A Fradi nyerte a szombathelyi rangadót

2013. szeptember. 02., 21:22   |    

A Fradi nyerte a szombathelyi rangadót

A JET-SOL Liga női labdarúgó NB I 4. fordulójának legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzését Szombathelyen, a tavalyi bajnokság bronzérmese, a Viktória Trend Optika FC játszotta a „trónkövetelő” Ferencvárossal.

Mindkét csapatnak volt már egy-egy veresége a szezonban – érdekesség, hogy az Astra HFC győzte le a Fradit és a Viktóriát is. Az egyik tétje tehát az volt a meccsnek, hogy a vesztes lépéshátrányba kerülhet a legerősebb vetélytársakkal szemben a bajnoki tabella élcsoportjában. Bár Heike Manhart jegyezte az első helyzetet, ferencvárosi fölény jellemezte a mérkőzés első negyedóráját, amelyet Szabó Viktória helyzete zárt le. Feljött a Viktória, kiegyenlítettebbé vált a játék, ám a félidő közepén átlépve a Ferencváros megszerezte a vezetést. Kaján Zsanett balról, befelé cselezve eltolta a labdát Tóth II Alexandra mellett, majd 17 méterről a hosszú sarokba lőtt. Grubits Daniela előtt szinte azonnal egyenlítési lehetőség kínálkozott, de kimaradt, és az első félidőben már nem is esett gól. Fordulás után viszont hamar növelte előnyét a vendégcsapat, a Zeller Dóra elleni szabálytalanságért megítélt büntetőt Diószegi Fanni váltotta gólra. A Viktóriának csak a hajrában volt válasza, a 88. percben Manhart tört kapura, de a védelem „legyalulta”. A szerelés „csak” sárga lapot és tizenegyest ért – a sértett szépített. Kevés hiányzott ahhoz, hogy a Viktória egyenlítsen, a lefújás előtti pillanatokban Manhart egyedül nézett farkasszemet Németh kapussal, ám a játékvezető egy korábbi, ferencvárosi szabálytalanságot megtorolva, visszarendelte a labdát és szabadrúgást ítélt a hazaiak javára. Mitterstiller Csaba, a Viktória Trend Optika edzője úgy látta, az előnyszabály elmaradt alkalmazása ponttól fosztotta meg csapatát.

A bajnok MTK Hungáriát viszont – szinte természetesen – ezúttal sem fosztotta meg semmi a pontoktól. A Femina vendégeként inkább csak félgőzzel játszó kék-fehérek a 6. percben Pádár Anita akciója után, Zágor Bernadett révén jutottak előnyhöz, majd a 13. percben a korábbi „feladó”, Pádár Anita is betalált, ő Nagy Lili passzát értékesítette. Alig túl az első negyedóra végén, a sort folytatva, az előbb asszisztoló Nagy is gólt rúgott: 0-3, gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés. A Kanta szabadrúgásából a 39. percben gólt fejelő Szeitl igyekezett csökkenteni a különbséget, de Vágó Fanny tizenegyesével még a szünet előtt visszaállt a tekintélyes előny. A második félidőben egyetlen gól esett, az ezzel a góllövőlista élére is lépő Pádár állította be az 5-1-es végeredményt.

Szegeden igazi „hatpontos” meccset vívott a Szegedi AK az UTE ellen. A hasonló képességű csapatok csapatok csatáját „pontozással” talán a hazaiak nyerték volna meg – arról, hogy ez a tabellán is látszódjon, Lévai Nikolett gondoskodott, aki a 85. percben Zimányi-Kovács pontos beadását fejelte az UTE hálójába.

A pontveszteség nélkül álló Astra a pont nélküli Budapest Honvédot fogadta. A hazaiak – a védő könnyelműségét megbosszulva – már a 2. percben vezettek, ennek ellenére a Honvéd a 70. percig tartani tudta a szoros eredményt, szervezetten, lelkesen játszott. A hajrában, a vendégcsapat cseréi után azonban az Astra már nem csak jobban, de eredményesebben is futballozott és kiütközött a két csapat közötti erőnlétbeli különbség is. A mezőny legjobbja nem vitásan az egykori válogatott Sümegi Éva volt, aki összesen négy gólt szerzett és a 80. perctől, bő három perc alatt mesterhármast ért el.

JET-SOL Liga Női Labdarúgó NB I, 4. forduló

1. FC Femina – MTK Hungária 1-5 (1-4)
Szegedi AK – UTE 1-0 (0-0)
Viktória Trend Optika FC – Ferencváros 1-2 (0-1)
Astra Hungary FC – Budapest Honvéd 6-0 (1-0)

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS