A Fradi nyerte a kupadöntő főpróbáját

2014. május. 11., 23:39   |    

A Fradi nyerte a kupadöntő főpróbáját

A rájátszás utolsó előtti fordulója után, egyetlen nyitott kérdés maradt a Jet-Sol Liga Női Labdarúgó NB I-ben: a sereghajtó Budapest Honvéd az Újpesti TE, vagy a Szegedi AK ellen küzd majd az egyenes kiesés elkerüléséért.

Miután az Astra HFC magabiztos játékkal, legyőzte a Viktóriát, matematikailag is eldőlt, hogy az MTK az Astrával vívja majd a bajnoki döntőt. Csattanós választ kapott, aki a rájátszás első négy fordulójában a gólokat kérte számon az Astra HFC támadóin. A csepeliek a korábbi négy mérkőzésükön „mindössze” négy gólt szereztek – most kilencven perc alatt sikerült ugyanennyit. A magyarázat, illetve a megoldás Telek-Sümegi Éva, a rózsaszín mezesek rutinos támadója, aki sérülése után ezen a meccsen tért vissza Dombó János csapatába – rögtön három góllal. Telek-Sümegi már a 2. percben Földes kapujába lőtte a labdát.

A folytatásban is az Astra játszott fölényben, más kérdés, hogy kimaradtak a helyzetei és a főként kontrákra építő Viktória Trend Optika FC még a szünet előtt át tudta emelni a labdát Kovács Klaudia fölött, és ezzel egyenlített.

A második félidőben azután az Astra már gólra tudta váltani fölényét, előbb Sümegi egy beadást emelt át Földes Fanni fölött, majd szöglet nyomán stukkolta a hálóba a labdát – ezzel gyakorlatilag el is döntötte a meccset. Az utolsó félórát ugyan Szakonyi Emese szépítő gólja nyitotta, de a Viktória ezzel ellőtte a puskaporát, ráadásul Halászi Kinga remek szabadrúgása a kegyelemdöfést is megadta a szombathelyieknek.

Az MTK és a Ferencváros meccsének a címvédő szempontjából nem volt különösebb tétje, alkalmasint ez is magyarázza, hogy Medgyes Péter – már a két csapat keddi, miskolci MOL Női Magyar Kupa döntőjére is gondolva – ideális kezdőcsapatának nyolc játékosát pihentette. A Fradi viszont erősödött a legutóbbi hétvége óta, őszi, súlyos sérülése után először játszott élvonalbeli meccset Fenyvesi Evelin, visszatért a védelembe Rudán Andrea és a kezdőcsapatban kapott helyet Mosdóczi Evelin is. Ennek ellenére az MTK kezdte góllal a meccset: a 3. percben Pádár Anita az 598. (!) NB I-es gólját lőtte, azaz esélye van arra, hogy akár a következő fordulóban, vagy a bajnoki döntőben átlépje az elképesztő, hatszázas határt.

A kék-fehérek vezetőgólja után a Ferencváros a brazil Giovanna két góljával fordított, sőt Mosdóczi találatának köszönhetően 3-1-es előnnyel fordulhatott a hazai pályán ezúttal Csepel játszó zöld-fehér gárda. A második félidő eleje – ahogy az elsőé is – az MTK-é volt, Újvári találatával és Rudán balszerencsés öngóljával egyenlített az MTK. Nem sok hiányzott ahhoz, hogy itt véget is érjen a meccs, az özönvízszerű eső és a villámlás miatt Döme játékvezető az öltözőbe tessékelte a csapatokat, jó húsz perc kellett, mire folytatni tudták a meccset. A „harmadik harmadban” viszont már csak Zeller Dóra szerzett gólt, így a Ferencváros nyerte meg a kedden, 16 órakor kezdődő MOL Magyar Kupa-döntő főpróbáját – biztosak lehetünk azonban benne, hogy mindkét edző, Dörnyei Balázs és Medgyes Péter is teljesen más forgatókönyvvel, és más csapattal készül Diósgyőrbe.

Az alsóházban az Újpest elleni – váratlanul fölényes – győzelmével első tavaszi győzelmét szerezte meg a Szeged. Cserenkó Szabolcs csapata ezzel egyetlen pontra zárkózott fel az Újpest mögé, és van még esélye arra, hogy vasárnap a Bozsik Stadionban kiharcolja a biztos bennmaradást. A képlet egyszerű, a Boszorkányoknak több pontot kell szereznie a Honvéd ellen, mint amennyit a Feminát fogadó Újpest gyűjt be.

Az alsóházi rájátszást megnyerő Femina Kispesten, a Bozsik Stadionban gyűjtötte be a három pontot. Az első félidő egyértelműen a rákospalotaiaké volt, ekkor egy egyéni hibát megtorolva sikerült is vezetést szerezniük, sőt a második félidőben meg is tudták duplázni az előnyt. A Honvéd Krivanjeva révén szépített, de a helyenként özönvízként zúduló esőben a hazaiak erejéből már csak lehetőségekre futotta – nyert a Femina, és ezzel az már biztos, hogy a Honvéd sereghajtóként fejezi be a rájátszást.

Jet-Sol Liga, rájátszás, 5. forduló

Felsőház

Astra HFC – Viktória-trend Optika FC 4-2 (1-1)
Ferencváros – MTK Hungária 4-3 (3-1)

Alsóház

Szegedi AK – Újpesti TE 4-1 (3-0)
Budapest Honvéd – 1. FC Femina 1-2 (0-1)

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS