A Ferencvárost is legyőzte a Pécs

2011. augusztus. 07., 21:00   |    

A Ferencvárost is legyőzte a Pécs

Az OTP Bank Liga 4. fordulójának vasárnapi játéknapján nyeretlen maradt a Ferencváros és az Újpest, továbbra is hibátlan az újonc Pécs és a DVSC-TEVA.

 

 

Hibátlan maradt a Pécs

 

Ferencvárosi TC – Pécsi MFC 0-1 (0-0)

Vezette: Fábián Mihály (Demeter János, Tóth István)

Gólszerző: Nagy O. a 83. percben

 

A pécsiek három győzelem után önbizalommal telve érkeztek a fővárosba, a Ferencváros elleni bajnokira. A hazaiak jól kezdték a mérkőzést, jelentős mezőnyfölényben játszottak, de a befejezések nem voltak kellően pontosak. Félóra után a pécsiek magukra találtak, kiegyenlítettebb lett a játék. A fordulás után mindkét oldalon adódtak lehetőségek, de ameddig a házigazdák csak két kapufát lőttek, addig a Pécs a 83. percben kihasználta egyik helyzetét, Nagy Olivér két védő közt tört kapura, majd 17 méterről a hálóba lőtt (0-1). A hajrában nem változott az állás, a vendégek négy forduló után hibátlan mérleggel állnak, míg az FTC továbbra is nyeretlen.

 

 

Pont- és gólínség Újpesten

 

Újpest FC – MVM Paks 0-2 (0-0)

Vezette: farkas Ádám (Kelemen Attila, Bozó Zoltán)

Gólszerző: Éger (11-esből) az 59., Vayer (11-esből) a 90. percben

 

Az első három meccsét elvesztő Újpest a csütörtökön még skóciai Európa Liga-meccset játszó Paksot fogadta. A mérkőzés enyhe hazai fölénnyel kezdődött, majd egy-egy nagyobb helyzet után a 35. percben az Újpest előtt megnyílt a lehetőség szezonbeli első találata megszerzésére, ám az Éger László kezezéséért megítélt büntetőt Rajczi Péter elhibázta, a középre tartó labdát Csernyánszki Norbert hárította. A második félidőben a Paks játszott veszélyesebben, majd az 59. percben Kiss Tamás buktatásáért büntetőhöz jutottak a vendégek, a tizenegyest Éger László értékesítette (0-1). Hiába próbálkozott becsülettel az Újpest, a 90. percben ismét a Paks szerzett gólt, Bojan Mihajlovic kezezését követően Vayer Gábor váltotta gólra a megítélt büntetőt (0-2). Az Újpest négy forduló után pont és lőtt gól nélkül áll a bajnokságban.

 

 

Tíz emberrel győzött a Debrecen

                                                                  

Kecskeméti TE-Ereco – DVSC-TEVA 0-1 (0-0)

Vezette: Alvaro Garcia Miquel (Vámos Tibor, Medovarszki János)

Gólszerző: Bódi a 91. percben

Kiállítva: Coulibaly a 46. percben

 

Az első félidőben a Debrecen alakította ki a nagyobb lehetőségeket, de a szünetben mégis a házigazdák érezhették közelebb magukat a sikerhez, a vendégek ugyanis a 46. percben tíz emberre fogyatkoztak: Adamo Coulibaly könyöklésért kapott piros lapot. A fordulás után az emberelőnyben játszó kecskemétiek enyhe fölényre tettek szert, de ez ahhoz kevés volt, hogy helyzetekben is megmutatkozzon. A 91. percben a DVSC megszerezte a három pontot érő gólt, Bódi Ádám 22 méterről, szabadrúgásból lőtt a jobb felső sarokba (0-1). A hajdúságiak a Győri ETO és a PMFC mellett hibátlan teljesítménnyel állnak négy forduló után.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS