A Ferencváros győzött Pápán

2009. november. 07., 19:30   |    

A Ferencváros győzött Pápán

Szombaton hat mérkőzést rendeztek meg a Soproni Liga 14. fordulójából. A ZTE hazai pályán biztosan, 4-1-re győzte le a Vasast, a Haladás Szombathelyen 2-0-ra nyert a Nyíregyháza ellen, az MTK Budapest 5-2-re verte idegenben a Kecskemétet, a Kaposvár 3-1-re győzött vendégként Diósgyőrben, a Ferencváros pedig 1-0-ra Pápán. A nap egyetlen döntetlenje Kispesten született, a Paks 1-1-et játszott a Budapest Honvéd otthonában.

A második félidőben hengerelt a ZTE

ZTE FC - Vasas 4-1 (1-1)
Vezette: Szilasi Szabolcs (Huszár Balázs, Gyürüsi Gábor)
Gólszerző: Magasföldi az 5., Rudnevs (11-esből) a 47., Rudnevs a 74., Balázs a 80. illetve Dobric a 20. percben

A hazai gárda már az 5. percben előnybe került, Artjoms Rudnevs passza után a 150. élvonalbeli meccsén szereplő Magasföldi József helyezett hat méterről a kapuba (1-0). A 20. percben gyönyörű góllal egyenlített a Vasas, Mohamed Remili emelt középre jobbról, Sasa Dobric a kapunak háttal állva átvette a labdát, majd a háló bal oldalába ollózott (1-1). A második félidőben aztán már csak a zalaiak találtak a kapuba, a 47. percben Gáspár József kezezett a 16-os vonalán, s a megítélt büntetőt Rudnevs értékesítette (2-1). A 74. percben Rudnevs megszerezte második gólját is, a lett támadó ekkor 12 méterről bombázott a keresztléc alá (3-1). A végeredményt a 80. percben Balázs Zsolt állította be, a csatár 13 méterről passzolt a jobb alsó sarokba (4-1). Győzelmükkel az egerszegiek előreléptek a tabella harmadik helyére.


A Haladás legyőzte a sereghajtót

Szombathelyi Haladás - Nyíregyháza Spartacus FC 2-0 (1-0)
Vezette: Németh Ádám (ifj. Tóth Vencel, Farkas Balázs)
Gólszerző: Simon Á. a 19., Tóth P. a 69. percben

A tabella utolsó két helyezettjének csatáját élénken kezdte a Nyíregyháza, de a 19. percben a Haladás szerzett vezetést, Molnár Balázs ívelt Simon Ádámhoz, aki 22 méterről, balról a kapuba emelt (1-0). A gól után a hazai csapat fokozatosan átvette az irányítást, s bár a vendégek is lelkesen játszottak, a szünetig már nem esett gól. A 69. percben aztán igen, s ennek a találatnak is a hazai szurkolók örülhettek, Irhás Ignác bal oldali szöglete után Tóth Péter 15 méterről emelt a bal felső sarokba (2-0). Az eredmény ezután már nem változott, a szombathelyi gárda megszerezte a három bajnoki pontot.


Nikolic mesterhármast ért el

DVTK - Kaposvári Rákóczi 1-3 (0-2)
Vezette: Berger József (Forgács Attila, ifj. Kormányos Gábor)
Gólszerző: Huszák a 90. illetve Nikolic a 22., Nikolic a 28., Nikolic a 74. percben

A kemény, nagy harcot hozó találkozó első gólja a 22. percben született meg, ekkor Szepessy Róbert jobb oldali beadása után Nemanja Nikolic tíz méterről lőtt a kapu közepébe (0-1). A Kaposvár gyorsan meg is duplázta előnyét, a 28. percben Bogdán Gábor ugratta ki Nikolicot, aki 12 méterről emelt a háló jobb oldalába (0-2). A 74. percben Nikolic mesterhármast ért el, Balázs Benjámin jobb oldali beadása után közelről fejelt a háló jobb oldalába (0-3). A Diósgyőr a 90. percben szépített, Balajti Ádám bal oldali beívelése után Huszák Tamás hét méterről csúsztatott a léc alá (1-3).


A Paks pontot szerzett Kispesten


Budapest Honvéd - Paksi FC 1-1 (0-1)
Vezette: Bede Ferenc (Ring György, Butkai Zsolt)
Gólszerző: Palásthy a 67. illetve Kiss T. a 20. percben

A kiegyenlített játékot, de mindössze egy gólt hozó első félidőben a Paks tudott eredményes lenni: a 20. percben Kiss Tamás kényszerítőzött Tököli Attilával, s a visszakapott labdát becsúszva, közelről küldte a kapuba (0-1). A kispesti gárda a 67. percben egyenlített, egy szöglet után Hidi Partik a keresztlécet találta el, a kipattanóra azonban érkezett Palásthy Norbert, aki közelről a jobb alsó sarokba helyezett (1-1). A meccs finise kiegyenlített volt, de újabb találat már nem született.


Némedi és Könyves is duplázott

Kecskeméti TE-Ereco - MTK Budapest 2-5 (0-3)
Vezette: Bognár Tamás (Takács Gábor, Kepe Arnold)
Gólszerző: Némedi (11-esből) az 55., Némedi (11-esből) a 74. illetve Zsidai a 2., Könyves a 15., Könyves a 37., Gosztonyi a 70., Lencse a 82. percben

Az MTK már a második percben vezetett, Lencse László szabadrúgása után Zsidai László hét méterről fejelt a kapu jobb oldalába (0-1). A 15. percben mér két gól volt a kék-fehérek előnye, ekkor a labda Lencsétől Könyves Norberthez került, ő pedig öt méterről a kapu közepébe lőtt (0-2). A 37. percben újabb MTK-gólt láthattak a nézők, Gosztonyi András bal oldali beívelését követően Könyves kilenc méterről lőtt a jobb sarokba (0-3). Az 55. percben szépített a Kecskemét, Hidvégi Sándor buktatta a 16-oson belül Aleksandar Alempijevicet, s a 11-esből Némedi Norbert a kapu jobb oldalába lőtt (1-3). A 70. percben az MTK ismét növelte előnyét, Gosztonyi András 16 méterről lőtt a bal felső sarokba (1-4). A 74. percben Zsidai kezezése után újabb kecskeméti tizenegyes következett, s Némedi második büntetőjét is belőtte (2-4). Az MTK azonban végül mégis háromgólos különbséggel győzött, a 82. percben Lencse helyezett nyolc méterről a kapuba (2-5).


Pápai fölény, ferencvárosi siker

Lombard Pápa Termál FC - Ferencvárosi TC 0-1 (0-0)
Vezette: Arany Tamás (Viszokai László, Kis Zoltán)
Gólszerző: Wolfe a 71. percben

A találkozó első felében a Pápa játszott fölényben, a hazaiaknak több igazán veszélyes helyzetük volt, mint a fővárosi gárdának, de nem sikerült megszerezniük a vezető gólt. A második játékrészben is a Lombard irányított, ám a 71. percben mégis a Fradi került előnybe: Lipcsei Péter jobb oldali szöglete után Rafa Wolfe fejelt hat méterről a kapu bal oldalába (0-1). A kemény harcot hozó finisben a Lombard nagy erőket mozgósított az egyenlítés érdekében - a 91. percben Alex révén kapufát is szerzett -, de a zöld-fehérek meg tudták őrizni előnyüket, és 1-0-ra győztek, az eddig a harmadik helyen álló pápaiak pedig leszorultak a dobogóról, amelynek legalsó fokára a ZTE állt.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS