A Ferencvároson nem múlik a vasárnapi bajnokavatás

2016. március. 19., 20:03   |    

A Ferencvároson nem múlik a vasárnapi bajnokavatás

Az OTP Bank Liga 26. fordulójában a Ferencváros 4-1-re nyert a Vasas otthonában, a Békéscsaba legyőzte az Újpestet, a DVTK jó játékkal múlta felül a Haladást. Ha az MTK vasárnap nem nyer a Debrecen ellen, eldől a bajnoki cím sorsa.

DVTK-Swietelsky Haladás 3-0 (1-0)
Gólszerző: Elek a 11., Novothny az 52., Elek a 73. percben

A DVTK lendületesen kezdte a mérkőzést, és a 11. percben meg is szerezte a vezetést, egy jobbról érkező beadást követően Elek Ákos előzte meg védőjét, és 15 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (1-0). A folytatásban kiegyenlítetté vált a találkozó, a Haladás előtt is adódtak helyzetek, de azok kimaradtak. Az 52. percben Novothny Soma óriás gólt lőtt, mintegy 25 méterről, vette be Király kapujának bal sarkát (2-0). Még ezek után sem tűnt reménytelennek a pontszerzés a Haladás számára, de továbbra sem élt a lehetőségeivel Mészöly Géza együttese, a 73. percben pedig végleg megpecsételődött a sorsa: egy kontratámadás végén Elek Ákos vezette egyedül kapura a labdát, és nem is hibázta el a ziccert (3-0), ezzel alakult ki a végeredmény.

Budapest Honvéd-Paksi FC 2-0 (1-0)
Gólszerző: Eppel a 7., Eppel a 62. percben

Hazai helyzetekkel kezdődött a találkozó, az első még kimaradt, de a 7. percben egy ellenfél térfelén megszerzett labdát Nagy Gergő tette be a jobb oldalról a kapu elé, Eppel Márton pedig jól érkezett, és a léc alá lőtt (1-0). A gól után is a Honvéd alakított ki helyzeteket, a paksiak nem jelentettek veszélyt a kapura. A 62. percben jött a második kispesti találat, Hidi szabadrúgását követően Székely kapusról kipattant a labda, Eppel Márton pedig közelről a kapuba emelt (2-0), bebiztosítva a hazai sikert.

Békéscsaba 1912 Előre-Újpest FC 1-0 (0-0)
Gólszerző: Paukner a 89. percben

A hétközi kupameccs után ismét találkozott egymással a mezőny két lila-fehér alakulata, ezúttal Békéscsabán. Míg a kupában az újpestiek teljesen megérdemelten nyertek szerdán, addig ezúttal az Előre játszott veszélyesebben, de szünetig csak egy érvénytelen találatig, illetve néhány kihagyott helyzetig jutott, miközben az Újpest egyetlen komolyabb helyzetét Lencse László hagyta ki. A második félidő is a csabaiakról szólt, de a 89. percben már góllal is párosult a hazai fölény, Calvente szöglete után Punosevac megcsúsztatta a labdát, Matus Paukner pedig a hosszú oldalon két méterről a hálóba továbbított, három pontot szerezve együttesének (1–0).

Puskás Akadémia-Videoton FC 0-0

Az első félidőben a Videoton FC játszott fölényben, de hiába szorította be kapuja elé a házigazdát, kevés helyzetét sem tudta gólra váltani. A második játékrészben is a Vidi támadott, de akcióiból hiányzott az elképzelés, a fölény igazán nagy helyzetekben sem mutatkozott meg. Lefújásig maradt a 0-0, amely egyik csapat számára sem igazán jó eredmény.

Vasas-Ferencváros 1-4 (0-2)
Gólszerző: Pavlov a 21., ill. Sestak a 11., Sestak a 19., Böde a 65., Böde a 76. percben

A 11. percben góllá érett a Ferencváros kezdeti mezőnyfölénye, egy jobb oldali beadás után Böde Dániel fordult le védőjéről, lövése elment volna a jobb kapufa mellett, de ott érkezett Stanislav Sestak, és egy méterről a hálóba továbbított (0-1). Támadásban maradt a Ferencváros, és a 19. percben megduplázta előnyét, egy szép jobb oldali akció végén Nagy Ádám tette középre a labdát az alapvonal közeléből, Sesták pedig 11 méterről, kapásból a kapu jobb felső sarkába lőtt (0-2). Két perccel később szépítettek a hazaiak, egy kapu elé ívelt szabadrúgást követően Ievgen Pavlov bújt ki a védők közül, és fejelt 7 méterről a jobb alsó sarokba (1-2). A Vasas a második félidőben bátrabban kezdett játszani, rövid időre kiegyenlítetté vált a találkozó, de mielőtt a hazaiak elkezdhettek volna a pontszerzésben reménykedni, a 65. percben visszaállította a kétgólos különbséget a Fradi: Nagy Dominik futott el a bal oldalon, pontosan centerezett, az érkező Böde Dániel pedig a védőktől kísérve, 6 méterről a bal alsó sarokba passzolt (1-3). A 76. percben a Nagy Dominik ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt Böde váltotta gólra (1-4), beállítva a végeredményt. A Fradi győzelmével már vasárnap bajnok lehet, ha az MTK nem győzi le a DVSC-t.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS