A Fiorentina vár a Ferencvárosra

2023. október. 04., 20:09   |    

A Fiorentina vár a Ferencvárosra

A Ferencváros csütörtökön az olasz Serie A egyik topcsapata, a Fiorentina otthonában lép pályára a Konferencia-liga csoportkörének második fordulójában.

A Ferencváros győzelemmel kezdte meg szereplését a Konferencia-liga csoportkörében, hazai pályán magabiztos, 3-1-es diadallal zárta a Csukaricski elleni összecsapást. Csütörtökön jóval nagyobb kihívás elé néz a magyar bajnok, hiszen a Serie A-ban jelenleg az ötödik helyen álló, nemzetközileg magasan jegyzett játékosokkal teletűzdelt Fiorentina lesz az ellenfele Firenzében.

– Megtiszteltetés, hogy a Serie A top öt csapatának egyikével játszhatunk – mondta a szerdai, firenzei sajtótájékoztatón Dejan Sztankovics, a Fradi vezetőedzője. – A Fiorentina gyorsabb, jobb és felkészültebb lett az egy évvel ezelőttihez képest. Tavaly még nem volt ennyire összeszokott ez a csapat. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy a Fiorentinához hasonlóan a Ferencváros is egy nagy múltú klub. A játékosok folyamatosan fejlődni akarnak, van bennük kvalitás. Egy jó mérkőzést akarunk játszani, megérdemeljük. Sokszor elmondtuk, ez egy Európa Liga szintű csoport.

Mohammed Abu Fani, a Ferencváros középpályása kiemelte: csapatának a saját játékát kell játszania a nagy nevű rivális otthonában is.

– Tiszteljük az ellenfelünket, hiszen a legjobb olasz csapatok között van. Holnap a saját játékunkat kell megmutatnunk a pályán. Senkinek nem kell bemutatni a Fiorentinát, de az a dolgunk, hogy azt a játékot játsszuk, amit tudunk – fogalmazott Abu Fani a csütörtökön 21.00 órakor kezdődő összecsapás előtt.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS