A Fenerbahce lesz az MTK ellenfele a BL-selejtezőben

2008. július. 01., 13:12   |    

A Fenerbahce lesz az MTK ellenfele a BL-selejtezőben

Kedden délben Nyonban, az UEFA svájci székhelyén megtartották a Bajnokok Ligája selejtezőinek sorsolását: az MTK Budapest az immár az Eb-győztes Luis Aragones által irányított török Fenerbahce együttesével kerül szembe. Az UEFA-kupában a Debrecen a kazah Sahtyor Karagandit, a Győr pedig a grúz Zestafonit kapta ellenfélül.

Az MTK játszhat az UEFA-kupa döntőjének helyszínén

A magyar bajnok MTK a második selejtezőkörben kezdi meg szereplést a legrangosabb európai kupában, s miután nem a kiemeltek közé kapott besorolást, borítékolható volt, hogy már az első körben erős ellenfél vár rá. Garami József együttese végül a török ezüstérmest, a tavaly a BL-ben egészen a negyeddöntőig menetelő Fenerbahcét kapta.

Az első mérkőzést Isztambulban rendezik július 29-én, vagy 30-án, a visszavágóra Budapesten kerül sor augusztus 5-én, vagy 6-án.

Érdekesség, hogy a török együttes edzője immár az a Luis Aragones, aki vasárnap Európa-bajnoki címet nyert a spanyol válogatottal.

A BL-ben a második kör 14 továbbjutója, valamint a korábbi eredmények alapján a selejtezőbe csak ekkor bekapcsolódó 18 kiemelt csapat vesz részt az augusztus 1-jén tartandó sorsoláson.

A 3. forduló 16 továbbjutója harcolja ki a jogot a BL csoportkörében való szereplésre.

A Bajnokok Ligája döntőjének 2009. május 27-én a római Stadio Olimpico ad otthont.

Hosszú út előtt csapataink

Délután az UEFA-kupa első selejtezőkörének mérkőzéseit is kisorsolták. A sorozatban induló két magyar gárda, a Debrecen és a Győr egyaránt kiemelt volt a közép-keleti csoportban. A győriek a grúz kupagyőztes és bajnoki bronzérmes Zestafoni, a hajdúságiak pedig a kazah Sahtyor Karagandi ellen lépnek majd pályára.

A Győr hazai pályán, a Debrecen idegenben kezd, a találkozókra július 17-én, illetve július 31-én kerül sor.

A továbbjutók (a három zónából összesen 37 együttes) csatlakoznak a 16 kiemelt klubhoz, valamint az Intertotó-kupából feljutó 11 gárdához.

Így tehát összesen 64 együttes képezi az UEFA-kupa selejtezőinek 2. körét. A 32 találkozó párosítását augusztus 1-jén sorsolják Nyonban. A 2. forduló játéknapjai augusztus 14., illetve 28.

A 3. fordulóban a 32 továbbjutóhoz csatlakozik 32 selejtező nélküli induló, valamint a BL-sorozat 3. kvalifikációs köréből vesztesként érkező 16 együttes. Ez összesen 80 csapat. A sorsolást követő párharcok 40 győztese szerepel majd az UEFA-kupa csoportkörében.

A sorozat fináléját 2009. június 20-án vívják a Fenerbahce isztambuli otthonában, a Sükrü Saraçoglu-stadionban.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS