A bajnoki cím a forduló tétje

2019. április. 26., 10:31   |    

A bajnoki cím a forduló tétje

Az Újpest és a DVSC egymással küzd meg azért, ki kerül lépéselőnybe a harmadik helyért vívott csatában, a tabella utolsó hét helyezettjéből hat egymás ellen játszik a kiesés elkerüléséért, de a sláger mégis csak a Bp. Honvéd–Ferencváros rangadó, amelyen a zöld-fehérek bebiztosíthatják matematikailag is a bajnoki címüket. Szombaton rendezik az OTP Bank Liga 2018–2019-es idényének 30. fordulóját. A 17.00-kor kezdőd meccsekről ezúttal is végig lesz körkapcsolás az m4sport.hu-n, majd 18.30-tól a Kossuth Rádióban. Továbbá a 20.11-kor kezdődő Sportvilágban a Honvéd–FTC találkozót követhetik.

ÚJPEST FC–DEBRECENI VSC
(Újpest, Szusza Ferenc Stadion, 17.00)

A harmadik és negyedik helyen azonos pontszámmal álló két gárda közül a lila-fehérek két forduló óta nyeretlenek, a DVSC a legutóbbi három bajnoki mérkőzésén hét pontot gyűjtött – az előjelek mégis inkább Nebojsa Vignjevics csapata mellett szólnak. A Loki kedden Magyar Kupa-mérkőzést is játszott (és veszített), de talán ennél is aggasztóbb a hívei számára, hogy az OTP Bank Ligában, vendégként, december 15. óta öt mérkőzésen mindössze egy pontot szerzett. Igaz, az éppen a legutóbbi budapesti vendégjátéka „termése” volt, a Bp. Honvéd ellen. Az Újpest az első forduló óta veretlen hazai pályán, november 24. óta minden vidéki ellenfelét legyőzte.

MOL VIDI FC–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó, 17.00)

A címvédő hátránya tizenegy pont a Ferencváros mögött, akkor marad esélye utolérni a riválisát, ha a forduló után ez legalább kilencre csökken. Ez pedig csak úgy lehetséges, ha megveri a Puskás Akadémia együttesét. Ez ellenben ebben az idényben még nem sikerült, a felcsútiak ősszel a Pancho Arénában 2–1-re, az első tavaszi fordulóban, Székesfehérváron – az idény egyik legnagyobb meglepetését okozva – 3–0-ra nyertek. Utóbbi az akadémisták egyetlen idegenbeli győzelme a bajnoki szezonban. A februári mérkőzés után a MOL Vidi kikapott a Diósgyőrtől is, de azóta minden hazai bajnokiját megnyerte, kivétel nélkül egy góllal. Marko Nikolics csapata biztosíthatja ebben a fordulóban a második helyét, ha nyer, már nem lehet ezüstérmesnél rosszabb. A Puskás Akadémia Komjáti Andrással a kispadon még veretlen, sőt gólt sem kapott, nyolcadik a tabellán, de csupán három ponttal előzi meg a tizenegyedik, s már kiesőhelyen álló Diósgyőrt.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–DIÓSGYŐRI VTK
(Mezőkövesd, Városi Stadion, 17.00)

Nem csupán budapesti, de Fejér megyei és borsodi rangadót is rendeznek a fordulóban. Utóbbin a hatodik helyezettként sem biztonságban lévő Mezőkövesd fogadja a tizenegyedik Diósgyőrt. A két csapat között csupán négy pont a különbség, a hazaiak javára. A Mezőkövesd ugyan a legutóbbi öt bajnokijából négyet elveszített, de több mint egy éve, 2018 márciusa óta nem szenvedett vereséget pályaválasztóként vidéki csapat ellen az OTP Bank Ligában. A legutóbbi fordulóban kikapott a Ferencvárostól, de előtte kétszer is nyert. A Diósgyőr a legutóbbi két mérkőzésén négy pontot szerezve javított valamelyest a helyzetén, Kisvárdán egy döntetlennel lezárta négy idegenbeli vereségből álló rossz sorozatát.

PAKSI FC–MTK BUDAPEST
(Paks, Városi Stadion, 17.00)

Az MTK jobban áll a tabellán, mivel hetedik, míg riválisa a tizedik, de csupán két pont az előnye, ami akár el is fogyhat e forduló végére. Ehhez ellenben a Paksnak nyernie kellene, ám arra két hónapja nem volt példa. A Debrecen elleni, február 23-i siker óta Csertői Aurél együttese pályaválasztóként három mérkőzésen két pont gyűjtött. A legutóbbi öt fordulóban nem szerzett gólt. Az MTK sincsen jó formában, a legutóbbi öt fordulóban összesen három pontot gyűjtött. Idegenben, noha október elejéig kifejezetten jó volt a mérlege, a legutóbbi kilenc mérkőzésén négy pontot szerzett, a március másodikai, újpesti döntetlen óta háromból háromszor kikapott. A kék-fehérek legutóbb öt éve nyertek bajnoki mérkőzést Pakson.  

KISVÁRDA MASTER GOOD–SZOMBATHELYI HALADÁS
(Kisvárda, Várkerti Sporttelep, 17.00)

Az elmúlt hetek jó szereplésének köszönhetően az újonc a kilencedik helyen áll a tabellán, ám mindössze egy ponttal előzi meg a tizenegyedik Diósgyőrt. A legutóbbi három fordulóban hét pontot szerzett, az övénél csak a Ferencváros mérlege jobb. Pályaválasztóként ugyanakkor február 9. óta nyeretlen. A Haladás a múlt héten nagyon fontos mérkőzést veszített el Debrecenben, így váratlan feltámadása ellenére most hat pont a hátránya a Diósgyőrrel, s hét a legrosszabb bennmaradó helyen álló Puskás Akadémiával szemben. Ha kikap Kisvárdán, már matematikailag sem érheti utol az újoncot, sőt, alakulhatnak úgy az eredmények, hogy a DVTK kivételével minden riválisával szemben behozhatatlan hátrányba kerül.

BUDAPEST HONVÉD–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Józsefváros, Új Hidegkuti Stadion, 19.30)

A tét a bajnoki cím. Amennyiben a zöld-fehérek nyernek, a MOL Vidi mérkőzésének eredményétől függetlenül matematikailag is bebiztosítják történetük harmincadik bajnoki elsőségét. Ha csak döntetlent játszanak, s a címvédő nyer, az előny kilencpontosra olvad, az éppen csak, de még nem elég. Szergej Rebrov együttese a DVSC elleni, a február 16-i vereség óta minden bajnoki meccsét megnyerte, immár nyolc meccset jelent ez sorozatban. A szerdán a Magyar Kupa döntőjébe jutott Bp. Honvéd az ötödik helyen áll, inkább csak elméleti eséllyel a harmadik helyre, bár nagyon jól jönne neki a Ferencváros legyőzése mellett egy újpesti döntetlen. Pályaválasztóként a legutóbbi négy mérkőzéséből csak a Paks ellen tudott győzni az OTP Bank Ligában.

OTP Bank Liga NB I. 29. forduló

Sorsolás
04-20 14:30
2024. 04. 20. 14:30
Puskás Akadémia Pancho Aréna
04-20 17:00
2024. 04. 20. 17:00
Groupama Aréna
04-20 19:30
2024. 04. 20. 19:30
DVTK Stadion
04-21 14:05
2024. 04. 21. 14:05
Kecskeméti Széktói Stadion
04-21 16:00
2024. 04. 21. 16:00
Székesfehérvári Sóstói Stadion
04-21 18:30
2024. 04. 21. 18:30
Szusza Ferenc Stadion


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS