Kassai Viktor (Erős Gábor, Vámos Tibor)
Gólszerző: Rudnevs a 15., Balázs Zs. A 42. illetve Böde a 78. percben

A célratörően kezdő házigazdák a 15. percben szerezték meg a vezetést, ekkor Balázs Zsolt fejelt Artjoms Rudnevs elé, aki 10 méterről gurított a jobb alsó sarokba (1-0). A ZTE a 42. percben növelte előnyét, Kocsárdi Gergely jobb oldali beadását követően Balázs hat méterről fejelt a kapu jobb oldalába (2-0). A második félidőben a paksiak próbálták átvenni az irányítást, a házigazdák pedig kontrákra apelláltak, de védekezésük nem volt elég hatékony, így a zöld-fehérek szépítettek: a 78.percben Tököli Attila jobb oldali beívelését követően Böde Dániel öt méterről helyezett a háló bal sarkába (2-1). A kék-fehéreknek azonban sikerült megőrizniük előnyüket, így a Zalaegerszeg győzelemmel kezdte a bajnokságot.


Az újonc nem bírt az MTK-val

Lombard Pápa Termál FC - MTK Budapest 0-1 (0-1)
Vezette: Bede Ferenc (Ring György, Iványi István)
Gólszerző: Lencse a 38. percben

Az MTK veszélyesebben kezdett, mint a pápai gárda, ígéretesebb akciókat vezetett, s a 38. percben sikerült is előnyt szereznie, Gosztonyi András bal oldali beívelése után Lencse László hat méterről fejelt a háló bal oldalába (0-1). A második játékrészben az újonc nagy erőket mozgósított az egyenlítés érdekében, az MTK azonban rutinosan őrizte előnyét, s végül meg is szerezte a három bajnoki pontot.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS