A Fradi a bronzérmes, Simon és Nikolics a gólkirály

2014. június. 01., 18:50   |    

A Fradi a bronzérmes, Simon és Nikolics a gólkirály

Az OTP Bank Liga 2013-2014-es idényének utolsó két mérkőzését rendezték vasárnap. A Fradi zsinórban kilencedik bajnokiját nyerte, és ezzel harmadik helyen zárt a tabellán.

Ferencváros - MVM Paks 2-0 (0-0)
Vezette:
Iványi Zoltán
Gólszerző: Bönig az 54., Leonardo a 82. percben
Kiállítva: Windecker a 74. percben

A paksiak az első félidőben megmutatták, hogy nem kívánnak asszisztálni a Ferencváros éremszerzéséhez, bátor játékkal rukkoltak elő, és sokáig aktívabbak voltak a hazaiaknál. A Fradinak ugyanakkor támadnia kellett, mert csak a győzelem jelentett biztos bronzérmet az együttesnek, de az első komoly lehetőségekre a második félidő elejéig várni kellett. Az 51. percben Mateo Pavlovic csúsztatása okozott veszélyt, három perccel később pedig megszületett a hazaiak vezető találata, Julian Jenner beadása után Böde Dániel készítette le lövésre a labdát Philipp Bönignek, aki állítgatás nélkül a a jobb felső sarokba lőtt (1-0). A Paks hátrányban nem tudott újítani, Böde és Leonardo is nagyon közel járt az újabb hazai találathoz, de mindketten célt tévesztettek. A 74. percben Windecker József megkapta második sárgáját, a Ferencváros emberelőnyben fejezte be a meccset. A 82. percben a Böde ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt Leonardo értékesítette, ezzel alakult ki a 2-0-ás végeredmény, ami a zsinórban kilencedik bajnokiját nyerő Ferencváros bronzérmét, egyben Európa Liga-indulását jelenti.



Videoton FC - DVTK 1-1 (0-0)
Vezette:
Bognár Tamás
Gólszerző: Nikolics a 76., ill. Futács a 68. percben

A hazaiak nagy lendülettel kezdtek, de az első nagy helyzet a DVTK előtt adódott, Futács Márkó fejesét védte bravúrral Calatayud. A Vidi sok lövéssel jelezte, hogy igényt tart a három pontra, de egyik próbálkozását sem koronázta siker. Az 50. percben kapufáig is eljutottak a hazaiak, de vezetést a DVTK szerzett, a 68. percben egy jobb oldali beadás után Futács Márkó tolt egyet a labdán, majd 8 méterről a hálóba passzolt (0-1). A 76. percben egyenlített a Videoton FC, Zé Luis passzából Nikolics Nemanja tört kapura a védők között, és kilőtte a bal alsó sarkot. Nikolics ezzel beérte a góllövőlistán Simon Attilát, és holtversenyben elnyerte a gólkirályi címet, de a Vidi szomorúan zárta a bajnokságot, a negyedik helyen végzett, és a dobogó mellett az európai kupaszereplésről is lemaradt.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS