A feljutás küszöbén a Vasas, rangadó Szegeden

2022. április. 23., 22:06   |    

A feljutás küszöbén a Vasas, rangadó Szegeden

Akár már a Merkantil Bank Liga mostani, 34. fordulójában biztosíthatja a feljutást az élvonalba a Vasas. A piros-kékek előnye 12 pont a harmadik helyezett előtt, ezt legalább eggyel növelniük kellene ahhoz, hogy hétfő este, a Szeged és a Kecskemét rangadója után már feljutónak mondhassák magukat.

SZOLNOKI MÁV FC–III. KERÜLETI TVE
(Vasárnap, Szolnok, 17.00)

A Szolnoki MÁV szinte feltámadt, megnyerte a legutóbbi két mérkőzését, s ezzel, igaz, csak jobb gólkülönbségének köszönhetően, elmozdult az utolsó helyről. Éppen a III. Kerületi TVE-t előzte meg, amellyel vasárnap játszik. Az óbudaiak a legutóbbi öt mérkőzésüket elveszítették.

PÉCSI MFC–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
(Vasárnap, Pécs, 17.00)

A PMFC a hetedik, a Békéscsaba a 16. helyen áll. A pécsiek nyugodt szezonzárás elé néznek. egyébként a legutóbbi öt mérkőzésükből egyet nyertek meg és egyet veszítettek el. Pályaválasztóként a legutóbbi három meccsükön mindössze egy gólt szereztek. A Békéscsaba sokkal nehezebb helyzetben van, a legutóbbi négy mérkőzéséből hármat elveszített, csak három pont az előnye a már kiesőhelyen álló Budaörssel szemben. Vendégként idén eddig mindössze három pontot gyűjtött, Diósgyőrben.

ETO FC–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC

(Vasárnap, Győr, 17.00)

Az ETO, amely a Ferencváros ellen kiesett szerdán a Magyar Kupa elődöntőjében, a legutóbbi négy bajnoki mérkőzéséből hármat elveszített. A tizenegyedik helyen áll. Az ETO Parkban január 30. óta csak az Ajka nyert ellene a Merkantil Bank Ligában. A Nyíregyháza öt ponttal és három ponttal áll jobban, mint az ETO. Idegenben a legutóbbi két meccsét elveszítette, egyaránt 1-0-ra.

FC AJKA–BUDAÖRS FC
(Vasárnap, Ajka, 17.00)

A tizenkettedik helyen álló Ajka ismét jó formába lendült, a legutóbbi négy mérkőzéséből hármat megnyerve visszakerült a középmezőnybe. Pályaválasztóként február 6. óta nem kapott ki. A Budaörs egyelőre a 18. helyen áll, tehát kieső helyen. A legutóbbi öt fordulóban csak a Budafok ellen nyert, február 20. óta felváltva nyer és veszít a budaörsi pályán.

DIÓSGYŐRI VTK–SZENTLŐRINC
(Vasárnap, Diósgyőr, 17.00)

A Diósgyőr nyolc pontot veszített a legutóbbi négy fordulóban, a harmadik helyen áll, a második Kecskeméttel azonos pontszámmal. Március 6. óta három mérkőzésen kilenc gólt kapott Diósgyőrben, s csak egy pontot szerzett. A Szentlőrinc 39 pontos, a tizenharmadik helyen áll, de csak hat ponttal előzi meg a 18. helyezettet. A legutóbbi négy mérkőzésén csak egy pontot gyűjtött. Vendégként sokkal eredményesebb, mint otthon (a legutóbbi három mérkőzésén öt pontot szerzett), de az idényből hátralévő idegenbeli mérkőzései a Diósgyőr, a vasas és a Kecskemét ellen lesznek.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–SZOMBATHELYI HALADÁS
(Vasárnap, Csákvár, 17.00)

A Csákvár a tizenhetedik helyen áll, pedig a legutóbbi öt mérkőzéséből csak egyet veszített el. Előnye két pont a mögötte álló Budaörssel szemben. Otthon a legutóbbi két mérkőzésén négy pontot gyűjtött. Most a Haladással játszik, majd két hét múlva a Budaörssel… A szombathelyiek hétfőn megtörték rossz hazai sorozatukat és legyőzték a Diósgyőrt. Ezzel fellépett a hatodik helyre. Idegenben legutóbb kikapott Ajkán, de előtte hat mérkőzésen át veretlen maradt.

VASAS FC–TISZAKÉCSKEI LC
(Vasárnap, Angyalföld, 17.00)

A Vasas vitathatatlanul parádés formában van, november 7. óta veretlen, a legutóbbi kilenc fordulóban 27 pontot szerzett. 2020 decembere óta nem kapott ki a Fáy utcában bajnoki mérkőzésen. Ugyanakkor a Merkantil Bank Liga idei szezonjában a legutóbbi vereségét éppen a Tiszakécske ellen szenvedte el. A Tiszakécskei remek tavaszi formát mutatott, a tizedik helyen áll, de a legutóbbi két mérkőzésén csak egyetlen pontot gyűjtött. Idegenben, a legutóbbi, Diósgyőr elleni döntetlen előtt, sorozatban négyszer nyert.

BFC SIÓFOK–DOROGI FC
(Vasárnap, Siófok, 17.00)

A Siófok az ötödik helyen áll, ötpontos előnnyel és ugyanannyi hátránnyal a hatodikhoz és a negyedikhez képest. A legutóbbi négy fordulóban kilenc pontot gyűjtött. Pályaválasztóként a legutóbbi négy mérkőzéséből csak egyen kapott gólt. A Dorog visszaesett, a legutóbbi öt fordulóban egyetlen pontot gyűjtött, s csupán három pont az előnye a kieső helyen álló Budaörssel szemben.

SOROKSÁR SC–BUDAFOKI MTE
(Vasárnap, Soroksár, 17.00)

A Soroksár modernkori története egyik legjobb félidényét teljesíti, a legutóbbi három mérkőzését megnyerte, mindet idegenben, kapott gól nélkül. Ugyanakkor szembetűnően kevésbé sikeres pályaválasztóként, október 17. óta csak kétszer győzött. A Budafok próbál menekülni, s bár a Budaörstől kikapott, a legutóbbi hat fordulóban 15 pontot szerezve fellépett a 14. helyre. Idegenben

KECSKEMÉTI TE HUFBAU–SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
(Hétfő, Kecskemét, 20.00)

Mind a két csapat esélyes még a feljutásra, de az újonc KTE jobb helyzetben van, három ponttal többet szerzett eddig, mint a szegedi csapat. A 62 pontos KTE azonos pontszámmal áll a Diósgyőrrel, a Szegednek pedig 59 van. A kecskemétiek a legutóbbi két mérkőzésükön hét gólt szereztek a Széktői Stadionban. A Szeged-Csanád a legutóbbi két fordulóban nem szerzett pontot. Idegenben legutóbb 3-1-re kikapott a Vasastól, de előtte 5-0-ra megverte a Diósgyőrt.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS