A Fradit fogadja a MOL Fehérvár az OTP Bank Ligában

2022. március. 11., 12:43   |    

A Fradit fogadja a MOL Fehérvár az OTP Bank Ligában

Péntektől vasárnapig tart az OTP Bank Liga 24. fordulója. A záró mérkőzésen a tavasszal még pont nélküli MOL Fehérvár a listavezető Ferencvárost fogadja.

PUSKÁS AKADÉMIA–PAKSI FC
(Péntek, Pancho Aréna, 20.00)

Több szempontból is érdekes mérkőzéssel kezdődik a 24. forduló. A Puskás Akadémia, annak ellenére, hogy az utóbbi hetekben a korábbiaknál gyengébben szerepel, a második helyen áll a tabellán, hét ponttal előzi meg a negyedik helyezett Paksot. Ugyanakkor a két csapat legutóbbi öt egymás elleni mérkőzésén a következő eredmények születtek a Puskás Akadémia szempontjából 2-6, 2-4, 1-6 (ez ráadásul Felcsúton) és 1-4. Hornyák Zsolt együttese a legutóbbi négy fordulóban mindössze egy pontot szerzett. A Paks az egyik olyan csapat (a másik az Újpest), amelyik hat pontot gyűjtött a legutóbbi két fordulóban. A legutóbbi négy idegenbeli bajnokiján 13 gólt szerzett.

DEBRECENI VASUTAS SC–ÚJPEST FC
(Szombat, Nagyerdei Stadion, 14.30)

A Loki kikapott a legutóbbi fordulóban a Honvédtól, így már csak egy pont az előnye az Újpesttel szemben. Pályaválasztóként felemás a mérlege, bár a Mezőkövesd elleni meglepő vereség után legyőzte az MTK-t. Az Újpest az elmúlt hetek legjobb mérlegével dicsekedhet, a legutóbbi három bajnokiját megnyerte, a legutóbbi négy fordulóban tíz pontot szerzett, ami nem kevés ahhoz képest, hogy 27 pontja van összesen. Idegenben legutóbb győzött, a Fehérvár elleni siker három mérkőzésből álló vereségsorozatot zárt le.

MEZŐKÖVESD-ZSÓRY FC–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Szombat, Mezőkövesd, 17.00)

A Mezőkövesd a tizedik helyre csúszott vissza, a legutóbbi két mérkőzését elveszítette. Otthon november 6. óta nyeretlen, a legutóbbi öt hazai mérkőzésének mérlege három vereség, két döntetlen. A ZTE az utóbbi hetekben jobb formában van, a legutóbbi öt meccséből csupán egyet veszített el. A tabellán feljött az ötödik helyre. Idegenben a legutóbbi két bajnoki mérkőzését kapott gól nélkül megnyerte. A Mezőkövesd a legutóbbi két hazai mérkőzését megnyerte a ZTE ellen.

MTK BUDAPEST–BUDAPEST HONVÉD
(Szombat, Józsefváros, 19.30)

Az MTK nagy bajban van, négy pont a hátránya az utolsó előtti helyen álló Gyirmóttal szemben, pedig a legutóbbi négy mérkőzéséből csak egyet veszített el. A Hungária körúton október 30. óta csak kétszer tudott otthon tartani pontot vagy pontokat az OTP Bank Ligában játszott mérkőzésen, mindkétszer fővárosi riválissal szemben. A Honvéd sokat javult Nebojsa Vignjevics irányításával, a legutóbbi négy fordulóban nyolc pontot gyűjtött. Idegenben gyengébb a mérlege, idén még nyeretlen.

KISVÁRDA MASTER GOOD–GYIRMÓT FC GYŐR
(Vasárnap, Kisvárda, 14.30)

A harmadik helyezett kisvárdai csapat a Ferencváros ellen zárta le hosszú veretlenségi sorozatát. Így is a harmadik helyen áll, a második helyezett Puskás Akadémiával azonos pontszámmal. Meglepő: az eddigi hét tavaszi tétmérkőzéséből (bajnokság, MOL Magyar Kupa) mindössze egyet nyert meg. Otthon viszont csupán egyszer, a Ferencváros ellen veszített bajnoki mérkőzést az OTP Bank Liga 2021–2022-es idényében. A Gyirmót a tizenegyedik helyen áll, de a Kisvárda hatjával szemben tizenegy pontot szerzett. Vendégként idén három mérkőzésen öt pont a mérlege, két győzelem után döntetlent játszott a Groupama Arénában.

MOL FEHÉRVÁR FC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Vasárnap, Székesfehérvár, 17.00)

Évek óta az idény egyik legnagyobb érdeklődéssel várt találkozója a két csapat mérkőzése. Most a listavezető egy olyan csapathoz látogat, amelyik mind a hat eddigi tavaszi bajnokiját elveszítette. Ettől nem lesz könnyű dolga. A száraz tények: a MOL Fehérvár a legutóbbi két hazai bajnokiját, egyébként egyaránt 2-1-re, elveszítette. A Ferencváros a legutóbbi hét bajnoki mérkőzéséből csak hármat nyert meg, vendégként legutóbbi gól nélküli döntetlent játszott az MTK-val. A Vidi a legutóbbi öt, a Ferencváros ellen hazai pályán játszott mérkőzéséből mindössze egyen nyert.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS