A Fradi a mumust fogadja

2013. április. 13., 11:59   |    

A Fradi a mumust fogadja

Szombaton négy mérkőzéssel folytatódik az NB I 23. fordulója. A DVSC az Egert, az MTK a Haladást, a Pécs a Lombardot, a Ferencváros pedig a Siófokot fogadja.

DVSC-TEVA–EGRI FC
(Április 13., szombat, 14.00)

A Szima-érában a leggyengébb bajnoki szereplését produkáló DVSC-Teva az újonc Egri FC-t fogadja. Van miért törlesztenie a Lokinak, ugyanis a két csapat őszi mérkőzését, nagy meglepetésre a hevesiek nyerték. A DVSC a legutóbbi 11 bajnoki mérkőzéséből csak kettőt nyert meg, az elmúlt három mérkőzésén mindössze egy pontot gyűjtött. Legjobb csatára, Adamo Coulibaly tavasszal még nem szerzett gólt az OTP Bank Ligában. Kondás Elemér együttese az öt tavaszi bajnokijából háromszor gólképtelen maradt. A legutóbbi három bajnokija mindegyikén esett öngól, ez egyszer a Lokit segítette (a Honvéd ellen), viszont a csapat kétszer is kikapott 1-0-ra egy-egy öngóllal. Az Eger a legutóbbi mérkőzésén kétgólos előnyt tékozolt el a Paks ellen, de így is szerzett egy pontot. Ezt megelőzően legutóbb október 26-án, a Pápa ellen szerzett pontot az együttes. Vendégként október 20. óta minden, összesen négy mérkőzését elveszítette az NB I-ben.

MTK BUDAPEST–SZOMBATHELYI HALADÁS
(Április 13., szombat, 16.00)

Az ősz egyik meglepetése volt a Haladás sima, 3-0-s győzelme az akkor még veretlen MTK ellen. A szombathelyiek később hullámvölgybe kerültek, de aztán nyolc mérkőzésen keresztül veretlenek maradtak, a széria éppen a legutóbbi mérkőzésükön, a Videoton ellen a Rohonci útion elveszített találkozón szakadt meg. A Haladás tavaszi teljesítményének fura kuriózuma, hogy tavasszal még nem szerzett akciógólt. A zöld-fehérek legutóbb vendégként az Eger ellen győztek november 24-én, valóban a saját pályáján játszó ellenfelet az NB I-ben legutóbb a harmadik fordulóban, Siófokon tudtak legyőzni. A továbbra is jól szereplő MTK szintén mindössze egy tavaszi mérkőzését veszítette el eddig, Pécsen kapott ki. Azóta viszont háromszor is nyert, méghozzá kapott gól nélkül.

PMFC-MATIAS–LOMBARD PÁPA TERMÁL FC
(Április 13., szombat, 16.00)

A PMFC legutóbb kikapott a Kaposvárt fogadva, a Lombard meglepetésre hazai pályán nyert a DVSC ellen. Ettől függetlenül a baranyai piros-feketék állnak jobban a tabellán, igaz, mindössze két pont és egy hely választja el a két csapatot. A PMFC az eddigi hat győzelméből csak kettőt szerzett saját pályáján, a Siófokot és az MTK-t győzte le. A csapat a legutóbbi két hazai bajnokiját egyaránt 2-0-ra veszítette el. A Pápa ugyan megnyerte a DVSC-Teva elleni bajnokiját, de előtte gyengén szerepelt: sorozatban öt mérkőzést veszített el az OTP Bank Ligában, szerzett gól nélkül. Pápai játékos legutóbb november 25-én, a Videoton ellen szerzett gólt az NB I-ben. A két csapat őszi mérkőzése Pápán 2-1-es vendéggyőzelmet hozott. A sárga-kékek még soha nem tudtak bajnoki mérkőzést nyerni Pécsen.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–FGSZ SIÓFOK
(Április 13., szombat, 18.30)

Legutóbb, Szombathelyen megszakadt a Fradi jó tavaszi sorozata, először nem nyert bajnokin a csapat. Ugyanakkor a hazai mérleg még makulátlan, október vége óta minden hazai bajnokiját megnyerte a csapat, méghozzá legkevesebb két szerzett góllal. Igen ám, de az Eger elleni 4-0-s sikert leszámítva az Üllői úton játszott pályaválasztóként, most ellenben ismét a Puskás Stadionba várja az ellenfelet. A Siófok a legutóbbi játéknapon döntetlent játszott otthon a Pakssal, ez volt első tavaszi pontszerzése. Vendégként a legutóbbi hét meccsét elveszítette. Ugyanakkor a Siófok mumusa a zöld-fehéreknek az utóbbi időben. A Balaton-parti gárda a 2011–2012-es szezonban kétszer is (egyszer a Ligakupában, egyszer a bajnokságban) nyerni tudott a Fradi otthonában. Sőt: a legutóbbi öt fellépéséből négyszer is nyert az Üllői úton.

A vasárnapi program
Győri ETO FC–Videoton FC 16.30
Kecskeméti TE Phoenix Mecano–Újpest FC 18.30

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS