A Ferencváros nyerte az örökrangadót

2013. augusztus. 17., 23:17   |    

A Ferencváros nyerte az örökrangadót

Az OTP Bank Liga 4. fordulójának szombati játéknapján a Ferencváros magabiztosan győzte le az MTK-t, továbbra is nyeretlen a címvédő Győri ETO.

DVTK - KTE-Phoenix Mecano 1-1 (1-0)
Vezette:
Andó-Szabó Sándor (Viszokai László, Lémon Oszkár)
Gólszerző: Barczi a 15., ill. Rajczi a 73. percben

A 15. percben vezetést szereztek a hazaiak, Barczi Dávid jó 20 méterről lőtt a bal alsó sarokba (1-0). A folytatásban a kecskemétiek voltak veszélyesebbek, de az egyenlítő gól egészen a 73. percig nem született meg. Ekkor Nagy Patrik vette észre, hogy Rajczi Pétert senki sem őrzi, passza pontos volt, miként a támadó lövése is, a labda a hálóban kötött ki (1-1). A 79. percben a hazaiak légiósa, William Alves kapott piros lapot, de az eredmény nem változott, egy-egy ponttal gazdagodtak a csapatok.



Mezőkövesd Zsóry - Lombard Pápa 0-2 (0-2)
Vezette:
Kassai Viktor (ifj. Tóth Vencel, Bozó Zoltán)
Gólszerző: Griffiths a 4., Griffiths a 31. percben

A mezőkövesdiek történelmi meccsre készültek, első élvonalbeli bajnokijukat játszották hazai pályán. A bemutatkozás nem sikerült jól, a vendég Pápa három ponttal távozott a borsodi városból. A 4. percben Kenesei Krisztián bal oldali beadását követően George Henri Griffiths fejelt hat méterről a kapu bal oldalába (0-1). A gól után kövesdi helyzetek következtek, gólt azonban ismét a pápaiak szereztek, a 31. percben Kenesei lövését követően a kapusról kipattanó labdát Griffiths gyűjtötte be, majd 14 méterről a kapu jobb oldalába lőtt (0-2). A hazaiak a második félidőben becsülettel próbálták megszerezni a szépítő találatot, de nem jártak sikerrel, a Lombard győztesen térhetett haza.

PMFC-Matias - Győri ETO 1-1 (1-1)
Vezette:
Vad II István (Ring György, Becséri Gergely)
Gólszerző: Koller (11-esből) a 11., ill. Trajkovics a 16. percben

A 11. percben Patrik Mevoungou kezezett a 16-oson belül, a megítélt büntetőt Koller Krisztián értékesítette (1-0). Öt perccel később egyenlítette az ETO: Kamber, Burgos, Trajkovics volt a labda útja, utóbbi kapura fordult, majd a bal sarokba passzolt (1-1). A folytatásban egyik csapat sem játszott igazán meggyőzően, de a 77. percben a győriek kaptak egy extra esélyt, miután Dibusz Dénest utolsó emberként elkövetett szabálytalanságáért kiállította a játékvezető. A hátralévő időben nem született gól, egyik csapat sem tudta megszerezni első idénybeli győzelmét.



Ferencváros - MTK Budapest 2-0 (1-0)
Vezette:
Farkas Ádám (ifj. Kormányos Gábor, Kelemen Attila)
Gólszerző: Józsi (11-esből) a 24., Holman az 55. percben

Ferencvárosi támadások indították a meccset, és a 24. percben megszületett a hazaiak vezető találata is: Holman Dávidot vágták fel a 16-oson belül, a megítélt büntetőt Józsi György értékesítette (1-0). A hazaiak Böde Dániel révén veszélyeztettek a következő félórában, majd az 55. percben Bönig beadására Holman érkezett jól, és 6 méterről a hálóba fejelt (2-0). A hajrához közeledve az MTK a támadásra helyezte a hangsúlyt, de hiába, nem tudott gólt szerezni, magabiztos győzelmet aratott a Ferencváros.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS