A fővárosba látogat a DVTK és a DVSC

2023. október. 06., 22:38   |    

A fővárosba látogat a DVTK és a DVSC

A diósgyőriek az Újpest, a debreceniek a Ferencváros vendégei lesznek az OTP Bank Liga 9. fordulójában.

PUSKÁS AKADÉMIA–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Péntek, Pancho Aréna, 20.30)

Hornyák Zsolt együttese a hetedik helyen áll csak az OTP Bank Ligában, miután a legutóbbi öt meccséből csak egyet tudott megnyerni. Pályaválasztóként még nyeretlen a mostani idényben, kétszer döntetlent játszott, aztán kikapott a Pakstól. Mindegyik hazai bajnokiján kapott legalább két gólt. A Kisvárda eddig minden találkozóját, ahogyan ezt is fogja, vendégként játszotta, részben ezzel is magyarázható, hogy az utolsó helyen áll. Az első fordulóban győzött Zalaegerszegen, de azóta csupán egy pontot szerzett, a legutóbbi öt fordulóban kikapott.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–ZTE FC
(Szombat, Mezőkövesd, 12.45)

A Mezőkövesd az utolsó előtti helyen áll, a sereghajtóval azonos pontszámmal, néggyel. Pályaválasztóként, eddig mindössze kétszer játszott, a Diósgyőrtől és a Puskás Akadémiától is kétgólos vereséget szenvedett. A ZTE a tizedik helyen áll, egyetlen ponttal előzi meg a kövesdieket. A legutóbbi két bajnokija döntetlenre végződött.

ÚJPEST FC–DIÓSGYŐRI VTK
(Szombat, Szusza Ferenc Stadion, 16.15)

Az Újpest a legutóbbi fordulóban nyerni tudott Debrecenben, s ezzel előre lépett a tabellán az ötödik helyre. Pályaválasztóként a legutóbbi, MTK elleni veresége előny veretlen volt, négy mérkőzésen tíz pontot szerzett az idényben. Ha legyőzi a Diósgyőrt, meg is előzi. Ám a DVTK is nagyon jó formában van, augusztus 12. óta minden mérkőzését megnyerte – egyet kivéve. Érdekes, hogy szintén az MTK-tól kapott ki.

KECSKEMÉTI TE–PAKSI FC
(Szombat, Széktói Stadion, 20.30)

A KTE nagyon balszerencsés az utóbbi hetekben jobban játszik annál, amit az eredménysora mutat. Az előző idényben egyszer sem volt ilyen rossz sorozata: a legutóbbi négy bajnokiját elveszítette. Pályaválasztóként viszont sokkal jobb a mérlege, mint vendégként, a Mezőkövesd elleni vereség előtt háromszor nyert. A Paks nagyon feljavult a viszonylag gyengébb kezdés után, a legutóbbi négy fordulóban 12 ponttal szerzett több pontot, mint a KTE. A második helyen áll.

FEHÉRVÁR FC–MTK BUDAPEST
(Vasárnap, Sóstói Stadion, 13.00)

A Fehérvár kicsit összeszedte magát az elmúlt hetekben, az első négy fordulóban egy, a második négyben hét pontot gyűjtött. Pályaválasztóként a Ferencváros elleni vereség óta három mérkőzésen hét pontot szerzett, mindig szerzett legalább két gólt. Az MTK remek sorozata a múlt hét végén, az örökrangadón szakadt meg, a 6-1-es vereség előtt sorozatban négyszer nyert. Az eddig fordulók alapján a Ferencváros (7) és a Fehérvár (7) szerezték a legtöbb gólt rögzített helyzetek után az NB I-ben. Mindkét csapat két, rögzített helyzetek után kevésbé veszélyes csapattal találkozik a hétvégén, hiszen a Fehérvár az MTK-val, míg a Ferencváros a Debrecennel találkozik vasárnap.  

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–DEBRECENI VSC
(Vasárnap, Groupama Aréna, 16.30)

A Ferencváros a Puskás Akadémia elleni vereségtől eltekintve hibátlan mérleget produkál a bajnokságban, pályaválasztóként, minden sorozatot figyelembe véve, azóta hatból hatot nyert. Kérdés, természetesen, mennyit vett ki a játékosokból a csütörtöki, firenzei mérkőzés, illetve, hogy mennyit változtat alapcsapatán Dejan Sztankovics. A Debrecen nagyon jól kezdte a bajnokságot, de az elmúlt hetekben visszaesett. Az első négy mérkőzésén három pontot veszített, a második négyen hármat szerzett. A legutóbbi három fordulóban pont nélkül maradt.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen
Bajnokságok / Kupák
Idegenbeli sikerek a futsal NB I-ben, izgalmas lesz a rájátszás vége Frissült

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS