A Fehérvártól a ZTE, a Fraditól a Mezőkövesd vett el pontokat

2019. november. 02., 19:37   |    

A Fehérvártól a ZTE, a Fraditól a Mezőkövesd vett el pontokat
Fotó: MTI

Az OTP Bank Liga 11. fordulójában az élmezőny egyik csapata sem tudott nyerni, a tabella élén továbbra is a Fehérvár áll.

Puskás Akadémia FC - Budapest Honvéd FC 1-2 (1-1)
Gólszerző: Gyurcsó (22.), illetve Lanzafame (6.), Gazdag (72.)
PAFC: Hegedüs L. - Huszti A. (Spandler 77.), Meissner, Hadzsiev, Nagy Zs. - Van Nieff - Sós (Kiss T. 65.), Henty, Knezevic, Gyurcsó - Vanecek (Tamás N. 87.)
Honvéd: Tujvel - Uzoma (Vadócz 70.), Batik, Kamber (Kálnoki-Kis 92.), Lovric, Aliji - Nagy G., Banó-Szabó (Moutari 52.), Gazdag, Kesztyűs - Lanzafame

A hazaiak kezdtek lendületesebben, a vendégvédők egyszer a gólvonalról mentettek, mégis a Honvéd szerzett vezetést Davide Lanzafame jóvoltából. A gól láthatóan megbénította a Puskást, amely sokáig nem találta a ritmust. Az első félidő közepén szinte a semmiből egyenlített a felcsúti gárda: egy baloldali beadást Gyurcsó Ádám fejelt kapura, a labda Ivan Lovricon megpattanva került a hálóba, Tomás Tujvel csak belekapni tudott, hárítani nem. A folytatásban nagy fölénybe került a Puskás Akadémia, sorra dolgozta ki a helyzeteket a fővárosiak kapuja előtt, de a szünetig újabb találat nem esett. Fordulást követően kiegyenlítettebbé vált a találkozó, mindkét csapat gólra törően futballozott ekkor. Amikor a félidő közepén leült a meccs, Gazdag Dániel szenzációs góllal ugrasztotta talpra a lelátón helyet foglalókat: a Honvéd középpályása baloldalról kígyózott végig a hazai védelmen, mindenkit kicselezett, majd egy kényszerítőt és egy sarkazós cselt követően - az elé kijövő kapus fölött - a hálóba emelt. Újfent az egyenlítésért küzdött a hazai együttes, ám elég tanácstalannak tűnt a vendégek kapuja előtt, így a fővárosiak győzni tudtak.

ZTE FC-MOL Fehérvár FC 3-3 (2-0)
Gólszerzők: Bobál G. (6., 25.), Lesjak (93.), illetve Nego (51.), Hodzic (52.), Futács (83.)
Zalaegerszeg: Demjén - Bedi, Lesjak, Bobál D., Tamás (Gergényi, 38.) - Mitrovic, Kocsis - Radó (Devecseri, 54.), Stieber, Babati (Ikoba, 74.) - Bobál G.
Fehérvár: Kovácsik - Nego, Rus (Elek, 83.), Musliu, Hangya - Petrjak, Nikolov, Pantic (Pátkai, 59.), Kovács I. - Hodzic, Milanov (Futács, 74.)

Jó iramú, eseménydús első félidőt láthatott a közönség. Mindkét csapat aktívan futballozott, de a ZTE volt ötletesebb és pontosabb a támadások befejezésénél: Bobál Gergely kétszer is jó helyen állt és higgadtan élt a kínálkozó lehetőséggel. A Fehérvár az utolsó negyedórában sok energiát mozgósított hátránya faragása érdekében, de nem járt sikerrel. Az első 45 percben mindkét együttes sokat próbálkozott kapura lövéssel, nem unatkozott a publikum. A fordulást követően is lendületben maradtak a csapatok, előbb a ZTE próbálkozott a vendégkapu előtt, majd a Fehérvár bő egy perc alatt két gólt szerezve egyenlített. A félidő közepéhez közeledve egyre több volt a szabálytalanság, a durva belépő, időnként el is szabadultak az indulatok, miközben továbbra is nagy volt az iram. A második félidőben jóval többet támadott a vendégcsapat, amely a hajrában megszerezte harmadik gólját, és úgy tűnt, be is gyűjti a három pontot, az utolsó percekben azonban a ZTE mindent egy lapra tett fel, és kiegyenlített. Az első félidőben a Zalaegerszeg, a másodikban a Fehérvár futballozott jobban és eredményesebben, ami végül pontosztozkodást ért. A székesfehérvári csapat, amely idegenbeli mérkőzésein eddig nem kapott ki a mostani bajnokságban - három győzelem mellett két döntetlent ért el -, maradt a tabella élén, mivel két közvetlen üldözője, a Mezőkövesd és a Ferencváros döntetlent játszott egymással a fővárosban.

Kaposvári Rákóczi FC-Újpest FC 2-3 (1-2)
Gólszerzők: Balázs Zs. (5.), Ádám M. (53.), illetve Zsótér (27.), Simon K. (43.), Nwobodo (49.),
Kaposvári Rákóczi FC: Slakta - Nagy J. (Vachtler, 70.), Szabó A., Nagy T., Fodor - Szakály A., Jakimiv (Nagy K., 62.) - Nagy R. (Poplatnik, 66.), Ádám - Balázs Zs., Beliczky
Újpest FC: Banai - Pauljevic, Heris, Ristevski, Burekovic - Onovo, Sankovic - Simon K. (Bjarnason, 78.), Zsótér (Balázs B., 85.), Nwobodo (Szakály P., 90.) - Feczesin

Ugyan az Újpest ragadta magához a kezdeményezést a találkozó elején, a hazaiak már az ötödik percben megszerezték a vezetést. Sőt, a vendég mezőnyfölény ellenére könnyedén növelhették volna előnyüket a hazaiak, de előbb a játékvezető a kapus akadályozása miatt vett el egy gólt a hazaiaktól, majd a felső léc mentette meg az Újpestet. A fővárosiak a félidő közepén gyakorlatilag helyzet nélkül egyenlítettek, Zsótér gondolt egyet és jó 30 méterről óriási gólt lőtt. Ettől lendületbe jöttek a lila-fehérek, akik a félidő végén Simon révén megfordították az összecsapást, a találathoz újra Zsótér jó lövése kellett, a szélső a kipattanót értékesítette. A szünet után néhány perccel megduplázta előnyét az Újpest, de pillanatokon belül érkezett a válasz a hazaiaktól, így újra nyílt lett a találkozó. A folytatásban a kaposváriak mindent megtettek az egyenlítésért, az Újpest a csereként beálló Bjarnason révén dönthette volna el a mérkőzést, de a ziccer kimaradt. Az utolsó percekben még voltak lehetőségei a Kaposvárnak - ziccerek maradtak ki -, de az Újpest végül három ponttal távozott. A somogyiak sorozatban a negyedik találkozójukat veszítették el, míg a lila-fehérek három nyeretlenül megvívott mérkőzést követően gyűjtötték be újra a három pontot.

Diósgyőri VTK-Kisvárda 3-1 (1-0)
Gólszerzők: Sesztakov (3.), Iszlai (62., 11-esből), Rui Pedro (92., 11-esből), illetve Bumba (50.)
Diósgyőri VTK: Danilovic - Polgár, Brkovic, Karan, Tamás M. - Iszlai, Márkvárt - Sesztakov (Prosser, 51.), Rui Pedro, Korbély (Bacsa, 70.) - Hasani
Kisvárda Master Good: Felipe - Melnyik, Protic, Hej, Kravcsenko - Lucas, Cukalasz (Anderson Pico, 82.) - Gosztonyi (Sassá, 66.), Grozav, Bumba - Tischler (Hugo Seco, 33.)

Nagyon hamar gólt ajándékozott a vendég együttes a hazaiaknak, akik aztán az első félidő túlnyomó részében fölényben futballoztak. A szünet előtti negyedórában megélénkült a Kisvárda játéka, de egyenlíteni nem tudott. Fordulás után lendületben maradtak a vendégek, melynek köszönhetően öt perc után egyenlítettek, azonban alig tíz perc elteltével tizenegyeshez jutott a DVTK, amely így visszaszerezte a vezetést. A hazaiak a folytatásban is veszélyesebbek voltak, előbb a kapufát találták el, majd az utolsó másodpercekben egy újabb büntető értékesítésével magabiztossá tették sikerüket. A hazai együttes sorozatban második bajnokiját nyerte meg, míg a várdaiak egymás után másodszor veszítettek az NB I-ben.

Debreceni VSC-Paksi FC 3-1 (2-0)
Gólszerzők: Szécsi (28.), Kusnyír (33.), Kundrák (60.), illetve Böde (81.)
Debreceni VSC: Nagy S. - Bényei (Kundrák, 57.), Kinyik, Pávkovics, Ferenczi - Szécsi (Pintér Á., 77.), Kusnyír, Csősz, Trujic, Haris - Adeniji (Szatmári, 88.)
Paksi FC: Rácz - Osváth, Lenzsér, Fejes, Szabó J. (Bor, 83.) - Windecker, Simon Á. (Balogh B., 46.) - Könyves, Papp K., Hahn - Böde

A szemerkélő esőben mindkét csapat sok hibával játszott, helyzetekig pedig egyik gárda sem jutott el az első huszonöt percben. A hazaiak a folytatásban öt perc alatt két gólt is szereztek, a megnyugtató előnyük pedig a szünetig nem forgott veszélyben. A Paks a második félidőben sem tudott változtatni a játékán, a Debrecen pedig az első NB I-es gólját szerző Kundrák Norbert révén növelte előnyét. A hajrában Böde fejes góljával szépítettek a vendégek, de ennél többre nem futotta az erejükből.

Ferencvárosi TC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Ihnatenko (9.), illetve Zivzivadze (49.)
Ferencvárosi TC: Dibusz - Lovrencsics, Botka, Blazic, Civic - Haratin, Ihnatenko (Leandro, 75.) - Zubkov, Isael (Bőle, 71.), Nguen (Varga R., 82.) - Boli
Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos - Farkas D., Pillár, Katanec, Silye - Pekár, Karnickij, Berecz, Cseri (Vajda, 82.) - Nagy D. (Takács T., 76.; Sajbán, 87.), Zivzivadze

Nem kezdett megilletődötten a Mezőkövesd a Ferencváros vendégeként sem, az idény meglepetéscsapata kifejezetten bátran vállalkozott támadásépítésre, a címvédő pedig - a magyar bajnokságban tőle szokatlanul - gyors kontrákkal veszélyeztetett. A hazaiak nem egy ilyen akcióból, hanem szöglet után szereztek vezetést, de a gól nem változtatta meg a játék képét, sőt, a Mezőkövesd részéről Zivzivadze ziccert hibázott. Az első félidő derekától kiegyenlítetté vált a játék, mindkét fél vezetett szép támadásokat és voltak ígéretes próbálkozások, védenie azonban csak a hetek óta nagyszerű formában lévő Dibusznak kellett egy ízben a szünet előtt. A folytatásban a vendégek szinte azonnal egyenlítettek, a gól után pedig kissé paprikássá vált a hangulat, amit a játékvezető tíz perc alatt kiosztott négy sárga lappal próbált megfékezni. Amikor ismét a futball került középpontba, a Ferencváros ragadta magához az irányítást, de előbb Szappanos védett nagyot, majd éppen az ő hibáját Boli nem tudta kihasználni óriási helyzetben. A hajrában inkább mezőnyjáték volt helyzetek nélkül, így az eredmény már nem változott a lefújásig. A pontosztozkodással a hazaiak maradtak a harmadik, a vendégek pedig a második helyen. Érdekesség, hogy mostanáig a fővárosiak hazai pályán, míg a mezőkövesdiek idegenben voltak százszázalékosak, a jó sorozatát egyik csapat sem tudta folytatni, de a veretlenségét így mindkettő megőrizte.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS