A Fradi nem bírt a listavezető Videotonnal

2009. szeptember. 25., 20:35   |    

A Fradi nem bírt a listavezető Videotonnal

A Soproni Liga kilencedik fordulójában két mérkőzést játszottak le pénteken. Mindkét meccs döntetlennel zárult, a Kaposvár és a Debrecen 4-4-et játszott, a Ferencváros pedig eredményes hajrával mentett pontot a kétgólos előnyt szerző Videoton ellenében. A székesfehérváriak megőrizték első helyüket a tabellán, de a mögöttük kétpontos hátrányban lévő MTK és Újpest még nem játszotta le aktuális bajnokiját.

Nyolcgólos döntetlen

Kaposvári Rákóczi - DVSC-TEVA 4-4 (1-0)
Vezette: Szabó Sándor (Kis Zoltán, Farkas Balázs)
Gólszerző: Bank a 17., Nikolic a 61., Zahorecz (11-esből) a 64., Reszli a 86. illetve Czvitkovics a 47., Czvitkovics (11-esből) az 54., Szakály P. a 70., Rezes a 81. percben

A Kaposvár a 17. percben szerzett vezetést, Bank István 15 méterről lőtt a kapu jobb oldalába (1-0). A Debrecen a 47. percben egyenlített, Czvitkovics Péter távolról, szabadrúgásból talált a hálóba (1-1). A Loki az 54. percben előnybe került, Petrók Viktor buktatta a 16-oson belül Szakály Pétert, s a megítélt büntetőt Czvitkovics értékesítette (1-2). A zöld-fehérek a 61. percben egyenlítettek, Nemanja Nikolic tíz méterről fejelt a kapuba (2-2). Sőt, a Rákóczi ezután előnybe is került, a 64. percben Szűcs István gáncsolta el az ötösön Reszli Gábort, a 11-esből pedig Zahorecz Kriszián a hálóba helyezett (3-2). A 70. percben aztán újra egyenlő volt az állás, ekkor Szakály Péter 11 méterről gurított a kapuba (3-3). Ezzel azonban még távolról sem volt vége: a 81. percben Rezes László 16 méterről szerzett gólt (3-4), de a Kaposvár még tudott válaszolni: a 86. percben Reszli Gábor kilenc méterről helyezett a bal alsó sarokba (4-4). A 89. percben a Debrecen megszerezhette volna a három pontot, Zahorecz feltartotta Adamo Coulibalyt a büntetőterületen belül, de a büntetőt elvégző Loki-kapus, Vukasin Poleksic a kapufát találta el.


Jól hajráztak a zöld-fehérek

Ferencvárosi TC - Videoton FC 2-2 (0-1)
Vezette: Bede Ferenc (Butkai Zsolt, Vígh Tibor)
Gólszerző: Polonkai a 36., Sitku a 60. illetve Ferenczi a 68., Wolfe a 88. percben

A nagy csatát hozó meccsen a 36. percben a Videoton szerzett vezetést, Lipcsei Péter rossz megmozdulása után a labda Polonkai Attilához került, ő pedig 13 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (0-1). A 60. percben a fehérváriak megduplázták előnyüket, Lipták Zoltán fejese után Justin Haber védett, de a kipattanó labdát az érkező Sitku Illés közelről a hálóba emelte (0-2). A Fradi azonban nem adta fel és a 68. percben szépített is: Lipcsei Péter jobb oldali szöglete után Ferenczi István fejelt, és Sebők Zsolt már csak a gólvonal mögött érte el a labdát (1-2). A 88. percben aztán az egy pontot érő gólt is megszerezték a zöld-fehérek, egy újabb Lipcsei-szöglet után Rafa Wolfe lőtt közelről a hálóba (2-2).


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS