A Ferencváros ötöt lőtt Pápán

2010. november. 20., 19:48   |    

A Ferencváros ötöt lőtt Pápán

A Monicomp Liga 15. fordulójának szombati játéknapján a Ferencváros 5-0-ra nyert a Pápa otthonában, Andres Schembri három gólt szerzett. A Kecskemét 3-1-re legyőzte, és megelőzte a Vasast, a Haladás meglepetésre magabiztosan, 3-0-ra nyert a címvédő DVSC ellen. A ZTE 2-1-re verte a Szolnokot, míg a Paks és az MTK 1-1-es döntetlent játszott.

A Kecskemét megelőzte a Vasast

Kecskeméti TE-Ereco - Vasas 3-1 (1-1)
Vezette: Veizer Roland (Berettyán Péter, Horváth Róbert)
Gólszerző: Alempijevic a 10., Litsingi a 60., Ebala a 68., illetve Németh a 31. percben

A 9. percben került előnybe a Kecskemét, Aleksandar Alempijevic egy szép támadás végén 11 méterről vette be a vendégek kapuját (1-0). A félidő közepén kezdett magához térni a Vasas, s még az első játékrészben egalizálni tudott. A 31. percben Sasa Dobric lövése után a hazai védők a gólvonalon menteni tudtak, de a kipattanót Németh Norbert a kapuba juttatta (1-1). A KTE-Ereco a második félidő első negyedórájában is eredményes volt, az 59. percben Vladan Savic ívelése után Kethevoama Foxi fejjel játszott az ötös előterébe, ahol Francis Litsingi érkezett, és közelről a kapuba bombázott (2-1). A második negyvenöt perc közepén megnyugtató előnyre tett szert a Kecskemét, a 68. percben Foxi szöglete után Christian Ebala fejelt a hálóba (3-1), beállítva a végeredményt.


Szombathelyen megtorpant a bajnok

Szombathelyi Haladás - DVSC-TEVA 3-0 (2-0)
Vezette: Kassai Viktor (Vámos Tibor, ifj. Tóth Vencel)
Gólszerző: Fodrek a 3., Fodrek a 45., Tóth (11-esből) a 71. percben

Már a 3. percben előnyt szerzett a tabella utolsó előtti helyén álló Haladás a fordulót a második helyen váró DVSC ellen: Branislav Fodrek 20 méterről, szabadrúgásból bombázott a kapuba (1-0). A gól után is a hazaiak voltak aktívabbak, de a játékrész hajrájáig komoly helyzet nem adódott a hajdúságiak kapuja előtt. A félidő utolsó percében újra Fodrek volt eredményes, ezúttal 22 méterről csavart a bal sarokba (2-0). A DVSC a fordulás után sem tudott váltani, s 71. percben végleg eldőlt a három pont sorsa: Mindaugas Malinauskas szabálytalankodott a tizenhatoson belül Fodrekkel szemben, a megítélt büntetőt Tóth Péter váltotta gólra (3-0). A Haladás magabiztosan győzött, a DVSC-TEVA idegenben továbbra is nyeretlen az idei szezonban.


Győzelmével második a ZTE

ZTE FC - Szolnoki MÁV FC 2-1 (1-0)
Vezette: Kovács J. Zoltán (Viszokai László, Kis Zoltán)
Gólszerző: Miljatovic a 16., Kamber az 52., illetve Remili a 88. percben
Kiállítva: Pisanjuk a 84. percben

Az első negyedóra végén került előnybe a ZTE a sereghajtó Szolnok ellen, Horváth András szöglete után Matej Miljatovic csúsztatott a bal sarokba (1-0). A gól után a vendégek többet támadtak, de komoly lehetőségük nem adódott, főleg távoli lövésekkel próbálkoztak. A szünetre maradt az egygólos zalai vezetés, a különbség a második félidő elején nőtt kettőre: az 52. percben egy rövid felszabadítás után Horváth lőtt 24 méterről kapura, a labda megpattant Molnár Zoltánon és Djordje Kamber elé került, aki 8 méterről szerezte meg a második hazai találatot (2-0). A Szolnok a hajrában megfogyatkozott, a 84. percben Igor Pisanjuk második sárga lapja után hagyta el a pályát. A vendégek így is szépíteni tudtak, a 88. percben Mohamed Remili a tizenhatos sarkánál tisztára játszotta magát, majd a jobb felsőbe lőtt (2-1). A ZTE a hátralévő időben megtartotta előnyét, s a győzelemmel fellépett a tabella második helyére.


Pontosztozkodás Pakson


Paksi FC - MTK Budapest 1-1 (0-0)

Vezette: Farkas Ádám (Kispál Róbert, Butkai Zsolt)
Gólszerző: Böde a 81., illetve Könyves a 73. percben

A találkozó első félidejében főleg a mezőnyjáték dominált, a csapatok kevés helyzetet tudtak kialakítani. Az MTK számára Szekeres Adrián és Könyves Norbert szerezhetett volna vezetést, míg a hazai oldalon Böde Dániel és Vayer Gábor előtt adódott gólhelyzet, a szünetre azonban gólnélküli állással tértek a csapatok. A második játékrészben feljavult a színvonal, mindkét csapat előtt adódott bőven lehetőség, a vezetést végül a 73. percben az MTK szerezte meg: Kanta József indította Vadnai Dánielt, aki remekül passzolt Könyves elé, a támadó pedig 15 méterről a hazaiak hálójába helyezett (0-1). A 81. percben érkezett a paksi válasz, Magasföldi József távoli lövése után Szatmári Zoltán védett, a kipattanót azonban Böde Dániel az MTK kapujába juttatta (1-1), kialakítva a végeredményt.


Kiütéssel nyert Pápán a Ferencváros


Lombard Pápa Termál FC - Ferencvárosi TC 0-5 (0-3)

Vezette: Iványi Zoltán (Szpisják Zsolt, Medovarszki János)
Gólszerző: Schembri a 18., Schembri a 28., Heinz a 40., Morales a 75., Schembri a 76. percben

Ferencvárosi helyzetekkel kezdődött a mérkőzés, az első percek után Marek Heinz az alapvonalról passzolt Andrezinhóhoz, aki azonban kapu mellé lőtt, majd Rósa Dénes remekül ívelt a bal felső felé, de Szűcs Lajos vetődve hárított. A 18. percben Andre Schembri tört be a tizenhatoson belülre, elfektette védőjét, majd 14 méterről, ballal a jobb alsóba helyezett (0-1). Tíz perc elteltével duplázta meg előnyét a Fradi: Heinz passzolt a kilépő Schembri elé, aki 10 méterről, jobb külsővel kilőtte a jobb felsőt (0-2). Még az első félidőben háromra növelte a különbséget a Fradi, Heinz egy kapusról kipattanó labdát juttatott 6 méterről a bal alsó sarokba (0-3). A szünet után Csizmadia Csaba fejesét követően a lécen csattant a labda, maradt a háromgólos differencia. A 75. percben szerezte negyedik gólját a vendégcsapat, Andrezinho kiugratása után Hector Morales 13 méterről passzolt a jobb alsó sarokba (0-4). Mindössze egy percet kellett várni az FTC újabb góljára, Schembri öt méterről, a léc segítségével vette be harmadszor a pápai kaput (0-5). A 80. percben szépíthetett volna a Lombard, Bárányos Zsoltot buktatták a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt a sértett azonban kihagyta - Justin Haber hárította a jobb sarokba tartó labdát. A Ferencváros remek teljesítményt nyújtva nyerte meg a találkozót, és feljött a harmadik helyre a tabellán.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS