A Femina győzelme még izgalmasabbá tette a bajnokságot

2015. október. 12., 11:42   |    

A Femina győzelme még izgalmasabbá tette a bajnokságot

Mindössze két mérkőzést rendeztek a hétvégén a női labdarúgó élvonalban, a Jet-Sol Ligában. Az U17-es válogatott Európa-bajnoki selejtezői miatt a Ferencváros – Kóka-FNLA, valamint a Szegedi AK-Boszorkányok – ETO FC Győr meccseket későbbi időpontra kellett halasztani.

A nyolcadik forduló nyitómérkőzésén, az MTK Hungária 3-0-ra legyőzte a Viktória-Trend Optika FC-t, és több lejátszott meccsének köszönhetően, továbbra is a tabella élén áll. A szoros első félidőben mindössze egy gól született, bő negyedóra játék után, Nagy Lilla centerezéséből Nagy Ágnes pöttyintette a labdát a szombathelyiek egyébként remekül védő harmadik számú kapusa, Egyed Barbara hálójába. A szünet után szinte azonnal növelni tudta előnyét az MTK, Herczeg Andrea lőtt gólt, negyedórával később pedig Méry Rita állította be a végeredményt.

A labdarúgás, több mint százötven éves története során sok receptet feltalált már a siker felé vezető útra – az utóbbi hetekben ez egy újabbal bővült: kapjál ki 13-0-ra a Ferencvárostól. Az 1. FC Femina ugyanis talpra szökkent a letaglózó ütésből és azóta szárnyal. Burján Nóráék egy hete a Kóka-FNLA ellen nyertek meggyőző teljesítménnyel, vasárnap, helyenként szakadó esőben pedig az Astrát fektették kétvállra úgy, hogy a vendégcsapatnak mákszemnyi esélye sem volt a sikerre.

Az első félidő hajrájára Burján Nóra szögletek utáni duplájával szerzett masszív előnyt a Femina, ám Szabó Boglárka még a fordulás előtt szépíteni tudott. Lehetett volna az a második félidő dramaturgiája, hogy a tabella harmadik helyén álló Astra a második félidőben változtat, és a pipát a támadójáték mellé téve megfordítja a meccset – de nem ez történt. A szünet után is a Femina játszott jobban, kapura veszélyesebben, és teljesen megérdemelten szerezte meg a három pontot.

A 2–1-es győzelemmel a Femina két helyet lépett előre a bajnoki táblázaton – igaz, mindkét megelőzött csapat, a Kóka-FNLA és a Viktória is kevesebb mérkőzést játszott Szeitl Szilviáéknál. De, így is igaz, hogy a rákospalotaiak sikere átírta a tabellát és az erőviszonyokat: immár öt csapat harcol, közel azonos eséllyel a két kiadó felsőházi helyért.

Jet-Sol Liga, 8. forduló

MTK Hungária FC–Viktória-Trend Optika FC 3-0 (1-0)
1. FC Femina–Astra HFC 2-1 (2-1)

A Ferencváros–Kóka-FNLA mérkőzést november 18-ra, a Szegedi AK – ETO FC Győr találkozót október 21-re halasztották.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS