A finisben fordított az MTK

2008. augusztus. 24., 00:12   |    

A finisben fordított az MTK

A Soproni Liga 5. fordulójában az MTK Budapest hazai pályán az utolsó percekben fordított vesztes állásból a Paks ellen, a Debrecen és az Újpest rangadója pedig 1-1-es döntetlent hozott.

Győzelmet ért az emberelőny

REAC - FC Fehérvár 1-2 (1-0)
Vezette: Berger József (Forgács Attila, Tóth István)
Gólszerző: Lisztes a 31., illetve Pavlicic az 51., Sitku a 70. percben
Kiállítva: Kapcsos a 40. illetve Koller a 90. percben

Az első félidőben a hazaiak játszottak fölényben, a hét elejétől új edzővel készülő fehérváriak nem találták a mérkőzés ritmusát. A REAC a 31. percben megérdemelten szerzett vezetést: Lisztes Krisztián kapott jó passzt a vendégek 16-osának előterében, majd 16 méterről a kapu bal sarkába csavart (1-0). A játékrész vége előtt megfogyatkozott a hazai csapat: Kapcsos Vince rántotta le a gólhelyzetben kilépő Simek Pétert, ezért azonnal piros lapot kapott a játékvezetőtől. A fordulás után hamar kihasználta emberelőnyét a Fehérvár, Sitku Illés átadásával Milan Pavlicic indult meg a kapu felé, egyedül tört be a 16-osra, majd Szántai Levente felett a kapuba emelt (1-1). A 70. percben már a Fehérvárnál volt az előny: Sitku 17 méterről lőtt a jobb sarokba (1-2). A REAC ezután már nem tudott újítani, Varga István, a vendégek új szakvezetője győzelemmel mutatkozott be.

Pontot mentett a Kecskemét

Kecskeméti TE-ERECO - Nyíregyháza Spartacus FC 1-1 (0-0)
Vezette: Bognár Tamás (Albert István, Medovarszki János)
Gólszerző: Litsingi a 92., illetve Apostu az 49. percben
Kiállítva: Cornaci a 74. percben

A házigazda Kecskemét kezdte jobban a találkozót, ám a labdabirtoklási fölény ellenére nem tudott igazán nagy helyzeteket kialakítani. A második játékrészben meglepetésre a vendégek szereztek vezetést, a Nyíregyháza az 51. percben az első lehetőségét gólra váltotta: Bárányos Zsolt indította Radu Apostut, akinek lövése először még kipattant egy védőről, a támadó azonban másodszorra nem hibázott, s 7 méterről a hálóba lőtt. A 74. percben megfogyatkoztak a vendégek, Mircea Cornacit állította ki a játékvezető. Sokáig úgy tűnt, nem tudja kihasználni emberelőnyét a Kecskemét, a 92. percben azonban megszületett az egyenlítő gól: Kormos László beadása után Ivan Lovric fejelte vissza a labdát, Francis Litsingi pedig közelről a kapuba talált (1-1).

Pál duplája három pontot hozott

MTK Budapest - Paksi FC 3-2 (1-2)
Vezette: Bede Ferenc (dr. Varga Zsolt, Ortó Gyula)
Gólszerző: Pál a 23., Lencse a 86., Pál a 90. illetve Tököli a 28., Kiss a 81. percben

A bajnoki címvédő MTK és a Paks összecsapásának első félideje alacsony színvonalú játékot hozott, sok volt a pontatlanság, mindkét együttes gyakran hibázott. Gólokkal legalább nem maradtak adósok a csapatok, a 21. percben Marko Radulovic adott be jobbról, az érkező Pál András látványos mozdulattal, előrevetődve fejelt a bal sarokba (1-0). Mindössze öt percig örülhettek vezetésüknek a hazaiak, majd Tököli Attila egyenlített: Kiss Tamás gurított a támadó elé, aki 14 méterről, kapásból a kapuba lőtt (1-1). A második félidőben sem javult a játék, a nézők sokáig még kapura lövést sem láttak. A hajrára elkezdett szakadni az eső, és ez jót tett a mérkőzésnek, a 82. percben a paksiak vezetést szereztek: Kriston Attila passzolt Kiss Tamáshoz, aki egy átvétel után 15 méterről a léc alá bombázott (1-2). Az MTK azonban nagy hajrát nyitott, előbb Lencse László egyenlített a 88. percben (2-2), majd Pál András a 90. percben egy távoli bombából a győztes gólt is megszerezte a kék-fehéreknek (3-2).

Igazságos pontosztozkodás

DVSC-TEVA - Újpest FC 1-1 (0-0)
Vezette: Mészáros István (Viszokai László, Vígh Tibor)
Gólszerző: Oláh a 76. illetve Simon a 70. percben

Az első félidő első felében az Újpest, a második felében a Debrecen játszott jobban, ám a védelmek jól zártak, nagyobb helyzetet egyik gárda sem tudott kialakítani. A fordulás után a hajdúságiak kerültek enyhe fölénybe, de gólt a vendégek szereztek: a 70. percben Széki Attila lépett ki a bal oldalon, a középen érkező Simon Attilához passzolt, aki lendületből érkezve közelről az üres kapuba lőtt (0-1). A Debrecen gyorsan magasabb sebességi fokozatba kapcsolt, és a 76. percben kiegyenlített is. Ekkor Dombi Tibor futott be a labdával a tizenhatoson belülre, majd a védők szorításában Oláh Lóránt elé játszott, aki 16 méterről a kapu bal oldalába helyezett (1-1).

Ismét Bajzát döntött

Gabona Trans-Kaposvár - Győri ETO FC 0-1 (0-0)
Vezette: Németh Ádám (Márton Zsolt, Beidek Attila)
Gólszerző: Bajzát a 76. percben
Kiállítva: Pákolicz a 84. percben

Az első negyedóra a vendégeké volt, az ETO kecsegtető helyzeteket alakított ki, de Bajzát Péterék hibáztak a befejezéseknél. A játékrész második felére feljött a Kaposvár, ám a támadók itt sem voltak pontosak, és bár az iramra nem lehetett panasz, gólt nem láthattak a nézők. A második félidő is győri fölénnyel kezdődött, ám mindkét oldalon sok volt a hiba, a csúszós talaj lassította a játékot. A vendégek így is megszerezték a vezetést, a 76. percben Pákolicz Dávid passzolt Bajzáthoz, aki 11 méterről félmagasan a kapuba lőtte a labdát (0-1). A hazaiak emberelőnyben sem tudtak egyenlíteni, az ETO mindhárom pontot elvitte a somogyi megyeszékhelyről.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS