A Ferencvárosnak meg kell törnie a Vidi sorozatát az élen maradáshoz

2018. május. 04., 11:53   |    

A Ferencvárosnak meg kell törnie a Vidi sorozatát az élen maradáshoz

Szombaton rendezik az OTP Bank Liga 29. fordulóját, benne a tavasz mérkőzését, a Videoton és a Ferencváros találkozóját. Ugyancsak nagy az érdeklődés a „borsodi derbi”, a Diósgyőr és a Mezőkövesd megyei rangadója iránt, amellyel a házigazdák avatják új stadionjukat.

BP. HONVÉD–DEBRECENI VSC
(Kispest, Bozsik Stadion, 17.00)

A kispestiek a negyedik helyen állnak, küzdenek a nemzetközi kupaindulást jelentő harmadik helyért, a legutóbbi négy meccsükből csak a múlt hetit nyerték meg. Hazai pályán, egy decemberben kezdődött, hármas győzelmi széria után, a legutóbbi két meccsükön a Videoton (1-4) és az Újpest (0-0) ellen csak egy pontot szereztek. Supka Attila, a Honvéd edzője a pályafutása legnagyobb sikereit a DVSC élén érte el. A Loki nincs jó formában, a legutóbbi két fordulóban nem szerzett pontot. A tavaszt még a harmadik helyen kezdő gárda visszacsúszott a hatodik helyre, igaz, a körbeverések miatt mindössze négy pont a hátránya a harmadik helyezett Újpesttel szemben. Herczeg András együttese az eddigi négy 2018-as idegenbeli bajnokijából csak az utolsót, a Videoton FC ellenit veszítette el, vendégként lényegesen jobban szerepel, mint pályaválasztóként.

VASAS FC–PAKSI FC
(Újpest, Szusza Ferenc Stadion, 17.00)

A Vasas legutóbb bravúros győzelmet aratott Debrecenben, s ezzel elmozdult az utolsó helyről. Öt forduló után nyert ismét. A hazai (albérletbeli) mérlege kifejezetten rossz október 17. óta kizárólag a Bp. Honvéd ellen tudott nyerni. Ugyanakkor augusztus 26-án legyőzte a Paksot. Csertői Aurél együttese a legutóbbi két fordulóban remekelt, nagyon közel állt ahhoz, hogy a Groupama Arénában legyőzze a Ferencvárost, majd a 2-2-es döntetlen után 1-0-ra megverte a Videoton FC-t. Egymást követő két fordulóban szerzett összesen négy pontot az aktuális listavezető ellen. Idén vendégként még nem szenvedett vereséget az OTP Bank Ligában.

BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ–ÚJPEST FC
(Balmazújváros, 17.00)

Négy napon belül kétszer is megmérkőzik egymással a két csapat Balmazújvárosban. Előbb bajnoki találkozón, majd szerdán a Magyar Kupa visszavágóján, amelyet a lila-fehérek egygólos előnyről kezdenek majd. Horváth Ferenc csapata október 28. óta veretlen az OTP Bank Ligában pályaválasztóként, azóta hat meccset játszott, az elsőt és az utolsót megnyerte, közben négyen döntetlent játszott. Az Újpest, amely a harmadik helyen áll a tabellán, a legutóbbi három, vendégként játszott bajnoki találkozóján nem szerzett gólt, s a Paks, a Videoton FC és a Honvéd ellen összesen két pontot gyűjtött. Augusztus végén ellenben nyerni tudott Balmazújvárosban 1-0-ra.

DIÓSGYŐRI VTK–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(Diósgyőr, 17.00)

Az új Diósgyőri Futball és Atlétikai Stadion avatójára rossz előjelekkel készülhet a házigazda. A legutóbbi öt tétmérkőzését elveszítette, a legutóbbi hét bajnoki találkozóján csupán két pontot szerzett, ráadásul a legutóbbi négyen egyet sem. De ezúttal nyilván más a képlet, a legtöbb csapat óriási plusz energiát mozgósít az új stadionban játszott első bajnoki mérkőzésére. A DVTK a kilencedik helyen áll 30 ponttal, a Mezőkövesd a tizenkettedik, utolsó, de csupán két ponttal kevesebbet gyűjtve. A vendégek a legutóbbi hat fordulóban nyeretlenek maradtak, ugyanakkor idegenben, 2018-ban eddig, csupán a Ferencvárostól kaptak ki.

SWIETELSKY-HALADÁS–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Szombathely, 17.00)

A vasi zöld-fehérek még veretlenek bajnoki mérkőzésen az új stadionjukban, ellenben az első három mérkőzésen a Ferencváros, a Videoton és a Vasas ellen aratott sikerek után csak döntetlenre jutottak a Debrecen és a Balmazújváros ellen. A visszaköltözés óta pályaválasztóként mindössze két gólt kaptak az OTP Bank Ligában. Mindezt talán azért is érdemes hangsúlyozni, mert a Puskás Akadémia augusztus 26-án (igaz, még Sopronban) 5-1-re megverte a Haladást. Pintér Attila legénysége jó formában van, feljött a hetedik helyre, öt ponttal előzi meg az egyetlen hellyel mögötte álló Haladást. A legutóbbi hét tétmérkőzéséből ötöt megnyert, kettőn döntetlent játszott. Vendégként a legutóbbi három tétmérkőzését kivétel nélkül győzelemmel zárta.

VIDEOTON FC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Felcsút, Pancho Aréna, 19.30)

A forduló és talán a teljes tavaszi idény rangadója előtt a Ferencváros egy ponttal megelőzi a legutóbbi fordulóban, Pakson az első tavaszi vereségét elszenvedő Videoton FC-t. A székesfehérváriak ugyanakkor az OTP Bank Liga 2017–2018-as idényében még nem szenvedtek Felcsúton pályaválasztóként vereséget, sőt, 2015. augusztus 8., a Ferencváros elleni legutóbbi hazai bajnoki vereségük óta csupán egyszer a Diósgyőrtől és kétszer a Vasastól kaptak ki. A Videoton FC 2015. július 27. óta minden pályaválasztóként játszott bajnoki találkozóján szerzett gólt. Marko Nikolics együttese szeptember 27. óta minden hazai bajnokiját megnyerte, ebből következően tavasszal otthon százszázalékos. A legutóbbi nyolc hazai bajnokiján, 720 perc alatt csupán két gólt kapott. A Ferencváros tavasszal még nem győzött idegenben, sőt 2017. november 18., a Pakson elért 2-0 óta vendégként öt pontot szerzett, s tízet elveszített idegenben. Az említett, paksi kirándulás óta minden vidéki bajnoki találkozón kapott gólt. A felcsúti találkozóra napok óta nem lehet jegyet kapni, telt ház előtt lépnek pályára a csapatok.


Címkék:

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS