A Ferencváros legyőzésével kezdte a tavaszt a DVSC

2012. március. 03., 19:12   |    

A Ferencváros legyőzésével kezdte a tavaszt a DVSC

Az OTP Bank Liga 18. fordulójának szombati játéknapján a listavezető Debrecen és a címvédő Videoton is begyűjtötte a három pontot.

 

A második félidőre magára talált a címvédő

 

Videoton – Kaposvári Rákóczi 2–0 (0-0)

Vezette: Berger József (Albert István, Medovarszki János)

Gólszerző: Nikolics 67., Sedlák (öngól) a 90. percben

Kiállítva: Jánvári a 72. percben

 

A Videoton ezúttal nem volt olyan meggyőző, mint a Győri ETO elleni kupameccsen, csak nagy nehézségek árán tudta legyőzni a Kaposvárt. A címvédő visszafogottan játszott, a kaposváriak több óriási helyzetet is kihagytak, előbb Hegedűs Dávid, majd Nikola Safaric hibázott közelről. A második félidőben magára talált a Videoton, és a 67. percben megszerezte a vezetést is, Filipe Oliveira beadását követően Nemanja Nikolics fejelt 6 méterről a hálóba (1-0). A 72. percben Jánvári Gábor kapta meg második sárgáját, a kaposváriak tíz emberrel folytatták a meccset. A Videoton a hajrában megszerezte második találatát is, Gyurcsó Ádám beadását követően a vendégek védőjéről, Tomás Sedlákról pattant a kapuba a labda (2-0).


Egy-egy gól, egy-egy piros Újpesten

 

Újpest FC - FGSZ Siófok 1-1 (1-0)

Vezette: Böcskei Balázs (Takács Gábor, Bozsó Zoltán)

Gólszerző: Kabát a 35., ill. Sowunmi a 72. percben

Kiállítva: Rajczi az 58., ill. Nyári a 74. percben

 

Az első félórában kevés veszélyes akció futott a pályán, szabadrúgásokból azonban voltak lehetőségei a csapatoknak, Haraszti Zsolt a kapufát is eltalálta egy próbálkozásánál. A 35. percben Kabát Péter kapott pontos átadást, lerázta védőit, majd 10 méterről a jobb sarokba helyezett (1-0). A gól után egy nagy hazai helyzet maradt ki, majd a szünet után is az újpestiek szerezhettek volna gólt, de a kapufa megmentette a vendégeket. Az 58. percben Rajczi Péter könyöklésért piros lapot kapott, a siófokiak pedig a 72. percben kihasználták az emberelőnyt, Sowunmi Thomas volt a gólszerző (1-1). A középkezdés után hamar megfogyatkozott a Siófok is, Nyári Tibort állította ki a játékvezető egy csúnya szabálytalanság után, így gólok és piros lapok számában is 1-1 lett a végeredmény.

 

Hosszú negatív szériát szakított meg a Pápa

 

Lombard Pápa - MVM Paks 1-0 (1-0)

Vezette: Becséri Dániel (Viszokai László, ifj. Kormányos Gábor)

Gólszerző: Seye a 37. percben

 

A pápaiak ősz második felében rendkívül gyengén szerepeltek, és egészen az utolsó előtti helyig csúsztak vissza az év végére. A tavaszi szezon jobban kezdődött az együttes számára, a csapat hosszú idő után újra győzni tudott. A mérkőzés egyetlen találata a 37. percben született, amikor egy bedobás után Seye elé került a labda, a támadó 10 méterről lőtt a bal sarokba (1-0). A második félidőben a Paks többször is közel járt az egyenlítéshez, de helyzetei kimaradtak, így a Pápa megőrizte előnyét, és elmozdult a kieső zónából.

 

Nyeretlen maradt a ZTE

 

ZTE FC - Pécsi MFC 0-0

Vezette: Németh Ádám (Farkas Balázs, Butkai Zsolt)

Kiállítva: Bajzát a 86. percben

 

A zalaiak nagy elánnal vetették bele magukat a játékba, érezhetően szerették volna végre megtörni a szezon elején megkezdett nyeretlenségi szériájukat. A félidő legnagyobb helyzetét azonban a pécsiek hagyták ki, Demjén távoli lövése után a Jahic kapusról kipattanó labdát Bajzát Péter a kapufára lőtte. A második játékrészben a pécsiek kezdtek aktívabban, de a gólvonalon továbbra sem haladt át a labda. A meccs hajrájában a reklamáló Bajzátot kiállította a játékvezető.

 

Megerősítette vezető helyét a Debrecen

 

Ferencváros - DVSC-TEVA 1-2 (0-1)

Vezette: Bognár Tamás (Kispál Róbert, Lémon Oszkár)

Gólszerző: Klein az 59., ill. Coulibaly a 42., Szakály a 79. percben

 

A csapatok egészen az első félidő végéig kevés veszélyt jelentettek a kapura, az első nagy helyzetet a vendégek hagyták ki a 41. percben. Egy perccel később középkezdéshez készülődhettek a hazaiak, egy védelmi hibát követően Adamo Coulibaly elé pattant a labda, aki élt a lehetőséggel, és vezetést szerzett a Debrecennek (0-1). Az 53. percben egyenlített a Ferencváros, Junior szögletét követően megpattant a labda egy védőn, Martin Klein pedig közelről a hálóba továbbított (1-1). A 80. percben Szakály Péterhez került a labda egy beadás után, s miután a védők nem támadták, 13 méterről a bal sarokba csavart, beállítva az 1-2-es végeredményt.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen
Bajnokságok / Kupák
Eldőlt a kiesés kérdése a Simple Női Ligában

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS