A Ferencvárosé a bronzérem

2011. május. 22., 20:13   |    

A Ferencvárosé a bronzérem

A Monicomp Liga 30., egyben utolsó fordulójában a zöld-fehérek hazai pályán magabiztosan győzték le a Lombard Pápát, ezzel bebiztosították szereplésüket a nemzetközi porondon.

Jobban használta ki helyzeteit a Honvéd

 

BFC Siófok - Budapest Honvéd 1-3 (1-1)

Vezette: Kulcsár Katalin (Farkas Balázs, Iványi István)

Gólszerző: Homma a 40., ill. Danilo a 6., Délczeg (öngól) az 51., Czár a 90. percben

 

A találkozónak egy debütálója is volt, a mérkőzést vezető Kulcsár Katalin első alkalommal fújta a sípot férfi NB I-es bajnokin. Az első gólra mindössze hat percet kellett várni, Lukas Zelenka bal oldali beadása után Danilóról pattant a kapuba a labda (0-1). A Siófok a 40. percben egyenlített, Melczer Vilmos indításával Kazuo Homma tört kapura, majd 9 méterről a jobb sarokba helyezett (1-1). A fordulás után ismét a Honvéd kezdett jobban, egy jobb oldali szöglet után Danilo fejjel ért bele a labdába, amely a siófoki Délczeg Gergelyről pattant a kapuba (1-2). A Siófok a folytatásban több helyzetet is elpuskázott, a Honvéd pedig a 90. percben végleg eldöntötte a három pont sorsát, egy védelmi hibát Czár Richárd használt ki, és a kapu közepébe lőtt, beállítva az 1-3-as végeredményt.

 

 

Sok helyzet, három gól és bronzérem

 

Ferencvárosi TC - Lombard Pápa Termál FC 3-0 (1-0)

Vezette: Fábián Mihály (Márkus Tamás, Demeter János)

Gólszerző: Schembri a 45., Morales a 71., Dragóner a 89. percben

 

Az első félidőben kevés futball, fogcsikorgató küzdelem jellemezte az utóbbi öt bajnoki mérkőzésén mindössze egy pontot szerző Pápa vendégjátékát az Üllői úton. Úgy tűnt, meddőnek bizonyul a zöld-fehérek fölénye, ám a játékrész utolsó percében a bal oldalon feltűnő André Schembri a leshatáron kilépett a védők közül, kapura húzott, és mielőtt Szűcs Lajos kifutott volna elé kapujából, elrúgta mellette a labdát (1-0). Ebben a pillanatban a Fradié volt a bajnoki bronz. A hazaiak tovább nyomtak a fordulást követően, és számos helyzetük közül kettőt ki is használtak. A 71. percben ziccerig kijátszott akció végén Liban Abdi passzából Héctor Morales továbbított az üres kapuba (2-0), egy perccel a vége előtt pedig a visszavonuló Dragóner Attila lőtt a kapu jobb oldalába – ferencvárosiként 42-edszer és utoljára (3-0). Az MLSZ jól döntött, hogy az Albert-stadionba vitte a bronzérmeket.

 

 

Vereséggel zárta a szezont a Videoton

 

Újpest FC - Videoton FC 1-0 (1-0)

Vezette: Veizer Roland (dr. Varga Zsolt, Berettyán Péter)

Gólszerző: Ahjupera a 13. percben

 

Az utóbbi hetekben kiváló formában szereplő Újpest a bajnok Videoton fogadta, és a fehérváriak ellen is folytatta jó sorozatát. A mérkőzés egyetlen gólja a 13 percben született, ekkor a lesre játszó védők között Jarmo Ahjupera lépett ki, majd magabiztosan használta ki a ziccert (1-0). A folytatásban a Videoton volt aktívabb, de a helyzetek kimaradtak, így a fehérváriak vereséggel zárták a szezont, míg az Újpest a hatodik pozícióban fejezte be az idényt.

 

 

 

Győzött, de lemaradt a bronzról a ZTE

           

Szolnoki MÁV - ZTE FC 1-3 (0-2)

Vezette: Radványi Ádám (L. Tóth Lajos, dr. Kulcsár Judit)

Gólszerző: Milicic az 53., ill. Kamber a 21., Balázs Zs. a 41. , Máté P. (öngól) a 61. percben

 

A bronzéremért küzdő ZTE kezdte jobban a mérkőzést, és a 21. percben megszerezte a vezetést is, Turcsik Tamás beadása után Djordje Kamber a jobb alsó sarokba helyezett (0-1). A ZTE a vezető gól után is támadásban maradt, és a 41. percben kettőre növelte előnyét: Kamber ezúttal előkészítő szerepet vállalt, kiugratása után Balázs Zsolt lőtte ki a jobb sarkot (0-2). A fordulás után visszajöttek a szolnokiak pontszerzési reményei, az 53. percben egy jobb oldali szöglet után Boris Milicic fejelt közelről a hálóba (1-2). Az állás csak hét percig volt szoros, ekkor Ahmet Delic beadását követően a menteni igyekvő Máté Péter a saját kapujába juttatta a labdát (1-3). Az eredmény már nem változott, a ZTE azonban hiába győzött, a bronzéremről lemaradt, csak a negyedik helyen zárta a bajnokságot.

 

 

Az ötödik helyen végzett a Debrecen

 

DVSC-TEVA - Szombathelyi Haladás 1-2 (1-0)

Vezette: Berger József (Szpisják Zsolt, Forgács Attila)

Gólszerző: Coulibaly a 26., ill. Sipos N. az 57., Halmosi a 67. percben

 

A DVSC-TEVA még abban a tudatban fogadta a Haladást, hogy a Ferencváros pontvesztése esetén még esélye lehet a bronzérem megszerzésére. A mérkőzés első félidejében még reménykedhettek a nemzetközi kupaszereplésben a hajdúsági szurkolók, csapatuk a 26. percben ugyanis vezetéshez jutott, a Szakály Péter buktatásáért megítélt büntetőt Adamo Coulibaly értékesítette (1-0). A második félidőben azonban feljavult a Haladás játéka, és az 57. percben Sipos Norbert 14 méterről lőtt találatával egyenlítettek a vendégek (1-1). A 67. percben már a Haladásnál volt az előny, Nagy Gábor indította Halmosi Pétert, aki 12 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (1-2). A hajrában a hazaiak előtt adódott ugyan egyenlítési lehetőség, de gól már nem született, a DVSC-TEVA ezzel csak az ötödik helyen zárta a bajnokságot.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS