A Ferencváros és az Újpest is megszenvedett a Magyar Kupában

2016. november. 30., 21:06   |    

A Ferencváros és az Újpest is megszenvedett a Magyar Kupában

Szerda este kialakult a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének mezőnye, a késő délutáni mérkőzéseken a Gyirmót, az Újpest FC és a Ferencváros jutott a legjobb 16 közé.

Míg kora délután az MTK, a Videoton FC és a Haladás is kiesett a kupából, addig délután nem hibáztak az OTP Bank Liga-együttesek, de a Fradi és az Újpest is megszenvedett a nyolcaddöntőbe jutásért.

A Ferencváros Djuricin találatával az első félidőben vezetést szerzett a Puskás Akadémia otthonában, de a fordulás után Tischler Patrik egyenlített, és a 90 perc végéig nem változott az eredmény. A döntés a kétszer 15 perces hosszabbításra maradt, ekkor Gera Zoltán büntetőből volt eredményes, és végül ez a találat döntötte el a mérkőzést.

Az Újpestnek sem volt könnyű dolga a tavalyi "óriásölővel", a Kozármislennyel szemben. Perovics révén vezetést szereztek a fővárosiak, de Városi a 63. percben egyenlített, így itt is kétszer 15 perces hosszabbítás következett, végül tizenegyeslövésekkel dőlt el a továbbjutás, ebben az újpestiek voltak jobbak.

A Gyirmót a megyei elsőosztályban szereplő Kecskemét otthonában már a 3. percben gólt szerzett, majd a 22. percben megduplázta előnyét, és végül ezt a fórt megtartva, magabiztosan jutott tovább.

A nyolcaddöntő sorsolását péntek reggel, az M4 Sport Sportreggeli című műsorában tartják meg 7.30 és 8.00 között.

Magyar Kupa, 8. forduló, délutáni eredmények:

Kecskemét (IV.)–Gyirmót 0–2
Gólszerző: Simon Attila 3., Madarász M. 22.

Kozármisleny (II.)–Újpest 1–1 (0–0, 1–1, 1–1, 1–1) – 11-esekkel 2–4
Gólszerző: Városi (63.), ill. Perovics (50.)

Puskás Akadémia (II.)–Ferencváros 1–2 – h. u.
Gólszerző: Tischler (66.), ill. Djuricin (28.), Gera Z. (105+1. – 11-esből)


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS