A feljutásba kerülhet a Vasas veresége, előnyben a DVSC és a Gyirmót

2021. május. 09., 21:52   |    

A feljutásba kerülhet a Vasas veresége, előnyben a DVSC és a Gyirmót
Fotó: Gyirmót FC Facebook

A Vasas 2-0-ra kikapott Nyíregyházán a Merkantil Bank Liga 37., vagyis utolsóelőtti fordulójában, így az elsőről a harmadik helyre csúszott vissza a tabellán. A DVSC állt az élre, a Gyirmót pedig a második helyen várja a jövő heti zárást.

A DVSC egy öngóllal hátrányba került ugyan a Szentlőrinc otthonában, ám sikerült rendeznie a sorait, Ugrai találatával még a szünet előtt egyenlített, majd a második félidőben szerzett két Tischler Patrik-góllal bebiztosította győzelmét.

A Gyirmótnak sem volt könnyű dolga vasárnap délután, a kiesőhelyen álló Kazincbarcika alaposan megnehezítette a dolgát. Lencse László büntetőből szerzett vezetést a gyirmótiaknak, de Korbély Kristóf találatával visszajöttek a borsodiak, és egészen a 88. percig tartották a döntetlent. Ekkor Heffler Norbert állította be az 1-2-es végeredményt, ami a barcikaiaknak kiesést jelentett, a Gyirmót számára pedig azt, hogy továbbra is megmaradt az esély a feljutásra, sőt akár a bajnoki címre is.

A Vasas a riválisok után, este játszotta le bajnokiját, méghozzá az elmúlt hetekben igen gyengén szereplő, edzőt is váltó Nyíregyháza otthonában. Az angyalföldieknek egy döntetlen is elég lett volna ahhoz, hogy feljutást érő helyen maradjanak, és az utolsó fordulóban egy győzelemmel biztosan kiharcolják az élvonalba kerülést. A Szpari azonban remek napot fogott ki stadionbúcsúztató meccsén, és Gresó góljával a 31. percben vezetést szerzett, majd a hajrában Hamed találatával beállította a 2-0-s végeredményt. A Vasas büntetőből sem tudott betalálni, így visszacsúszott a harmadik helyre, és már csak abban bízhat, hogy – saját győzelme mellett – a DVSC vagy a Gyirmót hibázik a zárófordulóban, máskülönben a piros-kékek a következő idényt is a másodosztályban kezdik meg.

A Kaposvár sima vereséggel zárt Soroksáron, így biztossá vált a kiesése, a Csákvár pedig a Siófoktól elszenvedett vereség ellenére bennmaradt a másodosztályban. Szombathelyen hét gól született a Haladás és a Budaörs összecsapásán, Medgyes Zoltán mesterhármassal járult hozzá a hazaiak 4-3-as sikeréhez.

OTP Bank Liga NB I. 37. forduló

Sorsolás

Tabella

OTP Bank Liga NB I. 38. forduló

Sorsolás


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS