A Fradi a legaktívabb az ellenfelek tizenhatosán belül

2022. augusztus. 27., 11:21   |    

A Fradi a legaktívabb az ellenfelek tizenhatosán belül

Az OTP Bank Liga ötödik fordulója előtt megnéztük, hogy az eddig lejátszott mérkőzéseken mely csapatoknak volt átlagosan a legtöbb labdaérintése az ellenfél tizenhatosán belül.

A lista élén a Ferencváros áll, amelynek játékosai átlagosan 22,73 alkalommal érnek labdához a tizenhatoson belül. Az aktuális címvédőt a Fehérvár (21,55) és az Újpest (20,1) követi a sorban. Az Újpest helyzete azért érdekes, mert ezen rangsor alapján gyakran eljut az ellenfél kapuja elé, meccset viszont még nem tudott nyerni, és az 5. forduló előtt mindössze két gólt rúgott.

A tizenhatoson belüli labdaérintések száma mellett érdemes megnézni, hogy hogyan alakult eddig a csapatok labdabirtoklása. Ebben a mutatóban az Újpest vezet, amely átlagosan 61,3 százalékban birtokolja a labdát. A Ferencvárosnál 60,2, a Vasasnál 57,1 százalékban van a labda. A Vasas esetében azonban meg kell jegyezni, hogy bár sokat birtokolja a labdát, és mezőnyfölényben játszik, a tizenhatoson belülre már ritkán jut be (13,85 labdaérintés).

A Fehérvárt mindenképpen ki kell emelni, hiszen ahhoz képest, hogy „csak” 51,3 százalékban birtokolja a labdát, a második legtöbb, 21,55 labdaérintése van a tizenhatoson belül. Michael Boris együttese tehát rendkívül direkt és hatékony focit játszik ezen mutatók alapján.

 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS