A Ferencváros pontot szerzett Székesfehérváron

2010. április. 24., 20:23   |    

A Ferencváros pontot szerzett Székesfehérváron

A Soproni Liga 24. fordulójának szombati meccsei közül a legnagyobb érdeklődés minden bizonnyal a Videoton - Ferencváros összecsapást övezte. Az igen küzdelmes, élvezetes találkozón a házigazdák végig nyomás alatt tartották a Fradit, ám nem tudtak gólt szerezni, a meccs gólnélküli döntetlennel zárult. A két, a tavasszal egyaránt veretlen együttes megőrizte jó mérlegét, ám a Vidi csak egy ponttal tudta növelni előnyét, így jelenleg két egységgel vezet a Debrecen előtt.

Tököli duplája nem ért pontot

Újpest FC - Paksi FC 3-2 (2-1)
Vezette: Alvaro Garcia Miquel (Viszokai László, Lémon Oszkár)
Gólszerző: Rajczi a 13., Barczi a 18., Simek a 83, illetve Tököli a 43., Tököli a 80. percben

A mérkőzés első igazi helyzete góllal zárult, a 13. percben Dusan Vasiljevic lövése után Kovács Attila középre ütötte a labdát, az érkező Rajczi Péter pedig kilenc méterről a kapu jobb oldalába fejelt (1-0). A lila-fehérek gyorsan növelték is előnyüket, a 18. percben Simek Péter adott remekül középre, Barczi Dávid pedig tíz méterről a bal sarokba helyezett (2-0). A gól után kissé visszavett az Újpest, amit a paksiak a 43. percben ki is használtak a szépítésre: egy hosszan előreívelt labdával Tököli Attila lépett ki a védők közül, majd a tizenhatos vonaláról a kapu jobb oldalába emelt (2-1). A szünet után is nagy volt a küzdelem, de a következő gólra egészen a 80. percig kellett várni, s ekkor ismét a paksi Tököli Attila volt eredményes: Kiss Tamás készítette le a labdát a csatárnak, aki 17 méterről a keresztléc alá perdített (2-2). A 83. percben aztán az Újpest megszerezte a győzelmet jelentő találatot, Simek Péter tört át a védőkön, majd 15 méterről a bal felső sarokba lőtt (3-2).


Kétgólos hátrányt dolgozott le a ZTE

Kecskeméti TE-Ereco - ZTE FC 2-2 (1-0)
Vezette: Andó-Szabó Sándor (Viczián Mátyás, ifj. Kormányos Gábor)
Gólszerző: Montvai a 10., Csordás a 66. illetve Rudnevs a 67., Magasföldi a 89. percben

A mérkőzés első időszaka a hazaiak fölényében telt, a KTE játékosai többet birtokolták a labdát, agilisabban futballoztak, s a tizedik percben meg is szerezték a vezetést, Vladan Cukic játszotta meg Montvai Tibort, aki elhúzta a labdát Vlaszák Géza mellett, majd hét méterről az üres kapuba helyezett (1-0). A kapott gól után aktívabbá vált a Zalaegerszeg, de a hazaiak is nagy kedvvel futballoztak, így jó mérkőzést, és mindkét oldalon több helyzetet láthattak a nézők. A találkozó második gólja a 66. percben született meg, Cukic ezúttal Csordás Csabának adott gólpasszt: a csatár megiramodott a védők között majd 11 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (2-0). A ZTE nyomban a középkezdés után szépített, Máté Péter emelt középre balról Artjoms Rudnevshez, aki tíz méterről a bal felső sarokba csúsztatott (2-1). A finis nyílt játékot hozott, s az utolsóelőtti percben a kék-fehérek megmentettek egy pontot, Magasföldi József jó 28 méteres szabadrúgása után a labda a háló jobb alsó sarkában kötött ki (2-2).


Emberhátrányban nem bírta a Pápa

Lombard Pápa Termál FC - Budapest Honvéd 0-3 (0-1)

Vezette: Farkas Ádám (Kelemen Attila, Fehér Gyula)
Gólszerző: Abraham a 44., Diego a 63., Bajner a 83. percben
Kiállítva: Bali a 14. percben

A hazaiak kezdtek jobban, ám a 14. percben létszámhátrányba kerültek, Bali Péter könyökölte le Sorin Botist, s tettéért a hazai támadó piros lapot kapott. Az emberelőnyben futballozó Honvéd átvette az irányítást, egyre aktívabbá és veszélyesebbé vált, és még az első félidőben a vezetést is megszerezte: a 44. percben Diego szabadrúgásból emelt a kapu elé, Abraham pedig öt méterről a hálóba csúsztatott (0-1). A meccs 63. percében a piros-feketék megszerezték második góljukat is, Abraham adott középre jobbról, s bár Diego lövését Szűcs Lajos védte, a kipattanó labdát a brazil középpályás közelről a léc alá fejelte (0-2). A Lombard igyekezett szépíteni, de ez nem sikerült, sőt, a kispestiek a 88. percben megszerezték harmadik góljukat is, a Diego által középre ívelt labdát Bajner Bálint fejelte nyolc méterről a háló jobb oldalába (0-3). Az eredmény ezután már nem változott, a vendégek megszerezték mindhárom pontot.


A fehérváriak nem tudták legyőzni a Fradit

Videoton FC - Ferencvárosi TC 0-0
Vezette: Bede Ferenc (ifj. Tóth Vencel, Medovarszki János)

A két, a tavasszal egyaránt veretlen gárda összecsapása végig nagy iramú, élvezetes játékot, nagy küzdelmet és időnként igen kemény párharcokat hozott. A mérkőzés iramát a Videoton diktálta, a fehérváriak gyorsan és jól adogattak, számos alkalommal kerültek helyzetbe és ezek jelentős részét pontos lövéssel is fejezték be. A Ferencváros fiatal kapusa, Megyeri Balázs azonban nagyszerűen védett, a házigazdák képtelenek voltak bevenni hálóját. A Fradi zömmel kontrákra kényszerült, de a zöld-fehérek játékába meglehetősen sok hiba csúszott, a Fradi sokkal kevesebb veszélyt okozott, mint a hazai együttes. A kilencven perc alatt nem született gól, az FTC pontot szerzett Székesfehérváron. A döntetlent a Videoton nem csupán azért fájlalhatja, mert közelebb állt a győzelemhez ellenfelénél, hanem azért is, mert előnye így két pontra olvadt a tabella második helyén álló bajnoki címvédő, a DVSC-TEVA előtt.


Csak szépíteni tudott a Nyíregyháza

Győri ETO - Nyíregyháza Spartacus FC 2-1 (1-0)
Vezette: Szabó Zsolt (Erős Gábor, Vámos Tibor)
Gólszerző: Kink a 34., Kink a 49. illetve Kovacevic a 86. percben
Kiállítva: Babic a 84. percben

Az inkább nagy taktikai csatát, mint látványos játékot hozó meccsen a hazaiak futballoztak mezőnyfölényben, a Győr végig kézben tartotta az irányítást, s a zöld-fehérek a 34. percben a vezetést is megszerezték, Szabó Ottó gurított Tarmo Kinkhez, aki 16 méterről egy lövőcsel után a jobb alsó sarokba lőtt (1-0). Az érezhetően megkönnyebbült ETO-játékosok ezután lazábban, kombinatívabban futballoztak, és a 49. percben megduplázták előnyüket, ezúttal Rati Aleksidze tálalt Kink elé, az észt csatár pedig 22 méterről bombázott a bal sarokba (2-0). A 84. percben tíz főre olvadt a hazai gárda, Valentin Babic rúgott bele Predrag Bosnjakba, amiért a győri játékos piros lapot kapott. A Nyíregyháza a meccs végén szépített, a 86. percben Abdelali szabadrúgása után Zeljko Kovacevic passzolt közelről a hálóba (2-1), ám a mérkőzést így is a győriek nyerték meg.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS