A Ferencváros és Böde is villámrajtot vett

2015. augusztus. 10., 13:40   |    

A Ferencváros és Böde is villámrajtot vett

Az FTC sorozatban a negyedik idegenbeli bajnokiját nyerte meg, a XXI. században ilyen jó sorozata eddig csak háromszor volt, 2002 őszén (5 győzelem), 2011 őszén (4), 2014 tavaszán-nyarán (5). Böde Dániel négy év után ért el "dupla duplát". Érdekességek az OTP Bank Liga 4. fordulójából.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–VASAS 0-2 (0-0)
Gólszerzők: Remili (52.), Novák (57.)

– A két újonc közül a Vasas rossz sorozata szakadt meg, a piros-kékek megszerezték első pontjaikat az OTP Bank Ligában. A klub hívei négy és harmad év után ünnepelhettek először idegenbeli győzelmet az élvonalban, hiszen a 2012 nyarán kiesett Vasas ezt megelőzően legutóbb 2011. április 27-én győzött vendégként a legmagasabb osztályban.
– 2011. november 20. óta először maradt kapott gól nélkül a Vasas NB I-es mérkőzésen.
– Remili Mohamed lőtte az angyalföldiek a 2015–2016-os idényben eddig szerzett bajnoki góljainak a felét, már két találatnál jár.
– Novák Csanád az első gólját érte el az idényben. A hatodikat élvonalbeli pályafutása során, érdekes, hogy ezek közül ötöt idegenbeli találkozón szerzett.
– A Békéscsaba tíz emberrel fejezte be a mérkőzést Borbély Bálint kiállítása miatt.
– A lila-fehéreké a leghosszabb góltalansági sorozat az idényben, immár sorozatban három mérkőzésen nem találtak a kapuba.
– Még az utóbbi éveket tekintve sem példátlan a Békéscsaba gyenge rajtja, 2014 nyarán a Kecskeméti TE rajtolt négy vereséggel. Előtte pedig 2011-ben az Újpest, amelynél a negyedik vereség után edzőt váltott a vezérkar, Mészöly Géza helyére a most a Békéscsabát irányító Zoran Szpisljak került.



PAKSI FC–BUDAPEST HONVÉD 3-1 (2-0)
Gólszerzők: Szabó J. (16.), Balázs Zs. (39., 63.), illetve Ignjatovics (89.)

– A Paks hét gólt szerzett két egymást követő hazai bajnokiján. Hasonlóra 2011 októbere óta nem volt példa!
– Balázs Zsolt már három szerzett gólnál tart az idényben, a mostani pályafutása legjobb idénykezdete. Két gólt élvonalbeli bajnokin legutóbb 2009. április 25-én, a ZTE mezében a Vasas ellen szerzett, a mostani a harmadik duplája.
– Szabó János, a junior-világbajnoki bronzérmes védő először szerzett Pakson bajnoki gólt. Korábbi négy találata közül kettőt a zöld-fehérek mezében, de idegenben, kettőt pedig siófoki játékosként ért el.
– Csertői Aurél legénysége pályaválasztóként 2014. április 5. óta 20 mérkőzésből csak hármat veszített el, s tizenegyszer nem kapott gólt. Mindössze két olyan meccse akadt ebben a periódusban, egy a KTE, egy pedig a Haladás ellen, amelyen egynél több gólt kapott.
– A Bp. Honvéd 2013 márciusa óta nem tud meccset nyerni a Paks ellen.
– A kispestiek négy veretlen meccs után kaptak ki ismét.
– Marco Rossi együttese egymást követő két bajnokin kapott három-három gólt.



ÚJPEST FC–PUSKÁS AKADÉMIA FC 2-2 (1-2)
Gólszerzők: Perovics (34.), Bardhi (91.), illetve Sallai (45.), Heris (öngól, 45.)

– A két csapat eddigi öt, egymás elleni bajnokija 24 gólt hozott, ami közel ötös átlag. Az akadémisták 180 játékperc alatt hat gólt szereztek az Újpest ellen a legutóbbi két találkozáskor, de ez csak egy pontra volt elég.
– A Puskás Akadémia együttese sorozatban a második idegenbeli bajnokiján ért el döntetlent. Április óta először fordult elő, hogy két egymás után vendégként játszott bajnokin veretlen maradjon.
– Az akadémisták 2014. május 31. óta mindössze másodszor szereztek a bajnokságban vendégként két gólt.
– A 18 éves Sallai Roland a harmadik élvonalbeli góljánál tart. Ezekből egyet a Ferencvárosnak, egyet pedig az Újpestnek lőtt.
– Egy másik 18 éves, Mihajlo Perovics a legutóbbi hat bajnokijából, amelyen legalább negyedórát a pályán töltött, ötön is gólt szerzett.
– Az Újpest csak egyet tudott megnyerni az eddigi három hazai mérkőzéséből. A csapat a legutóbbi 11 bajnokijából csak kétszer nem nyert, mindkétszer a Megyeri úton.
– Nebojsa Vignjevics együttese április 12. óta harmadszor kapott két gólt bajnoki meccsen, ebből kétszer a Puskás Akadémiától.



MTK BUDAPEST–DIÓSGYŐRI VTK 5-0 (2-0)
Gólszerzők: Kanta (11., 90.- utóbbi 11-esből), Vadnai (30.), Hrepka (59.), Ramos (73.)

– Az MTK 2014. április 12. óta először szerzett bajnoki mérkőzésen öt gólt. Akkor a DVSC-Tevát verte 5-2-re a Hungária úton. Legalább ötgólos különbséggel 2005. október 15. óta először nyertek a kék-fehérek.
– 2013. április 27. óta először verte meg bajnoki mérkőzésen az MTK a DVTK-t. Az utóbbi években, ha nyertek a kék-fehérek a bajnokságban vagy a Magyar Kupában, megszórták a diósgyőrieket. A legutóbbi hat győztes meccsen 22 gólig jutottak.
– Noha az előző bajnokság rajtja óta nem játszik igazán hazai pályán az MTK, a legutóbbi 17, pályaválasztóként játszott bajnokijából 13-t megnyert. A legutóbbi hét, „otthoni” bajnokiján mindössze egy gólt kapott.
– Kanta József 2006. május 27-én szerzett már két bajnoki gólt a DVTK ellen. Akkor 4-0-ra nyert az MTK. Ez volt egyébként a hatodik (!) olyan élvonalbeli bajnokija a két csapatnak, amelyen Kanta gólt szerzett.
– 2009 tavasza óta először szerzett Hrepka Ádám két egymást követő élvonalbeli bajnokiján gólt az MTK mezében.
– Vadnai Dániel a hatodik gólját szerezte az élvonalban. Az elsőt is a Diósgyőrnek lőtte, még 2009-ben.
– Két diósgyőri is piros lapot kapott, Kovács Gábor (56.) és Antal Botond (88.). A kapusnak ez volt az ötödik (!) kiállítása élvonalbeli pályafutása során.
– A DVTK sorozatban harmadszor veszített a bajnokságban. Ilyen rossz szériára 2012 áprilisa óta nem volt példa a csapat életében.



VIDEOTON FC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB 1-3 (0-1)
Gólszerzők: Ivanovski (50.), illetve Heffler T. (11.-öngól), Böde (57., 81.)

– A Ferencváros a mezőny egyetlen százszázalékos csapata. Thomas Doll együttese 17 bajnokit játszott eddig 2015-ben, a mérlege 14 győzelem és három döntetlen.
– Böde Dániel az egyedüli játékos a mezőnyben, aki három bajnoki fordulóban is szerzett gólt a mostani idényben. Legutóbb 2011 májusában fordult elő, hogy két egymást követő bajnokiján legalább két-két gólt ért el. (Akkor, még a Paks tagjaként hármat a Vasas, kettőt az MTK ellen.)
– A Fradi május 20-szal kezdődően negyedszer verte meg a Videoton FC-t, kétszer az Üllői úton, kétszer Székesfehérváron. Az összesített gólkülönbség 12-1!
– Az FTC sorozatban a negyedik idegenbeli bajnokiját nyerte meg. A XXI. században ilyen jó sorozata eddig csak háromszor volt, 2002 őszén (5 győzelem), 2011 őszén (4), 2014 tavaszán-nyarán (5).
– Paulo Vinicius piros lapot kapott a 35. percben. A bajnok az első négy fordulóból csak egyet fejezett be tizenegy játékossal, hárman (Lang Ádám, Simon Ádám, majd most a brazil védő) kiállítással bűnhődtek. Ugyancsak piros lapot kapott Kees Luijckx a BATE elleni, boriszovi mérkőzésen.
– A Videoton FC a legutóbbi nyolc (egyébként a gyakorlati címnyerés óta játszott) bajnoki mérkőzéséből csak kettőt nyert meg, s négyet elveszített.
– A fehérváriak a legutóbbi öt bajnokijukból négyet elveszítettek, ilyen gyenge teljesítményre 2007 ősze óta nem volt példa a klubnál.



DVSC-TEVA–SZOMBATHELYI-SWIETELSKY HALADÁS 0-1 (0-0)
Gólszerző: Halmosi (52.)

– Halmosi Péter, a Loki korábbi játékosa, 2011. május 22-én és 2013. október 21-én is szerzett már győztes gólt a DVSC ellen. Az elsővel a cívisvárosban nyert a Haladás.
– A vasi zöld-fehérek 2011. május 22. óta először nyertek Debrecenben.
– Mészöly Géza együttese mindkét eddigi idegenbeli mérkőzését 1-0-ra megnyerte az idényben. Előbb a 2015-ös, majd a 2014-es bajnokot győzte le.
– A Haladás az első négy fordulóban a négy nemzetközi kupaindulóval, másképpen a 2014–2015-ös idény első négy helyezettjével játszott, így a megszerzett hét pont bravúros teljesítmény.
– A DVSC-Teva először szenvedett vereséget a bajnoki idényben. Kondás Elemér együttese 2015-ben másodszor kapott ki saját stadionjában bajnokin.
– A Skonto elleni kilenc óta nem megy hazai pályán a DVSC-nek, három mérkőzésen egy döntetlen, két vereség a mérlege a tétmérkőzéseken.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS